Men KB havde alle chancer for at snuppe den ene plads.

 

Det bliver Svanholm og Esbjerg, der mødes i pokalfinalen d. 19. maj på Svanholm Park, men i store dele af semifinalen på KB stod hjemmeholdet med alle muligheder for en overraskende finaleplads.

Mens de for Esbjerg stort set var ”plain sailing”, da brødrene Mahmood ikke præsterede for Skanderborg, så var det anderledes hårdt arbejde for Svanholm, der kunne takke den underste del af af gærdesiden og KB`s antal af ekstra (34) for en indledende total på 158.

Hele Svanholms top forsvandt for ingen ting, da Faroukh Shazad (3/22) tog pynten af toppen. De fem i toporder ude for 31 og 7 væk for 67.

Taha Ahmed – vikarierende som anfører for den ferierende Bobby Chawla – tog ansvaret på sig og præsterede en samlende halvleg på 41 – først med den umådeligt forsigtigt spillede ”lejesvend” – også kaldet spillende træner fra Tasmanien – Paul Johnstone (10 på 38 bolde) og derefter i en ottendegærdestand med Henrik Hansen (38 på 55 bolde), der også var godt med i en sidstegærdestand, der hævede fra 132 til 158.

Henrik Hansen spillede stort set ikke hele sidste år, da han blev uenig med Glostrup, men havde spillet en enkelt kamp og derfor ikke kunne få spilletilladelse for Svanholm, hvor han søgte hen. Han bidrager til et stærkt Svanholm-kasteangreb, der ved denne lejlighed dog stod tilbage for KB`s Yasir Iqbal, der med 58 kunne have spillet KB sejren i hænde med mere støtte.

Men støtte fik han kun fra den fra AB indvandrede Omar Hayat (20) – ingen andre nåede tocifret score. Men takket være Svanholm ”onde ånd” Yassir Iqbal var KB alligevel på sejrskurs, da holdet kun havde mistet 4 gærder ved totalen 97. Men så kom der hul og mens overne gik blev Iqbal tvunget til at forcere og det gjorde han en gang for meget, da Sair Anjum kom tilbage i kasteangrebet og Iqbal fik sin legpind revet op med rode, da han ramte ved siden af en hel bold.

Fra 5/105 endte KB med all out for 129, da Henrik Hansen ryddede den hale, som KB havde – og som Svanholm ikke havde og derfor nu er i cupfinalen.

Skanderborg kæmpede sig i 38 overe til 103, mens stort set alle kasterne hos Esbjerg (på hjemmebane) gik for få omkostninger. Den fra Fredericia indvandrede U Javed og den fra Kolding indvandrede Martin Pedersen bidrog til at holde Skanderborg nede og udeholdets bedrøvelige scoringstempo, mens Peer Jensen ( 2/11 på 8) igen, igen – ligesom alle de andre år – bare lagde den på pletten. Det kan han i søvne – uanset at knæene er lappet sammen med tape.

Esbjergs wicketkeepende australier C. Knight, der ernærer sig i olieindustrien, men ikke desto mindre ser ud til at være lige så god som de spillende trænere rundt omkring, toppede med 38 – bistået af U Javeds 29. Esbjerg passerede for 5 gærder på 20 overe.