Sådan så en Twenty20-bold ud efter kun 20 overs

Sådan så en Twenty20-bold ud efter kun 20 overs

Brøndbyholdet vandt de to spændende kampe mod Ishøj og KB

Det ser ud som om at vi i dansk cricket har fået både større lyst og bedre forståelse for at spille Twenty-20-cricket.

For østsidens vedkommende er turneringen tæt på at være afgjort i den bedste række, selv om der mangler en runde mere. Svanholm har vundet sine første 4 kampe, og det er tæt på til at blive til en række sejr. Referenten var lige hurtig nok i første udgave med at erklære Svanholm for vinder af rækken, det var lige tidligt nok, så det skal bare forstås som en meget forsinket “Aprilsnar”.

Kampen om lørdagen mod Ishøj var både underholdende og spændende, hvor et stærkt kæmpende Ishøj gav Svanholm kamp til stregen.

Ishøj indledte med 123 for 5, på papiret ser det ikke ud af meget, men banen var tung og græsset forholdsvis højt. Ishøjs lille åbner Ali Akhtar, som normalt ikke er hurtigscorer, har lagt sit spil om og tilegnet det i dette tilfælde Twenty20. Mod Svanholm fik Ali måske ikke det store udbytte af sin nye spillestil (15 på 26 bolde), men man kunne tydelig se at han har viljen til at blive hurtigere på bolden. Men det var en 4.gærdestand mellem Zhesan Elahi(26 på 22 bolde) og den hårdtslående P. Kumar (37 på 26 bolde), der fik totalen og på de 123. Der var ikke rigtig nogle af Svanholm-bowlerne der faldt i øjnene, man bemærkede dog, at Sair Anjum, vendte tilbage på holdet som bowler, efter mange problemer med sin kastestil.

Den tidligere landsholdskaster Sair Anjum kaster i ny stil

Den tidligere landsholdskaster Sair Anjum kaster i ny stil

Anfører Amjad Khan gik selv ind og åbnede ballet sammen med Zameer Khan (16 på 13 bolde) og det gjorde Amjad (31 på 35 bolde)med succes. Det er sjældent at se i dansk cricket, den spillestil som Amjad Khan nok har taget med sig fra international cricket, hvor man gør mere plads til slagene, når man spiller Twenty20-cricket, og hvor han gjorde god plads til sine back-stød ved at bakke lidt mere ud på legsiden og således lave et par ”kunstige” cut ude på off-siden.  Ishøj kæmpede godt til det sidste. Svanholm passerede i næstsidste over. Brødrene Shah-Zishan og Hamid, der begge har fået en god sæsonstart scorede henholdsvis 23 og 27 på 23 og 24 bolde.

Hvis Ishøj tilsvarende kan opretholde gejsten i marken, når overstallet bliver sat op til 50, bliver det ikke dem, der kommer i nedrykningsfare i år.

Lørdagens anden kamp vandt Ishøj let over AB

Man behøver ikke at være udiplomatisk for at konstatere, at Twenty20 ikke rigtig ligger til AB i øjeblikket. Holdet fik skrabet 109 sammen for 9 gærder med tilbagevendte Naveed Mughai som bedst med 32 på 37 bolde. Det havde Ishøjs 3 gærdespillere Ali Akhtar, der i denne kamp havde stor gavn af sin nye offensive spillestil (37 på 38 bolde) Rana (28 på 32) og topscoren Waqas Hafeez (40 på 30 bolde) ikke det store besvær med at lave efter 16,4 overs. 

Ishøj fik let spil mod AB og passerede for et gærde

Ishøj fik let spil mod AB og passerede for et gærde

Der blev scoret 328 points i kampen mellem Svanholm og KB

Vi var indledningsvis inde på, at de danske hold efterhånden forstår at spille Twenty20-cricket. I kampen mellem Svanholm og KB blev der scoret 328 points, og det giver et gennemsnit på 8,2 pr. overs.

Svanholm indledte deres halvleg med unge Saif Ahmed, som i dag spillede efter mottoet ”hvem kan slå flest bolde op i luften uden at blive grebet ud”? Lad det være sagt med det samme, denne øvelse vandt Saif overlegent med et hav af luftslag, som selv en luftkaptajn ville blive søsyg af. Det gav 3 oplagte chancer, som alle blev tabt af de sårede KBer, hvor nogle af spillerne gav den dårlige meget glatte bold skylden. På papiret en rigtig god og hurtig åbning på 46, hvor Saif Ahmeds luftfartshow sluttede. Amjad Khan(30 på 21 bolde) åbnede for anden dag i træk og gjorde det rigtige inden han gled og blev løbet ud.  Hamid Shah (47 på 37 bolde), og Mads Henriksen (63 på 43 bolde) mødtes i en meget velspillet og givtig gærdestand på 109, hvor begge spillere fremviste mange gode tekniske slag, og begge viste samtidig, at de er i form til EM-Twenty20 om små 14 dage. 171 for 3 blev det til på de 20 overs.

De to velspillende Mads Henriksen i et slag og Hamid Shah parat til løb

De to velspillende Mads Henriksen i et slag og Hamid Shah parat til løb

KB gik efter den høje total og var rent scoringsmæssigt længe foran i tempoet

Længe så det ud som om at KBs gærdespillere nærmest maltrakterede Svanholms kastning- Åbnerne Shehzad Amed(19 på 11 bolde) og den lille elegante Inder Parwin Sarangai(26 på 12 bolde) spillede kastningen efter for godt befindende, inden Svanholms nyerhvervelse englænderen Bell først på et fantastisk greb af Shehzad Ahmed og efterfølgende inderen Sarangai, hvor grebet nok var nemmere her, og måske derfor han tog lidt let på det og tabte bolden i første omgang, men med den største lethed og elegance stak hånden ud og greb i andet forsøg det andet åbningsgærde, begge på Amjad Khans kastning. Efterfølgende lagde både Yasir Iqbal (14) og Mohammed Farooq (19) point på tavlen således at KB stadig stod med en god runrate. Men til sidst kom det godt spillende gærdehold fra KB til kort og manglede 14 runs for at vinde kampen. Amjad Khan og Saif Ahmed tog begge 3 gærder for Svanholm, Amjad kostede 12 points og Saif 35.

En god kamp, selv om KBs træner Aftab Ahmed nok vil fokusere på, at KBs markspillere havde 6-7 drops, og det blev afgørende.

Dagens anden kamp mellem Svanholm og Ishøj blev aflyst på grund af regn. Det er ikke sikkert at den får betydning for turneringen.

Jørgen Jønsson