.

 Dansk apoteker bag utrolig succeshistorie

 

Knud Christensen blev født for 84 år siden som yngste søn af en fattig familie med 13 børn, der boede i Munke Bjergby.

Martin Ondenko blev født for 28 år siden som yngste søn af en familie med 4 børn boende udenfor Entebbe, Uganda.

Deres skæbner blev på forunderlig vis knyttet sammen

Knud Christensen kom på Sorø Akademi på et stipendium på grund af sine boglige evner. Gik på akademiet samtidigt med Flemming Balstrup og Jørgen Arnsbjerg, der senere kom til at betyde så meget for Soranerne.

Knud Christensen blev cand. pharm   og blev senere  apoteker på Brøndbyøster Torv fra 78-88.  Det var ikke spændende nok for ham. Han blev udsendt blandt andet til Korea og via andre eksotiske steder nåede han til Uganda, hvor han blev farmaceutisk rådgiver for nationen bekostet af Røde Kors og bosat i Entebbe. Han blev  installeret i et hus, hvor Martins forældre og de fire børn  – som man nu plejer på de kanter– boede i et  mindre hus på grunden (såkaldt Servans Quarter) og var hyret til at passe huset og den udsendte.

Knud Christensen kom til at sætte pris på familien, så meget pris, at han bekostede uddannelsen af de fire børn  gennem en lang række år. Han betalte for hele deres skolegang både underskole og gymnasium og senere deres universitetsuddannelser. De tre af dem er blevet universitetsuddannede bachelorer takket være Christensens donationer. En utrolig uegennyttig succeshistorie.DSC_0171

Martin skød løs – og vi skød ham.

 

Knud Christensen havde inviteret Martin til Danmark, hvor han aldrig har været før.

 Martin Ondenko er ansat i det ugandiske cricketforbund som en af de 21, der er fuldt beskæftigede af forbundet.Har han tidligere spillet for det ugandiske landshold i Namibia, Bangla Desh og selvfølgelig hjemme i Uganda.

Martin ville gerne til cricket og Christensens datter kørte Knud og Martin til Svanholm-Herning.

Her hørte vi om den utrolige historie. Martin fortalte, at de 21 ansatte i forbundet i Uganda blandt andet passer de tre baner med græspitch i Kampala. Han selv er den af de syv, som ”bruger computer” som han udtrykte det. Cricketungdommen i Uganda passes af skolerne. Udstyret får de takket være en australsk klub, der stiller en container op og beder alle medlemmer og deres naboklubber om at donere deres brugte udstyr til Uganda. Når containeren er fuld ryger den til Ugandas forbund, der så fordeler udstyret mellem klubber og skoler. Uden den donation ville spillet i Uganda lide.

Vi spurgte Martin om der var noget særligt, han ville siger om forskellen i vilkårene specielt  for cricket  mellem Danmark og Uganda..

Det eneste han svarede var: Det er en hel anden verden.

Knud Christensen er iøvrigt ved at fejre sølvbryllup for anden gang. Han blev gift igen, da hans første kone døde efter deres sølvbryllup. En usædvanlig apoteker !!

DSC_0173

Knud Christensens datter Lone, Martin Ondenko  og Knud Christensen

SN