Valgte at batte først på den kendte seamerpitch og blev straffet

Oven på lørdagens gode kamp mod Svanholm, hvor Skanderborgs gærdespil fungerede udmærket, blev anfører Rizwan Mahmood måske en smule overmodig, da han valgte at batte først i dagens kamp mod KB.

Her glemte han nok, at tage KBs lidt svære formiddags- seamerpitch med i sine overvejelser, da han valgte at gå til gærdet først.

Det gik da også stærkt med gærdefaldene – 3 ude for 9 på de første 9,5 opvers, og 5 ude for 20 på 12,4.

Kun den tilbagevendte tidligere landsholdsspiller Andy Lambert, var i stand til at blive stående. Meget imponerende, at han endte med 43 points på sine 61 modtagne bolde, hvor det må have virket deprimerende for ham, at stå i den ene ende, og se det ene gærde falde efter det andet i et nærmest lyntempo.15 points til sammen, var hvad den ellers talentfulde Skanderborg-gærdeside kunne skrabe sammen, når man ser bort fra Andy Lambert. Ingen tvivl om at holdet virkelig får brug for hans rutine og gærdespil i denne sæson, hvor man vel kan kalde ham veteranen, der skal prøve at holde sammen på de mange potentielle gærdetalenter, så som brødrene Mahmood, Bülow, Christian Peck, og Cupido i ave.

Det var de 3 KB- seambowlere – good old Mohammed Farooq, Farooq Shazad, og Tanga, der udraderede de slukørede Skanderborg-folk med deres konstante og generende stockbowling, hvor længde, retning og lavt opspring, var temaet.

61 all out hvoraf Andy Lambert som nævnt scorede 43, var de tørre tal på de 29 overs.

Da klokken ikke var mere end 13.00, var det mest positive, set med Skanderborg-briller da KB skulle batte, at pitchens konsistens endnu ikke havde ændret sig af betydning, hvilket gjorde, at KBs gærdespillere også kom i store vanskeligheder- 6 gærder ude for 40 points efter 17 overs, viste regnskabet. Kun klubbens formand John Møller og Omer Hayat var i stand til at overleve med henholdsvis 16 og 17 runs- begge lavede iøvrigt en befriende sekser, og lukkede kampen (KB 64 for 6 på 22 overs).

Nu har KB to sejre og ser ud til at være kommet rimeligt i gang med en sæson, hvor holdets træner håber på medaljer.

Jørgen Jønsson

1. Division

Ufattelig sidstegærdestand og kæmpe ishøjdrop skaffede AB hårdt tiltrængte turneringspoints

AB – Ishøj indeholdt en af de afslutninger, der kun ses formentlig en gang pr. sæson.
Ishøj troede allerede at kunne pakke bilerne med to turneringspoints i taskerne, da den uprøvede sidstemand Tauqueel Ahmed (score på under en håndfuld) kom ind til venstrehåndskasteren Sheraz Uddin, der nu mest har gjort sig om kaster i fortiden.
Ishøj havde indledt med 172 og på det tidspunkt var 9 ABère ude for 118 og enhver ville have troet, at Ishøjs slot var brændt ned, da AB på det tidspunkt manglede 54 points eller ca. halvdelen af hvad alle de andre havde præsteret.
Men Uddin tog fuldstændig og overbevisende – og overraskende – sagen i egen hånd eller bat om man nu vil. Mens makkeren bare holdt sig inde lavede han de fleste af sine 56 points not out.
Da AB manglede omkring 20 serverede Uddin ifølge Ishøjs formand Asmat Ullah den nemmeste griber, der overhovedet kan tænkes.
Den blev lagt ned til ishøjspillernes store frustration og ditto lettelse fra hjemmeholdet.
Så servede Uddin resten af den vindende total på 173 for 9 ud med en sådan lethed, at man skulle tro at manden var gærdespiller !!!
To ubeskæftigede landsholdsspillere

Køges Anders Kullstrøm kastes ud af Raja Imran Khan, Svanholm II

Køge er uden sejr i 1. divsion og bedømt efter indsatsen mod Svanholm II, der havde to næsten ubeskæftigede landsholdspillere Jim Moniz og Basit Shah gående, bliver det ikke et år med stor pointhøst.
Køge lavede 102. Det passerede Svanholm II på 17 overe for et gærde.Hassan Rashid 58 not out på 40 bolde.
SN