EM-turneringens bedste spiller Frederik Klokker

EM-turneringens bedste spiller Frederik Klokker

Italien tog titlen fra et lidt træt dansk markhold

Det danske landshold vender hjem med oprejst pande, selv om kræfterne åbenbart slap op i finalen, da det danske hold blev sendt i marken, efter kun en times tids hvile efter semifinalen mod Guernsey.

Indledningsvis havde det danske hold smertefrit slået Guernsey i semifinalen med en sprudlende Frederik Klokker, der i stor opvisningsstil fik vist, et forhåbentligt stort dansk seertal på ”cricketeuropes” livestreaming, hvordan Twenty20-gærdespil skal udføres. Skribenten vil undlade at agere som ”jubelfis”, men blot henvise til den engelske kommentator fra ICC-Europe, der udtrykte sin store begejstring over Frederiks halvleg på 129 not out, og fortalte seerne, at han aldrig havde set en så velgennemført halvleg med et spil, der indeholdte en masse flotte klassiske slag af høj kvalitet. Vi citerer ICC-Europes skribent, som blandt andet i overskriften ” Klokkers Masterpiece” fortæller, at Frederiks halvleg på 129+ indeholdt 18 firer og to sekser på kun 64 bolde, med en så fornem strikerate på 201,56. En 2.gærdestand mellem Frederik og Aftab Ahmed (54 på 35 bolde) på 140 lagde grunden for den store halvleg på 226 for 3 på de 20 overs. Guernsey scorede 113 for 9, hvor Basir Javed og Bobby Chawla hver tog 3 gærder for 15 og 19 points.

Vi fulgte godt med i finalen mod Italien

Selv om vi blev kastet i marken en times tid efter semifinalen mod Guernsey, og hvor flere af vores spillere virkede trætte – både anfører Michael Pedersen, hårdt savnet som bowler, og Rizwan Mahmood begge sad skadet uden for- årsagen var vel foruden trætheden hos flere af spillerne, måske også lidt den mentale del, nu havde vi lige kvalificeret os til Dubai, og reaktionen over dette havde vel dårligt nok lagt sig. Selv om italienerne, som forudsagt, startede som død og helvede, virkede flere af vores spillere noget præget af denne ”hovedkuldsede” start kombineret med den omtalte træthed, måske ramadan, hvad ved jeg. I hver tilfælde virkede vi ikke helt oppe i fulde omdrejninger. Flere af vores bowlere forfaldt til at bowle for meget på legpinden og i italienernes slag, og det blev dyrt- Italien 215 for 3 -.

Det er sjældent at dansk cricket er på storskærmen

Det er sjældent at dansk cricket er på storskærmen

Frederik Klokker startede næsten som i semifinalen mod Guernsey, og da Aftab Ahmed kom ind til Frederik, begyndte det at se godt ud for de danske farver. 140 efter 12 overs – 11, 66 pr. over- og da Aftab blev dømt ben for kom Kamran Mahmood , der spillede en flot halvleg,ind og fortsatte det høje tempo sammen med Klokker-160 efter 15 overs- kunne dette bare fortsætte, men da Klokker faldt ved 138 og Kamran ved 160, var der ikke så meget krudt tilbage i den danske gærdeside. Vi endte med meget respektable 197 for 8, og manglede således 18 runs for at genvinde vores EM fra 2011. Men det var ikke ved gærdet vi tabte denne kamp. Undskyldninger kan man altid hive frem, men havde vi da bare vundet lodtrækningen, så tror jeg kampen havde fået et andet forløb. Stort tillykke til de offensive italienere med mesterskabet. Nu skal der arbejdes hårdt på det danske landshold frem til Dubai, hvis vi skal lave det bedre end sidst vi var på det mondæne sted.

Bashir Shah, tog 13 gærder i turneringen

Bashir Shah, tog 13 gærder i turneringen

De endelige tørre tal fra EM-stævnet viser, at vi klart var i toppen over de individuelle præstationer.

Frederik Klokker var helt outstanding- Man of the Tournement”, Højeste score 129+, nr. 1 på ”Top Run-listen med 464 scorede points med et gennemsnit på 77,33, nr. 1 på ”Top Strike Rates” med 171,85. Bobby Chawla er nr. 2 på ”Top Economy Rates” 23 overs med en rate på 5,00. Ligesom Bashir Shah indtager en flot 2.plads over ”Top Wicket Takers” med 13 gærder for 151 points med et gennemsnit på 11,62

Jørgen Jønsson