VIDEO SKANDERBORG                               VIDEO HUSUM

For en gangs skyld var vejret i Husum noget der lignede sommer med sol, meget lidt vind og en behagelig temperatur. Sammen med den kort klippede Mikkelberg bane var der lagt op til en god omgang cricket. Skanderborg vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet. Frederik Klokker havde en ny partner i dag, den tidligere Horsens spiller S Thanikaithasan. De startede udmærket, men en misforståelse og en direkte indstik gjorde at Thanikaithasan blev løbet ud. Michael Pedersen kom ind men de varede ikke længe før han kantede Finn Klessl til slip og Skanderborg var 44 for 2. Anders Bülow erstattede Michael og begyndte at lægge points til totalen. Renald Buss kom på og han fangede Anders ben for og kort efter kastede Rizwan Mahmmod bag om benene. Med 104 for 4 var der nu lidt pres på Skanderborg, men Carsten Pedersen og Fr. Klokker byggede stille og roligt en ordentlig gærdestand sammen. De skubbede konstant for enerne på den hurtige bane og straffede de løse bolde. Hen imod slutningen begyndte parret at accelerere og tage større chancer og det resulterede i, efter at havde lavet 161 sammen, at Frederik fik en kant som blev grebet og han sluttede med 136 points på kun 121 bolde. Vijay kom så ind og sammen med Carsten løftede halvlegen mod 300. Carsten fik en mindre fibersprængning i baglåret og måtte have en løber til de sidste overs, men holdet nåede at lave 302 for bare 5 gærder. Renald Buss var dagens bedste kaster hos Husum med 2 for 27.

HUSSKA00000001

S Thanikaithasan run out(R Buss)

Husum lagde sig i hvert fald ikke ned. De kørte deres sædvanlig gærderorden men det kostede gærder i starten. Med 3 nede for 35 så det måske ud til at de måske ikke ville nå 100, men Hauke Müller og Leif Fl. Boldt sørgede for at der kom flere points på tavlen, indtil Hauge gav en damegriber til Chris Rasmussen. Så kom brormand Gerrit ind og de fortsatte det gode spil. En forskel var der og det er løben mellem gærderne. Skanderborg løb det første løb hurtigt og det gav flere 2’er og 3’er mens Husum mere eller mindre slentrede afsted. Med 127 på tavlen faldt Gerrit efter han dummede sig og Renald Buss blev kastet kort efter med 140 på tavlen. Det samme antal var på tavlen da Lars Fl Boldt blev grebet og da var Husum reelt færdig. Anfører Jürg Krüger holdt dampen oppe med 24 mens halen faldt og Jürg var sidste mand ude med 187 på tavlen. Skanderborgs to hurtige kastere Anders Bülow og Chris Rasmussen tog begge 3 gærder hver mens Michael pedersen tog 2 for 8. Med mange points bagved brugte Skanderborg 7 kastere ialt.

HUSSKA00000002

R Mahmood b R Buss 1

HUSSKA00000003

J Wiese b C Rasmussen

HUSSKA00000004

F Gerckens b S Thanikaithasan

Med dagens sejr er der intet der tyder på at Skanderborg ikke bliver årets mester. Holdet ankom til Husum før hjemmeholdet og de brugte mindst 45 minuttet til en professionel opvarmning mens hjemmeholdet fik morgenkaffe. Der er en vilje bag Skanderborg og der var ingen svage sider at se på banen i dag.

I 1. division var der 2 kampe. I Esbjerg var KB II på besøg og de vandt lodtrækningen og sendte Esbjerg til gærdet. Esbjerg fik ellers en rimelig start og igen var Henrik Øre ankermand ved gærdet. Han nåede at lave 53 men der var ingen andre der kunne matche ham. Det er især Esbjergs midte gærdeordenen der fejlede. Esbjerg nåede 162 for alle men på kun40.4 overs og HM Khan var KB’s bedste våben med 4 for 33.
KBs start var heller ikke til at prale med når 2 gærder var nede for 22 men HM Khan samt P Sharma fik ellers KB oppe på 3 cifre men der var heller ikke andre på holdet der kunne bidrage med meget og Frederik Mikkelsen ryddede halen og gav Esbjerg en sejr på 9 points.

I Kolding var Glostrup på besøg som del af deres Jyllands weekend. De valgte at gå til gærdet efter at havde vundet lodtrækningen. De fik en god start med Martin Jensen og Rasmus Kofoed der fik 37 på tavlen før Martin Jensen blev kastet af spinneren Conradie. Rasmus faldt selv ved 74 til Conradie og det gav plads til Poul Johnstone som holdt sammen på holdet indtil han faldt ved 161. Halen kunne ikke meget og Glostrup var ude for 178. Koldings bedste våben Martin Pedersen kunne kun kaste 4 overs og var slet ikke ved gærdet. Kolding mistede Christo Botma næste med det samme men det gav plads til Steffen Langholz der idag gav sit one man show fulde styrke. Med seks 6’er og 11 4’er hamrede han 103 på bare 63 bolde. Det gik især over P Johnstone hvis 3 overs kostede 53 points. Han fik dog Koldings anfører MC Fentern (39) ben for men sagen var tabt for Glostrup.