Første superover i dansk cricket

Efter lørdagens kampe i 1. divsion, der efter programmet skulle have været de sidste, er der store spørgsmål, om Ishøj eller Kolding rykker direkte op, fortsat uløst.

Efter DCF`s stillinger er Koldings kvotient nu marginalt bedre end Ishøjs og man må derfor umiddelbart tro, at hvis Kolding vinder den udsatte kamp søndag hjemme mod Køge, så rykker jyderne direkte op, mens Ishøj om 14 dage skal spille mod vinderen af KB-Nørrebro, der først afvikles i næste weekend.

Forud for de to kampe med Ishøj og Kolding involveret, var Ishøjs netrunrate marginalt bedre end Koldings, mens Koldings nu er marginalt bedr end Ishøjs – og Kolding har muligheden for at forbedre sin netrunratesøndag mod Køge i Kolding. Så søndag kan vi underholde læserne om resultatet af rækken.

Men set fra Koldings vinkel var det jo ikke så godt, at Køge pludselig må have fået mod på tilværelsen. Ganske vist vandt sjællænderne ikke over Albertslund, men de præsterede årets langt højeste score med 266/9.

“De” er så meget sagt. Det var old boyen Anders Kullstrøm, der med noget – vi gætter kun – må være karrierens første century på 103 not out på 99 bolde, der først og fremmest var bag den overraskende store score. Men anfører JA Bahadori med 46 og en ottendegærdestand mellem Kullstrøm og formand Jan Rasmussens søn Joachim (24) på over 80 hjalp godt til.

Om det var så ubelejligt for Albertslund, at Køge lavede 260/9 må stå hen. Det gav i hvert fald adskillige albertslundere muligheden for at gå ind og svinge rundt med battet. Flest lavede J. Butt med 86, da Albertslund passerede på 36 overe med 261/6.

Stefan Langholz slår til

I Kolding var der på forhånd ingen forventninger om at kampen ville være kort. Odense gjorde Kolding den tjeneste at gå til gærdet først og Kolding sat marken til Odense, velvidende at de går til sagen. Det betød, at Ahmads første førsøg på et angreb røg ned i Minik Pedersen hals. Odense kom mere alvorlig til skade,da Steffen Langholz kastede to mand ud på to bolde og konsekvent kastede hatrick bolden ned ad legsiden. Kasterskift gjorde at Mikkel Sørensen kom på og kastede sine bløde offskruer op ad bakken og i modvind og det kunne Odense ikke finde ud af. Anfører Ashraf smækkede Mikkel til leg men fandt kun Batemans udstrakte hånd.

Bateman har grebet ashraf ud på Mikkel Sørensens kastning

Herefter gik det stærkt ned ad bakke og Mikkel kastede den ene ud efter den anden. Dog slog Ali bolden helt ud på vejen. Den blev aldrig set siden. Kolding havde ikke en passende reservebold så en ny måtte gøres beskidt. Det gav en del diskussioner, men det hjalp ikke Odense, der kun klarede 43. Mikkel Sørensen endte med ny klubrekord med 7 for 15, nok sæsonens bedste i 1 division. Kolding startede skidt med 2 hurtige gærdefald, men Peder Pedersen var ikke til at rokke og sørgede for sammen med sønnen Minik at køre en nem sejr hjem

Selv fotografen blev snødt af Mikkel Sørensens langsomme bold……..

Se flere billeder fra Kolding her

Ishøj spillede hjemme en underholdende kamp mod AB og startede med 268/8, P. Kumar 62 på 49 bolde, mens den noget mere forsigtigt spillende A. Akhtar lavede 50 not out på 83 bolde. AB startede godt – 3. gærdet faldt først ved 98, men så gik det ned ad bakke og AB var ude for 184 (A. Jamal 62, J. Khan 4/39 på 9 overe).

 

Koldings Martin Eskildsen har det med at rage efter boldene i offsiden., Her er han ude mod Svanholms Sahadat Riaz, hvis broder keeper Shafqat griber chancen

I en kamp, der mest gjaldt æren startede Fredericia på Svanholm Park med 129 (den meget skæggede J. Joyce 30,Svanholms Kizhar Javaid, der må henregnes til et af de fortabte talenter, tog 4 for 11 på lidt over 9 overe).

Det er sjældent, at der kommer noget brugbart ud af at stikke armene op i luften som Svanholms James Moniz her gør det, mens Fredericias Joyce overlever

 

Når Svanholm stiller op med folk som landsholdsspilleren James Moniz (35 på 20 bolde) og andre fra klubbens1. holds trup, er 129 ikke meget af en score. Svanholm passerede for to gærder på 23 overe (Mati Malik 40 not out og Mads Henriksen 36).

 

Og slutresultatet af nogle arme i luften ses her

Og så skal vi lige have en besynderlighed med. I en slutspilskamp i 2, divsion øst endte KB II og Nørrebro II med at spille uafgjort. Begge hold endte aall outy på 171.

Hvad gør man så. Ja i princippet burde de spille om næste weekend, men holdene enedes om at spille en såkaldt superover. Nørrebro II lavede 11 for 0 gærde -KB II 13 for 1 gærde – og så vinder man efter superoverrreglerne.

I den anden slutspilskamp i Glostrup vandt genoplivede Soranerne med 143/8 over Glostrup II(142).

Så Soranerne spiller nu slutspilskamp om oprykningen til 1. divsion mod KB II næste weekend.