Er det nu, DCF skal kende sin besøgelsestid ?

 

Netop nu er der seriøse drøftelser i Skotland, Irland og Holland om at etablere en europæisk distriktsliga. Man er inspireret af noget tilsvarende i rugby, der er blevet en kommerciel og spillemæssig succes. Og landene er presset af, at de er blevet smidt ud af det gode county-selskab i England, hvor de i et antal år har deltaget i den engelske 40 overs turnering – der i øvrigt fremover bliver en 50 overes turnering.

Danmark nævnes under disse drøftelser sammen med Kanaløerne som en mulig deltager. Der vil heller ikke være nogen tvivl om at deltage i en turnering på dette plan vil være yderst udviklende for landsholdet og give en række årlige udfordringer. Erkendes må det dog, at de kommercielle danske muligheder for at dække udgifterne vil være små og at en turnering med mindst 14 kampe vil være noget af en udfordring såvel økonomisk som i henseende til spillernes studier/arbejde. Der vil jo være de sædvanlige landskampe oveni hatten.

Vi bringer nedenstående udpluk fra artikler i en af de førende skotske aviser Herald, som afslører at både skotske og irske cricketofficials arbejder med skabelsen af denne nye europæiske league. Forslaget, der er inspireret af noget tilsvarende i rugby, indeholder regionale hold fra Skotland, Irland, Holland og desuden nævnes Danmark og Kanaløerne som muligheder – ligaen er af nogen tippet til at kunne være i gang så tidligt som i sommeren 2014

Mange detaljer mangler stadig at blive afsluttet, men der skitseres 8 eller 10 hold og Twenty20 og 50 overs-a-side-formater på hjemme-og-ude basis. Skotland og Irland føler et presserende behov for at eliten blandt Associates også fremover kommer til at spille på et højere niveau..

” Konceptet er godt og vi har talt både med irere og hollændere om noget i den retning i et stykke tid,” sagde Andy Tennant, direktør for Cricket Skotland til avisen. Vi lever ikke i en boble, så vi kan se, hvordan rugby har nydt godt af udviklingen af en lignende liga. Vi er alle på forskellige stadier lige nu, fortsætter direktøren, men de fleste synes begejstret for forslaget. Jeg tror, der er en generel erkendelse af, at vi er nødt til at udvikle en professionel eller semi-professionel struktur for at skræve over den gabende afgrund mellem den indenlandske klubstandard og den internationale landsholdstandard “

Tennants positivite holdning er gentaget af Warren Deutrom, den administrerende direktør for Cricket Irland, hvis bestyrelse søger at skabe en hjemlig distriktstruktur forud for en grænseoverskridende turnering i fremtiden. “Ideen om en europæisk provinsliga bør være målet på kort til mellemlangt sigt. Den har både cricket- og forhåbentlig kommerciel appel,” sagde Deutrom og tilføjede, at irernes kortsigtede mål var i 2013 er at etablere en turneringen mellem provinserne i Irland og give holdene en mulighed for at etablere sig ordentligt, før vi slipper dem løs ude i verden, sluttede han

I en senere artikel i samme avis vurderes det, at turneringen nok ikke kommer til at starte før 2015, men at det forekommer sandsynligt, at den vil blive afholdt på en hjemme-og-ude basis, med tre hold fra Skotland, tre fra Irland og to hollandske med både 50 Twenty20 kampe. Han anfører igen muligheden for at involvere Danmark og Kanaløerne, men vurderer han – det mindste antal deltagere vil være otte, hvilket vil give de allerbedste spillere mindst 14 kampe – og slutter han – forhåbentlig en turnering med høj intensitet, hver sommer, planlagt i og omkring spillernes internationale forpligtelser.

Der er ingen tvivl om at DCF bør involvere sig, hvis man vil have os med i drøftelserne. Det er ikke det samme som, at man ikke kan have sine tvivl om appellen til de hjemlige spillere på langt sigt med kampe mellem Danmark og f.ex en provins i Skotland, når nyhedens interesse først er overstået.

Men intet bør lades uprøvet.

SN