Skal det blive Glostrup for første gang

Vurderet efter weekendens kamp mod Svanholm er der meget, der tyder på, at Glostrup opfylder webmasterens forudsigelser og i hvert fald må vurderes som favorit til DM-titlen i år.

Glostrup affærdigede Svanholm uden det store besvær og klubben har virkelig skaffet et gedigent hold på næsten alle poster og har skaffet sig en stærk udlænding i australieren Niel Schlitter og har fået Henrik Saxe tilbage fra Svanholm og Rasmus Kofoed fra Ålborg..

Svanholm indledte med 123 points. Holdet mistede de 3 første gærder ved totalen 46 og de tre næste omkring 106 og havde generelt svært ved at angribe Glostrups kastning. Holdets australier John Keadey, der sidste søndag scorede century, blev denne gang løbet ud uden at have scoret. Lyspunktet var åbneren, juniorspilleren Zishan Shah, der lige som sidste uge passerede de 50 og blev noteret for 51. Henrik Saxe der var vendt hjem til Glostrup, fordi han mente, at de havde mere brug for en spiller, der kun var gærdespiller, har været ude for et mirakuløs helbredelse og kastede til 4 gærder for 14.

Mens Svanholm så ud til at måtte kæmpe for hvert points gik Glostrups gærdespillere anderledes til håndfast til værks De gik ind og slyngede battet med stor effekt efter bolden og nærmest fejede Svanholms kastere ud af banen. Anders Rasmussen (55) særdeles effektiv og Glostrup passerede på omkring halvdelen af de tilladte overe for tabet af 4 gærder

I Esbjerg skete der ting og sager. Husum, der adskillige gange har lidt nogle gevaldige nederlag og været ude for ingenting på Esbjergs pitch hamrede bolden omkring og ud i skove, er heldigvis kun delvis er sprunget ud, så bolden kunne findes.
Husum passerede Esbjergs indledende score på 225 points på 35 overe !!! Det skete under anførsel af Gerrit Múller med 139 på 102 bolde, Lars Hedegård med 34 på 42 bolde og Lejf Slebsager med 25 på 25 bolde.
Esbjerg indledende score skyldtes især Peer Jensens 44. Han er formentlig utrolig træt af at læse de morsomheder, denne side løbende producerer om ham, så vil vil nøjes med at skrive, at det er imponerende, at han fortsat kan levere varen.

Skanderborg indledte med hurtigt at miste to gærder herunder Carsten Pedersen, der spillede med en brækket finger fra sidste uge. Men Søren Kirk og Rizwan hævede totalen til 112 takket nogle venlige helbolde fra Ålborgs spinnere, men Peter Thorup fik Rizwan ben for efter at han havde løbet Søren Kirk ud. Peter Thorup kastede på gærdet i det meste af kampen og det gav pote, idet både Jesper Hansen og Morten Hedegaard begge blev kastet ud uden at give større bidrag. Morten Kristensen holdt sammen på halen med 27 points således at Skanderborg fik 196 i den 48 over. Peter Thorup, Ålborg endte med 5 for 19.

Man må sige at Ålborg i meget af deres halvleg havde heldet med sig i flere situationer. Jeva Jevaratnam, der er kommet fra Herning, overlevede to gribechancer og David Nankervis demonstrerede, at der er flere, der kan spille en Nykøbing cut forbi gærdet. Og netop David sammen med Theo Cupido og bagefter Neils Peter Kopperholdt fik spillet Ålborg i en position, der lignede en vinder med 155 for 4 på tavlen. Men scoringshastigheden var kommet bagefter og da Søren Kirk greb David i midoff for 78 med 175 på tavlen blev det betydelige sværere. Peter Thorup viste han kunne slå en sekser og Ålborg manglede syv points i den sidste over for at vinde og havde 3 gærder til det. Morten Kristensen skulle kaste. Det lykkedes tre Ålborg spillere at komme ud i løbet af denne over – og Ålborg stod stadig på 190, da Peter Thorup gik på sidste bold i forsøget på at lave den sekser, der kunne have skaffet uafgjort. Morten Christensen endte med 4/21.

1. division
– eller om klubloyaliteten nu om stunder.

I 1. division debuterede KB II med stor succes. De blev godt hjulpet af et usædvanligt vindskævt Albertslund-kasteangreb, der leverede 50 ekstra !!!, mens KB med en bredt battende gærdeside producerede 213. med Jesper Jensen som bedste kaster – hvilket vil glæde hans far Egon, der virkelig har været en af slagsen, tabte Albertslund med omkring 20 points mere end de selv havde leveret i extra.

I Køge kunne man notere, at der mere eller mindre er tale om, at Køge stiller et udvalgt midtsjællandsk hold med det, der er tilbage med lyst til at spille på et lidt højere plan fra Slagelse og Ringsted (dog med en Henrik Saxe blafrende lidt rundt i Vestegnen).
Køge havde fået tilgang af de to tidligere Slagelse-folk Ryan Pedersen (topscorer med 42) og Slagelse-keeperen Nicolai Christensen. Næsthøjest scorende var den tidligere Ringsted-spiller Rasmus Nielsen. det er selvfølgelig også nemmere, at lade Køge klare ærterne, så man kan have et sted at spille som i et andet motionscenter end at få cricket til at overleve, hvor man kom fra.
Når man ser på elitedivisionen og den vandring, der er af førende spillere (helt ned sydpå til et andet land !!!), så må man jo konstatere, at klubloyaliteten blandt førende spillere ikke længere er særlig stor. Man tager de bedste bud ligesom man tager det bedste motionscenter Men formentlig er de vandrende spillere ligeglade med, om der er cricket tilbage i deres barndomsby/de klubber de forlader, bare de selv kan more sig.
Det ender forhåbentlig ikke som det kvindelandshold, der efter at have fået en på opleveren ved at komme til VM i Indien, stort set holdt op umiddelbart efter alle sammen. Det fik dansk kvindecricket til at bryde sammen. Tak for Jeres indsats piger – I brokkede Jer i hvert fald løbende over næsten alt, så længe det varede.
Efter os kommer syndfloden – tilbage til Køge – Ishøj, hvor Quamar Uz-Zaman scorede century for Ishøj med 122 og sørgede for, at Ishøj vandt en kamp for første gang siden oprykningen til eliterækken i 2004.

Elitedivsionen Svanholm Glostrup (0-2). Glostrup vandt med 6 gærder.
Svanholm 123 (Zishan Shah 51, Thomas Hansen 29, Henrik Saxe 4/14).
Glostrup 124/4 (Anders Rasmussen 55, Niels Schlittler 39x) [SCORECARD] Esbjerg Husum (0-2) Husum vandt med 6 gærder.
Esbjerg 225 (Peer Jensen 44, Kent Jensen 29, Lars Hedegård 3/31.
Husum 228/4 (35 overe) Gerrit Müller 139x, Lars Hedegård 34, Lejf Slebsager 25, Hamed Zalman 3/47) [SCORECARD] Skanderborg Ålborg (2-0). Skanderborg vandt med 6 points.
Skanderborg 196 (Søren Kirk 43, Morten Christeisen 27, Rizwan Mahmood 25, Peter Thorup 5/19).
Ålborg 190 (Davids Nankervis 78, N. P. Koppeholdt 39, Morten Christensen 4/21, Morten Hedegård 4/56) [SCORECARD] 1. division Albertslund .- KB II (0-2) KB II vandt med 67 points.
KB II 213 ((Bilal Ali 40, Imran Khan 38, Wasim Khokar 28, Extra 50 !!!, Waqas Ali 6/40).
Albertslund 146 (Khuram Mirza 25, Yousef Chaudery 25, Jesper Jensen 3/28)
[SCORECARD] Køge Ishøj (0-2). Ishøj vandt med 33 points.
Ishøj 237 (Quamar Uz-Zaman 122, Adnan Elahi 33, Jan Rasmussen 4/43, Jørgen Nielsen 3/18).
Køge 204/9 Ryan Petersen 42, Rasmus Nielsen 31, Hamza Rashid 3/32).