Danmark varmer op til kampen mod Guernsey

Danmark varmer op til kampen mod Guernsey

Gærdesiden brød sammen mod Guernsey men vi vandt over Frankrig

Førstedagen ved EM på Jersey startede skidt. Det danske hold fik dog lidt oprejsning i den anden kamp mod Frankrig senere på dagen.

På forhånd var vi svage favoritter mod Guernsey, som sammen med Jersey, må betegnes som værende de to ”græsnationer” ved dette EM.

Uden at have set en eneste bold kastet eller slået, kunne tallene fra kampene på førstedagen godt afsløre, at de to engelske cricketspillende småøer Jersey og Guernsey, helt naturligt, på forhånd har øvet sig mere end de andre nationer i Europa på græspitch.

Nu skal man være varsom med at drage forhastede konklusioner, som referenten måske er lidt tilbøjelig til at gøre, men jeg vover pelsen! Jeg tror at EM-vinderen skal findes mellem de to ”Græsnationer” Jersey og Guernsey, med førstnævnte som favorit.

Både Danmark og Italien ville måske nok være et bedre bud, hvis det blev spillet på kunstpitche.

Fornem debut til Mads Henriksen (til højre)

Fornem debut til Mads Henriksen (til højre)

Danmark fik Guernsey billigt men fik en katastrofal start ved gærdet

En total til Guernsey på 131 for 7- Bashir Shah bowlede strålende med 3 gærder for 22, og anfører Michael Pedersen med 2 for 17 gjorde sig.

Vi skal dog tilføje, at vi ikke er mere blåøjet, end at vide, hvis man mister et par hurtige gærder i Twenty20,, og det var lige nøjagtig hvad vi gjorde- 2 ude for 3 points (Zameer Khan og Aftab Ahmed), så kommer der automatisk et mentalt chok, som mange gange rammer selv en bred gærdeside. Det var rent faktisk hvad der skete for det danske hold. Bortset fra debutanten Mads Henriksen, der på fremragende vis rejste sig  med en score på 35 på 34 bolde i en meget presset situation, var der ikke meget at skrive hjem om. Vi endte med 110 for alle, og Guernsey vandt med 21 points.

Selv om Frankrig havde spillet lige op med Italien, var der tale om en ”Walk over”

Man kunne frygte, at det danske hold efter den skuffende kamp mod Guernsey, ville få det svært mod et fransk hold, der omvendt havde lavet en stor indsats mod Italien. Italien passerede først Frankrigs indledende 155 til allersidst. Mod Det danske hold battede Frankrig først og kom egentlig aldrig for alvor i gang.  Vi havde hele tiden kampen under kontrol, og de scorede 117 for 7 i en halvleg hvor kun Amjad Khan var dyr som bowler med 1 for 37. Hele 5 af Frankrigs gærdespillere blev løbet ud,  det tyder på et vågent dansk markspil.

Aftab Ahmed modtager prisen som "man off the match" mod Frankrig

Aftab Ahmed modtager prisen som “man off the match” mod Frankrig

Denne total havde den danske gærdeside ikke problemer med at passere – Åbnerne Zameer Khan (32 på 32 bolde) og en usædvanlig hurtig spillende Aftab Ahmed ( 54 på 28 bolde)- bare han nu ikke brænder ud og er tilfreds med denne ene ”svale”, vi får rigeligt brug  for han slagkraft senere i turneringen. Det normalt gode gærdepar Hamid Shah (16 på 14 bolde) og debutanten Mads Henriksen(10 på 3 bolde) sluttede kampen af.

En lidt broget dag, med et lille håb om, at Jersey og Guernsey måske dummer sig senere i turneringen, har man vel lov at håbe.

Jørgen Jønsson