Undertegnede har prøvet det før. Dette her med at skrive om lutter nederlag i den sidste del af en turnering – det er nu sjovere at berette om sejre og godt spil – og når man som jeg, sidder hjemme foran computeren, og er hjælpeløs, samtidig med at der stort set kun tilflyder de ”nøgne” tal fra Dubai, er det ikke altid så opmuntrende.

 

Man kunne jo også vælge at gøre ligesom de danske landsholdsspillere! Efter den første kamp mod Bermuda, hvor vi vandt vores hidtil eneste kamp, var der stor trafik på Facebook, hvor mange spillere i forståelig begejstring underholdte os andre cricketinteresserede og fans med beretninger om holdets flotte præstation. Sidenhen har man ikke set eller hørt fra nogen i Dubai, hverken på Facebook eller andre kommunikations kanaler.

Nej denne taktik kan eller vil vi ikke byde DCFs læsere. Vi prøver på at være nogenlunde objektiv, uden at blive alt for negativ, i vores bedømmelser, der som nævnt er taget ud fra de ”tørre” tal, der tilflyder fra ICC.

 

Vi tabte lodtrækningen og blev sendt i marken. Allerede efter den første over, som kostede 9 pts., sad man med denne bange anelse, åh nej – ikke igen, skal vi nu rende ind i en ny stor halvleg fra vores modstanders bat! Vores kastere fik faktisk aldrig Canadas run rate under 8 points, og referenten har så småt belavet sig på, at det bliver en lang sej kamp i bestræbelserne på at få Canada, og især åbningsgærdet Gunasekera ned i tempo.

Det lykkedes os kun at tage 3 af deres gærder for 178 pts. Sair Anjum og Basir Javed tog begge et gærde for 32 og 39 pts på deres 4 overs.

Igen var det Bobby Chawla, der bowlede mest økonomisk – han tog ingen gærder men kostede 29 på sine 4 overs.

 

Canada’s Ruvindu Gunasekera keeps the runs piling in with another boundry

 

Vores gærdeside var igen blevet ændret – Shehzad Ahmed var sat på bænken, og i stedet valgte man at lade brødreparret Rizwan og Kamran Mahmood åbne. Kamran (2pts.) blev hurtigt grebet ud, og det samme skete for nummer 3 Aftab Ahmed (7 pts.). Vi havde således to ude for 25 efter 5 overs.

Så mødtes Frederik Klokker (40 pts. på 37 bolde) og Rizwan Mahmood (65+ på 58 bolde) i en flot gærdestand på 84 pts. inden Frederik i over nummer 17 blev stokket ud. Rizwan gik not out og blev topscorer med 65 points. Vi scorede 123 for tabet af 4 gærder.

 

Uden at det skal lyde som nogen form for undskyldning, det er stærke modstandere vi er oppe mod, må man nok konstatere, at prisen i denne VM-turnering for et dansk hold, der kun har kunnet træne indendørs i Schneeklothhallen og Herning-hallerne, står i skærende kontrast til de mere professionelle modstandere, som alle har været i stand til at spille en række kampe før turneringen.

Hermed ikke sagt, at vores hold kunne have vundet et par kampe mere, men mere dette, hvis vi skal spise kirsebær med de bedre nationer fremover i de større turneringer, så bliver det også nødvendigt at ofre en opvarmningstur, hvor end det ellers skal foregå.

 

Den sidste puljekamp spilles i morgen mod PNG, og hvis ellers de danske spillere har lyst til at spille mere end en kamp i slutfasen, kræver det en sejr, da Bermuda, som i dag vandt over PNG, er hoppet foran os fordi de har en bedre kvotient.

 

Jørgen Jønsson