Svanholm-Glpstrup-DM kammp 068

Svanholms danske mestre: Stående fra venstre: Zameer Khan, Rocky Chawla, Zishan Shah, Mads Henriksen, Saud Munir, Basit Javed, Hassan Rashid. Knælende: Taha Ahmed (keeper), Saif Ahmed, Amjad Khan (anf), Hamid Shah, Zeshan Khan, Saad Ahmed

 

Skanderborg sølv, rod om bronceplacering, Nørrebro ned, Husum spiller kvalifikaktionskamp, rod i oprykningssituationen

Mestrene havde ikke problemer i slutkampen mod Glostrup

Der var næsten tale om klasseforskel, da Svanholm i den sidste kamp i turneringen vandt en klar sejr på 7 stående gærder over Glostrup på en fugtig og tung bane i Solvangsparken.

Glostrup vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Begge Glostrup åbningsgærder Shehzad Ahmed og A. Virk blev fjernet inden der var spillet 4 overs, det satte  naturligvis sit præg på de efterfølgende Glostrup-spillere.

Svanholm-Glpstrup-DM kammp 006

Glostrups Mati Malik var ikke just begejstret for at blive dømt stokket ud her.

Samtidig virkede Svanholms markhold meget mere opsatte og offensive end i lørdagens kamp mod KB. Det var kun Bashir Shah(29) i top-5-gæredordenen, der gjorde lidt modstand mod Svanholms kasteside, hvor anfører Amjad Khan startede med den unge slowbowler Saif Ahmed, hvilket han fik stor succes med – Saif Ahmed fik åbneren Virk grebet af Mads Henriksen på sin 3 bold. I den anden ende bowlede den anden unge lovende Zeeshan Khan tæt og fjendtligt og fik i sin anden over grebet Shezad Ahmed ( 2 ude for 6). Man skulle helt ned til gærdespiller nummer 6  J. Khan (49), der diverterede med nogle meget lange seksere som røg helt ud på børnelegepladsen, inden han midlertidig måtte trække sig efter at have fået en hård bold fra Amjad Khan på albuen. Han kom dog ind igen lidt kyst og blev straks grebet af keeper Taha Ahmed på Amjads kastning. Efterfølgende var der ikke meget krudt tilbage i Glostrups gærdeside, som var all out for 105 på 33 overs på en ganske vist tung bane. Bedste svanholmkaster blev anfører Amjad Khan med 4 gærder for 15, Hamid Shah tog 3 for 36. De to forholdsvis ny unge på holdet Zeeshan Khan og Saif Ahmed bowlede begge godt og tog henholdsvis 2 for 23 og 1 for 15. Alt i alt en flot og velgennemført marktur fra Svanholms unge løver, der fik vist, at man også kan være gennembrudsfarlige, når holdet arbejder sammen som en helhed.

Svanholm-Glpstrup-DM kammp 009

Den snupper Zameer Khan

Svanholm-Glpstrup-DM kammp 012

En gammel dommer sagde en gang til en spiller “Dont beg”. Dommer Luther sagde det ikke til Saif Ahmed, men tænkte det nok

Svanholm overvandt småproblemerne i starten af halvlegen

Selv om banen var tung, havde Svanholm lidt problemer i starten af halvlegen- Saif Ahmed og Zishan Shah, som ellers har spillet et par gode innings på det sidste, var begge ude for 23 points.  Mads Henriksen kom ind og fik stabiliseret tilstanden, inden han ikke helhjertet fik sit drive igennem på J. Khan og blev grebet på offsiden ved totalen 51 – spillede ellers godt og sikkert inden da- efterfølgende mødtes Hamid Shah og Taha Ahmed i en god og meget vigtig gærdestand på 55 points, især havde Hamid nogle flotte drives inden Svanholm fik passeret Glostrups total på 105, og kunne således bryste sig med klubbens DM-titel nummer 26 siden 1975.

Svanholm-Glpstrup-DM kammp 015

Det må være første gang i dansk cricket at “delete knappen” for to bolde blev trykket. Efter noget rod, hvor et grænseslag ikke var et grænseslag, kom en glostrupper ned i den forkerte ende i forhold til regnskabet og blev dømt ud med ben for. Regnskabet gik i sort, anede ikke hvad de skulle stille op, Glostrup-anfører Bashir Shah inde og fortælle dommerne noget – og det hele endte med, at regnskabet fik besked på at nulstille overen. Fireren, der ikke var en firer, blev annulleret og spilleren, der var dømt ud med ben for kom  ind igen og begge anførere accepterede løsningen. Tænk, hvis man havde den mulighed i mange andre af livets forhold – at kunne rulle tiden tilbage og lade som om det hele ikke ser sket.

Alle kunne efter den sidst kastede bold omfavne hinanden og kan være stolte over en sæson, hvor man kun tabte regnvejrskampen mod Skanderborg i sæsonens løb.

 

Svanholm-Glpstrup-DM kammp 035

Saif Ahmed grebet ud på en kant. Kaster H. Khalid

Når man kigger tilbage på hele turneringsforløbet, er det den rigtige danmarksmester, det i dag blev kåret. Imponerende hvad den spillende træner og anfører Amjad Khan har udført med holdet. Ude fra set er det tydeligt, at Amjad har sat sit store præg på de unge spillere. Ingen tvivl om at Amjad ikke er helt færdig med at udvikle holdet, og at det kan blive endnu bedre. Det bliver spændende at følge udviklingen på dette hold, som Amjad betegner som værende et talentfuld kuld i svøb.

Jørgen Jønsson

 

Svanholm-Glpstrup-DM kammp 044

Med dette smukke drive sikrede Hamid Shah Svanholm det danske mesterskab

 

Svanholm-Glpstrup-DM kammp 053

Umair Butt fik “overrækkertjansen” og ovedrager Amjad Khan DM-pokalen til lån et år

Gevinster til KB i elitedivisionen og Esbjerg i 1. division

 De to andre kampe, der blev spillet i københavnsområdet, fik det værst tænkelige udfald set ud fra det synspunkt, at turneringen gerne skulle afsluttes på sidste ordinære spilledag. En ting var man dog heldig med – vejret. Det regnede op til kl. ca. 10 og efter 19,tiden

KB vandt over Ishøj i elitedvisionen og Esbjerg over AB i 1. divsion.

Det betyder, at broncemedaillerne ikke kan uddeles i elitedivsionen, idet der er en kamp, der hænger på grund af regnvejr mellem KB og Skanderborg. Forestiller man sig, at KB vinder den, går broncemedaillerne til KB. Så Skanderborg må – sådan som det er oplyst overfor redaktionen i dette øjeblik (men vi skal gøre opmærksom på, at dette ikke er officielt eller bindende ) –  jages til København i næste weekend, selvom holdet allerede har modtaget sine sølvmedailler. Vi tager alle forbehold for det lyder virkelig tosset. Vinder KB den kamp får klubben bronce, da KB har en bedre koefficient end Glostrup.Taber KB får Glostrup bronce.

Og hvad angår 1. divsion gik førerholdet AB hen og tabte til nr. 2 Esbjerg, der således havde en succesrig weekend med sejre over Kolding og AB.

AB har en udsat kamp mod KB II, og vinder AB den kamp bliver holdet alligevel nr. 1 og rykker direkte op, mens Esbjerg skal spille kvalifikationskamp mod Husum – nr. næstsidst i elitedivsionen. Taber AB bliver det Esbjerg, der bliver nr. 1, idet AB og Esbjerg har slået hinanden i de to kampe og Esbjerg har en bedre koefficient.

Og så går vi over til kampreferaterne.

KBs esser Yassir Iqbal (72) og Naveed Mughal (82) producerede begge i udekampen mod Ishøj efter længere tids pointstørke. Så KB endte med 219/6 i 40 overes kampen. Ishøjs bedste spiller i denne sæson Saad Hafeez 3/15 på 8 overe – imponerende ikke mindst i betragtning af KBs sluttotal.

Hafeez førte også an ved gærdet, men når hans topscorerværdighed kunne indbringe 40, kan den kvikke læser forstå, at Ishøj aldrig kom tæt på. Holdet ude for 159 og Yassir Iqbal fortsatte sin lykkelige dag med 4 gærder for 18.

Esbergs indledende 135 i 40 overs kampen i 1. Divsion forekommer umiddelbart ikke nok (A. Horgan 30, A. Ullah 3/21, Fazan Ahmed 3/25). Men AB kunne ikke svare med mere end 112 på 30 overe og T. Khan var ellers godt igang som åbner, der faldt som niende gærde med 48. Så vi fik fat i dommer Anjum og ville gerne have en forklaring på den lave score. Men han kunne ikke svare andet end hvad vi godt kunne regnet ud fra tallene: Esbjerg kastede upåkageligt hele vejen igennem og holdt AB i en jernhånd. Bedst  K. Rubin 3/22 og Henrik Øre, der i den grad har haft en god efterårssæson, 2/18.