DMDRENG2

Svanholms topscorer Jonas Henriksen batter mod ABs senere topscorer Anique Uddin, der her kaster

 

DMDRENG1

Horsens Shantos Raja batter sammen med topscoreren Shageev Thas


 

 

Slaget om divisionerne

I dag var to oprykingskampe eller playoff kampe som man vil kalde dem. Kolding var i Nørrebro for at forsvare deres elitedivisionsplads overfor Nørrebro, der egentlig lå på en 4 plads i første division, men KB og Svanholms andet hold var begge udelukket for at rykke op. I anden division spillede Fredericia fra syd mod Skanderborgs andet hold om den ene oprykningsplads til 1.division.

På Kløvermarken sendte Kolding Nørrebro til gærdet og på de første 20 overs kastede tæt og havde 4 gærder nede for 40 points. Men Kolding mistede grebet, da kastningen blev upræcis og for mange korte bolde gav Nørrebro muligheden for at fjerne presset. Sahi og Ashraf især fik fat og lavede adskillige grænseslag på den store bane. De løftede Nørrebro forbi 150 points, men Kolding fik igen fat med hurtige gærder og det syntes forbi da Nørrebro havde ni gærder nede for 171, men det sidste par svingede battet lidt og Nørrebro endte på 200 lige ud.

Kolding fik ellers en god start med Smith og Martin Pedersen ved roret, men Martin måtte med 41 på tavlen gå ud med en skade og det ødelagde rytmen lidt. Christa Botma faldt hurtigt og Stefan Langholz heller fik rigtigt fat og med 82 på tavlen faldt Smith som fjerde gærde. Heldigvis kom Martin ind igen og han var krumtappen for Koldings halvleg. Desværre løb Kolding ind i en krise, da Nørrebros Sahi skar igennem Koldings midtegærdeorden og fjernede tre mand på scoren 129. Otte gærder var faldet, men Kolding gav ikke op til trods for de var bagud i scoringstempo. Martin gik til angreb mens farmand Peder holdt den anden ende. På 3 overs blev scoret 28 points og det vendte kampen. Men som der sker mange gange, går det ikke i længden og Martin blev grebet på grænsen med 167 på tavlen. Det sidste gærde faldt kort efter og Kolding må ned i første division.

Koldings nedrykning og Nørrebros oprykning betyder at næste år vil Elitedivisionen være skævfordelt idet Skanderborg, Husum og Herning vil være de jyske hold og Nørrebro, KB, Svanholm, Glostrup og Ishøj være de sjællandske. Det vil gøre turneringsplanlægningen svært.

Det andet slag om divisionerne foregik i Fredericia hvor Skanderborg II var på besøg. Kampen blev reduceret til 2 x 40 overs, da man vidste at regn ville komme i løbet af eftermiddagen. Kampen blev nemlig færdigspillet lige inden let regn begyndte. Fredericia vandt lodtrækningen siges der og gik til gærdet. Javed og P. Østergaard klarede sig godt fra starten, især Javed med 2 grænseslag så veloplagt ud, men som det så ofte sker, så er det uheld der gør at Skanderborg fik gennembruddet, da Javed spillede selv bolden i gærdet. P.Østergaard fik følgeskab af Eskildsen og de løftede scoren til 37. Eskildsen fik da en god bold fra Chris Rasmussen, der gik lige igennem. Martin Sørensen blev ikke længe da han fik en forkant og P.Østergaard fulgte kort efter. Fredericia var i problemer med 5 nede for 51 men Vijay og Mondazy arbejde godt sammen indtil ved 87 da Vijay (31) blev kastet ud. Mondozay (18*) holdt den ene ende, mens det kneb ved den anden og Fredericia var all out med 119 på tavlen. Jonas Slumstrup og Chris Ramussen endte med at tage 3 gærder hver.

Fredericia fik hurtigt et gennembrud da Mondozay kastede Fr. Mikkelsen med en perle. Mondozay var godt kastende og støttet af Eskildsen i den anden ende gik det langsomt for Skanderborg. Mondozay fik ram på Morten Zilmer ved 21, men en godt spillende Hamed Zaman sammen med Morten Bülow holdt Fredericia stangen og presset lettede da kasterne blev skiftet. Morten Bülow faldt ved 56 og trods Javed Umar fik Thorsen og Slumstrup ben for på 2 efterfølgende bolde, var det ikke nok til at true Skanderborg. Mathias Pedersen (33*) sammen med Hamed (44*) spillede sejren stille og roligt hjem inden regnen kom. Hvis Fredericia undlod at skifte åbningskasterne tidligt, var det måske blevet et andet resultat. Med sejren på 5 stående gærder er Skanderborg II nu i 1 division og de overtager pladsen rømmet af Århus.

DM drengesemifinaler
 
 
De to semifinaler om drenge-DM på Svanholm Park Svanholm-AB og Horsens-Ishøj bød begge på to store gærdepræstationer – hos det tabende hold.
Shangev Thas bar Horsens med 68, da holdet præsterede 123, som Ishøj lavede for 6 gærder.
Samme dominans havde ABs meget lovende Annique Uddin (58). Sammen med den anden åbner Suleman Naim (17), der stort bare havde til opgave at holde Uddin inde, præsterede de 101 som ABs åbningsgærde, inden Naim blev kastet ud i i over nr. 28, da AB kun manglede 37 med 12 overe og samtlige gærder tilbage. Derefter gik der panik i butikken,  Uddin blev kastet ud og AB, der så ud til at ligge til gevinst var ude for 122 – 18 for lidt i forhold til Svanholms 140. Et helt AB-hold røg altså indenfor 21 points.
 

Her slutter det for Anique Uddin efter at have båret AB til 102. flere billeder på abcricket.dk

Her slutter det for Anique Uddin efter at have båret AB til 102. flere billeder på abcricket.dk

Resultaterne:
Sjællands nr. 2 Ishøj over Jyllands nr. 1  Horsens med 4 gærder. Horsens 123 (Shangeev Thas 68, Hamza Saleem 3/18, Ali Raza 4/18) tabte til Ishøj 124/6 (Zaheer Butt 24, Shangeev Thas 4/26).
Sjællands nr. 1 Svanholm 140 (Jonas Henriksen 35, Hassan Shanowitz 3/26) over Sjællands nr. 3 AB 122 (Annique Uddin 58, Saud Munir 3/11, Noman Mehmood 2/22).
 
Søndagens finaler på Svanholm Park kl. 11.00. Om DM Svanholm-Ishøj, om bronce AB-Horsens

fredskan01

Fredericias Umar Javed driver Chris Rasmussen til 4

 

fredskan03

Umar Javed konstaterer at han har spillet en ufarlig bold i eget gærde

 

fredskan04

Peter Østergaard gribes af keeperen på Hamed Zamans kastning

 

fredskan05

Martin Sørensen kommer til kort

 

fredskan07

En brøkdel sekund senere og Martin Eskildsen er kastet ud…….

 

fredskan09

Jim Joyce gribes ud af Hamed Zaman på Mathias kastning

 

fredskan11

Vijay slår til 4

 

fredskan13

Nyt gennembrud for Skanderborg da Jonas Slumstrup får ram på Vijay

 

fredskan14

Jonas Slumstrup får endnu et gærde da Jan Østergaard har snittet til keeperen

 

fredskan15

Vidija S. gribes af Mathias på Morten Bülows kastning

 

fredskan17

Anajathan gribes ud af Zilmer som sidste mand

 

fredskan18

Mondozays perle som kaster Fr.Mikkelsen

 

fredskan19

Morten Zilmer kanter til keeperen Vijay

 

fredskan20

Lad mig komme ad vejen tænker Morten Bülow

 

fredskan21

Morten Bülow gribes ud

 

fredskan23

Ben for nr. 1 for Umar Javed

 

fredskan26

Ben for nr 2 for Umar på den efterfølgende bold

 

fredskan29

Hamad Zaman til 4

 

fredskan31

Mathais Pedersen til 4

 

fredskan33

Skanderborgs hold der nu er i 1. division