Mads Henriksen rejst til Australien

Mads Henriksen rejst til Australien

Vil gerne udvikle sit cricketspil yderligere på cricketakademi i Adelaide

Det er vist ikke for meget at udnævne Mads Henriksen, Svanholm, til at være et af de allerstørste crickettalenter lige nu i dansk cricket.

Mads, som i sommer fik færdiggjort sin studentereksamen med bravur, har valgt at tage et ”sabbatår”, for at udvikle sig yderligere i sit i forvejen høje eliteniveau, på et australsk akademi i Adelaide.

Han er lige rejst med store forhåbninger om at spille og træne cricket på et højere niveau, end han er vant til herhjemme. Mads har jo allerede etableret sig som fast ”inventar” på det danske landshold, som allrounder, men han er så selvkritisk, at han gerne vil blive en endnu bedre cricketspiller, både som bowler og gærdespiller.

Vi har valgt at stille Mads en række spørgsmål om hans forventninger, og om hans fremtidsønsker, som landsholdspiller, i den forbindelse måske også hvordan han vælger sine fremtidsplaner, både som cricketspiller og måske også på det private område.

Hvordan har du fået arrangeret dit ophold i Adelaide

Jeg har søgt om at komme på et akademiophold på Darren Lehmann Cricket Academy. Det er det samme akademi som Saad Ahmad var på sidste år, og da han syntes godt om sit ophold, besluttede jeg mig for at det også var der jeg ville hen, for at udvikle mig som cricketspiller. Alt det praktiske blev arrangeret af Søren Nissen fra Svanholm Cricket Club.

Mon Mads kan bowle med så mange i slip I Australien

Mon Mads kan bowle med så mange i slip I Australien

Hvad forventer du dig de næste 5 måneder under de fremmede forhold

På akademiet er der 8 trænere og 1 fysisk træner, derfor forventer jeg først og fremmest at udvikle mit spil, men derudover forventer jeg også at komme i rigtig god form, som jeg senere kan vedligeholde når jeg kommer hjem til Danmark. Til sidst forventer jeg da også at udvikle mig som person, da det bliver en oplevelse for livet.

Fader Søren viste vejen

Fader Søren viste vejen

Du har ikke fået cricketinteressen efter fremmede, din fader spillede 65 landskampe

Grundet ham har jeg jo nærmest fået cricket ind med modermælken, da jeg altid var med på banen og se ham spille da jeg var mindre. Derudover har det også styrket min motivation, at han var så god som han var.

Har du tanker om at blive professionel på et tidspunkt

Det har selvfølgelig altid været min drøm. Dog er det ikke noget jeg planlægger mit liv efter, men hvis muligheden kommer vil jeg selvfølgelig smide hvad jeg har i hænderne og tage imod muligheden. Altså er det noget jeg tager som det kommer.

Farfar Bent kunne også bowle hurtigt

Farfar Bent kunne også bowle hurtigt

Der er mange der siger at vi har fået et dårligere landshold

Det er ikke noget jeg kan bedømme, men jeg synes at vi har en god talentmasse på holdet. Vores tur til Essex i sommers, hvor vi scorede 280 mod deres 2nd XI viser, at vi har noget at byde på. Holdet består udover nogle meget rutinerede spillere af højeste klasse – Amjad Khan og Frederik Klokker. Dertil synes jeg at den indflydelse som Jeremy Brey har sat på holdet og hele indstillingen til cricket i al almindelig, blandt spillerne lover godt for fremtiden.

Når man har fulgt landsholdet i hele DCFs periode oplever man at spillernes teknik nu om dage er blevet bedre, hvordan afspejler det sig i spillet

Jeg tror at den strukturerede træning, som vores trænerteam har indført de seneste år, hvor den tekniske træning er en fast bestand del af træningen i vinterhalvåret, er det som skal løfte vores spil endnu mere. Derudover er det nødvendigt med flere kampe på et højere niveau. Enten mod udenlandske hold, og eller regionskampe hvor vi som spillere presses mere. Det nye tiltag med færre men stærkere hold i elitedivisionen tror jeg også vil forstærke kvaliteten blandt landsholdsspillerne. Sidst men ikke mindst tror jeg at satsningen med en fuldtids landslandtræner vil tilføre landsholdet et endnu højere niveau.

Modstanderen har respekst for Mads

Modstanderen har respekst for Mads

Hvad forventer du at få ud af dit akademiophold

Jeg ved at den fysiske del af spillet er noget som der lægges meget stor vægt på. Dertil håber jeg at de områder hvor jeg har ”huller” vil blive løftet. Mere specifikt vil jeg gerne blive bedre på spinbowling, lige som jeg generelt gerne vil forbedre mit benarbejde.

Som kaster er det primært evnen til at ramme pitchen hårdt og holde en konstant linje og længde. Måske banalt men det jeg sigter på er at få løftet mit bundniveau, så jeg kan levere vareren når holdet har brug for mig.

Markspillet – evnen til at læse spillet, og blive hurtigere på bolden både i infielden og outfielden.

Som nævnt kommer du fra en cricketfamilie, hvor meget fylder det i hverdagen

Alt. Min bror og jeg bruger stort set hver dag hele året på at træne enten med bat eller bold, eller fysisk træning. Det hjælper også lidt på det, at der er en forældre som deler vores interesse. Han ser stort set alle vores kampe, og har altid en eller anden kommentar til hvad vi har gjort – og meget tid noget vi burde have gjort.

Lillebror Jonas kan sandelig også bowle kvikt

Lillebror Jonas kan sandelig også bowle kvikt

Hvorfor fik Svanholm lidt skuffende ”kun” bronze i år

Kort fortalt så tror jeg ikke vi kendte vores besøgstid. Vi tabte fair and square til bedre figtende hold på kampdagen. Det hører nok også med til forklaringen at vi jo nærmest kunne gå på vandet i sidste sæson. Det skal også med, at mange af de andre hold spiller godt, og er godt organiseret.

Hvad mener du der skal til for at få flere unge til at dyrke cricket

Jeg tror at dansk cricket skal satse på, at vores landshold gør sig positivt bemærket og vi derigennem tiltrækker nye unge talenter, som også vil prøve at være med hvor der er succes. Det skal kombineres med større og stærkere eksponering gennem de sociale medier, som jo er der hvor de unge bruger størstedelen af deres tid.

Jørgen Jønsson