Saad Ahmed batter for Svanholm, men skal "Down under" lære at spille på mere end et ben

Saad Ahmed batter for Svanholm, men skal “Down under” lære at spille på mere end et ben

Aftab er skadet og Saad uddanner sig både som spiller og Kok

Det er et stykke tid siden vi har hørt fra Aftab Ahmed, Glostrup, der sidst vi var i forbindelse med ham, fortalte at han selv kunne vælge hvilken klub han ville spille for. Med hensyn til Saad Ahmed fra Svanholm, er det første gang vi har haft lejlighed til at høre om hans ophold – han har kun været nede i Australien godt en måned-så her er en dugfrisk lille beretning om vores to spillere ”Down Under”.

Saad Ahmed beretter, at han ankom i behørig stand til Adelaide, og blev vel modtaget af den tidligere Svanholm-træner Shaun Seigert. ”Jeg blev herefter kørt ud til mit nye hjem i det næste halve år, hvilket var en lejlighed inde i byen, hvor jeg skulle dele den med 3 andre unge spillere fra henholdsvis Canada, England og Skotland. Alle 3 flinke drenge, og vi har det godt sammen, trods det, at vi kommer fra 4 forskellige lande” siger Saad Ahmed og fortsætter ”det kan man da kalde integration så det basker”.

Hvordan klarer I det rent kostmæssigt?

”Jeg tør dårligt sige det, min moder vil nok få lidt af et chok, når hun hører, at jeg er begyndt at fungere som en slags Kok, hvor vi selv skal lave maden, når vi kommer hjem fra en travl dag fra Akademiet og klubben. Det er noget af en udfordring og noget helt nyt for mig, men de andre drenge siger jeg er en god kok, så jeg tror jeg skal begynde at hjælpe min mor med at lave mad, når jeg kommer hjem til Danmark” siger Saad Ahmed.

I det daglige går Saad på ”The Darren Lehmann Cricket Academy” i Adelaide, hvor der instrueres i dagene mandag til fredag. ”Lørdag spiller vi 2-dageskampe for vores klub, hvor vi også har træning tirsdag og torsdag aften. Vores akademi-træning foregår på Scotch College, og her tager vi sporvognen inde i byen til Adelaide Railway Station, hvor anlægget ligger en 5 minutters gang fra stationen. Vi har styrketræning to gange om ugen, net-træning 3 gange om ugen og fitness-og marktræning 3 gange om ugen” fortæller Saad.

Hvilken klub spiller du for?

”Jeg spiller for en klub der hedder Woodville Rechabites, som spiller i Adelaide Turf-ligaen. Klubben har 3 seniorhold, og jeg spiller på deres 1.hold. Om et par uger starter Twenty20-pokalturneringen, hvor kampene spilles på hverdagsaftner. Så totalt spiller jeg 6 gange om ugen. Jeg er godt i gang med at forbedre min teknik, synes jeg selv. Trænerne i klubben og akademiet er rigtige gode til at lære fra sig. Jeg har allerede fået nogle gode venner hernede, hvor vi har det godt sammen” slutter Saad Ahmed.

Trods en skade kan Aftab Ahmed stadigvæk smile

Trods en skade kan Aftab Ahmed stadigvæk smile

Den anden Ahmed (Aftab) rapporterer desværre om en pådraget skade

”Første gang vi talte sammen forklarede jeg, at jeg faktisk havde frit valg mellem to klubber. Desværre valgte jeg i første omgang den forkerte” fortæller Aftab Ahmed.

Hvorledes det?

”jeg valgte at spille for Mosmann CC, men fortrød allerede efter den første kamp, hvor jeg var sat på klubbens 3.hold, og fik en gærdetjans som nummer 8,. Jeg føler jeg er bedre en som så, og den rolle jeg fik tildelt på holdet, var jeg bestemt ikke tilfreds med. Jeg var heller ikke tilfreds med træningen i klubben, hvor jeg fx kun fik 5-6 minutters gærdetræning i en bås, hvor jeg var sat sammen med kun 4.holdspillere” udtaler Aftab

Hvad gjorde du så, du plejer jo ikke at være ”mundlam”?

”Jeg skal lige sige, at hvis man ikke lige er i rampelyset til 1.holdet, kan man godt glemme det med kvalitet. Så jeg anmodede om en flytning til klubben Macquarie, som blev godkendt. I den første kamp besejrede vi Arshad Khans hold – de scorede 190- og vi overgik for 3 gærder. Jeg bowlede hele 17 overs, dog uden at få gærder, men omkostningerne var kun 40 points” siger Aftab Ahmed.

De sidste beretninger fortæller, at Aftabs hold pt spiller mod Aubum, og Aubum scorede i første innings kun 164 points. Her tog Aftab 2 gærder for 32 på sine 11 overs.

”Vi havde 27 overs på førstedagen til at overtrumfe denne score, men havde hurtigt 4 gærder ude for kun 10 points, og da vores keeper missede en ”fulltoss”, var vi 5 ude for 60. Da jeg gjorde min entre 5 overs før tid, var det bare om at overleve, og vi sluttede dagen med 80 for 6. Så i næste uge skal vi lave 84 points for at vinde kampen” udtaler Aftab.

Der er noget om at du er blevet skadet?

”Ja, det er desværre rigtigt. Jeg var i mellemtiden til træning hos klubben Eastern Suburbs, og her kom jeg slemt til skade ved at vrikke om på højre fod i et hul under marktræningen. Anklen hævede sig 3-dobbelt på forholdsvis kort tid, og det har lagt en dæmper på moralen. Det er tvivlsomt om jeg bliver klar til næste weekend. Jeg skulle ellers have trænet sammen med det sydafrikanske testhold, aftalen var gået igennem via NSW. En bitter pille at sluge, men sådan er livet nu engang” slutter Aftab Ahmed, som er den meste scorende i søndagskampene, hvor han i sine 3 innings har scoret 24 not out, 82 og 69 not out.

Jørgen Jønsson