Det danske U-17 landshold har to kampe mod Sveriges seniorlandshold som optakt til U-17 EM, der finder sted fire dage fra den kommende mandag.

Det første af de to opgør på Svanholm Park


Herniksen out lbw

gav en snæver gevinst til danskerne, der passerede på tredje sidste bold i sidste over.

Kampen skulle være spillet på græspitchen, men voldsom regn natten over gjorde det om ikke umuligt, så i hvert fald medførende en risiko for, at pitchen ville blive beskadiget forud for U-17 turneringen. Men så er det jo godt, at vi bor i Danmark og har nogle kunstgræspitche at bruge i stedet for. I England ville holdene formentlig bare være sendt hjem, så de kunne trille tommelfingre.

Svenskerne indledte med 224 all out på 42,3 overs. Det føltes som en meget lang halvleg, både fordi danskerne var længe om at få afviklet overne og fordi regn flere gange afbrød. 24 udenom hjalp jo heller ikke på tempoet. Nogen af de danskerne, der var med på U-19 turen til England har ligget syge og er stadig mærket af turen, hvor regn medførte nul spil, men hvor holdet til gengæld spiste på en pakistansk restaurant, der gav madforgiftning til flere U-17 spillere, som de har døjet med siden – og flere er fortsat ikke helt hvor de skal være.

Der blev derfor sparet på en af de værst ramte Mads Henriksen, der ellers er holdets strike kaster, men han nåede dog at tage 2 for 18 på sine 4 overe. Der var lidt for meget ”en til dig og en til mig” over holdets kasteudskiftning. På det niveau holder man sig altså til kasterne og lader ikke stort set hele holdet få lov til at svinge armen. Trænerne forklarede dog den hyppige kasteudskiftning med, at ingen kaster skulle ”kæres i sænk” før U-17 turneringen..

Træner Lars Hedegaard var ikke helt tilfreds med markspillet, dog fremhævede han, at der blev afsluttet med to helt fantastiske greb på grænsen, et af dem fjernede den svenske ”danger man” afghaneren Azam Khalil, der var ved at løbe med hele arvesølvet, da han svingede 77 ud på 70 bolde. Et par overe mere fra hans ske – og totalen havde været udenfor dansk rækkevidde.

Horsens Lavanish Prem tog 3 gærder for 22 på 5,3 overe – ganske godt skuldret af den lille fyr.

Mens svenskerne, der ikke alle var lige unge, havde den ældre spillers kropsstyrke, der gjorde dem i stand til at lave grænseslag, kneb det for danskerne. Således var det kun Mads Henriksen og Mati Malik, der overhovedet forcerede grænserne. I alt 5 grænseslag til danskerne mod svenskernes 21. Til gengæld kunne danskerne spæne mellem gærderne, mens svenskerne havde svært ved at samle en bold op og stikke ind i samme bevægelse. Men alt det løberi kostede også flere danskerne livet. Efter to gærder ude for 20 producerede de to svanholmere Mads Henriksen (54 på 77 bolde) og Mati Malik (67 på 98 bolde) en 3 gærdestand, der bragte holdet på 111 på halvdelen af overne. Henriksen som den dominerende, mens Malik tog over, da Henriksen en gang for meget forsøgte sit foretrukne legglance og blev dømt lbw.

 

Malik fik efterhånden tempo over spillet – svenskerne kastede den ene udenom efter den anden (32) –og da Malik blev løbet ud ved totalen 191 var der faldet 6 gærder. Parret Mads Rasmussen, Køge (17x) og anføreren Adeel Akhtar, Ishøj (22x) skulle forcere 36 points små 7 overe for at det kunne blive gevinst. De havde deres besværligheder med store sving og ingen kontakt og bakken væk fra bolden, men da svenskerne fortsatte med at fodre med udenom gik det – og danskerne passerede tre bolde før tid.