Det var strålende og friske vejrforhold som var baggrunden for åbningskampen i Scandic Challenge Series mellem Danmark A og Finland på Svanholm Park. Pitchen havde en perfekt overflade, der gav en god opspring og tempo og sammen med et hurtigt outfield perfekte forhold til gærdespil, men finnerne fandt forholdene svære i slagets gang.


Der var i hvert fald en med et finsk navn på det finske hold, men ellers virkede holdet ikke som nogen, der var groet op med sauna og dyne finske skove

Finland var først ved gærdet og fandt det svært mod strålende åbningskastning fra Sair Anjum (2 – 12) og Basit Raja (2-23), den først nævnte afleverede en lang og meget præcist spell. Ja, alle de finske gærdespillere fandt forholdene svære og kun anfører Jonathan Scamans med 24 og allrounder Zakjullah Kamal med 20 var de eneste, der viste nævneværdig modstand. Fra danskerne kom der yderligere gode præstationer fra Ihyas Suami (3 – 14), Ali Ahktar (2 -11) and den nærige Mohsin Ali som afgav kun 14 points i sine otte overs i Finlands halvleg på 85 all out på 40.1 overs.


Det ser flot ud, men der blev ikke mere end ener ud af Hassan Rashids stød

Danskerne svarede også med et hurtigt gærdefald, idet den venstrehånede talent Ali Imitiaz blev grebet bagved for 4. Kamran Mahmood (11) og Hasan Rashid (21) tilførte holdet soliditet ved at lave 40 for det andet gærde som bragte Danmark tæt på deres mål, men begge faldt og det var Ali Akhtar (13*) og anfører Naveed Mughal (11*)som så sejren hjem på syv stående gærder.


Naveed Moughal angriber finnernes kastning

Landstræner Simon Talbot var tilfreds med sine unge svende “I dag er det begyndelsen på en ny æra i dansk cricket, en god allround præstation fra drengene, men som altid er der altid plads for forbedringer. Jeg var især tilfreds med drengene i marken, hvor vi holdt alle chancer og holdt til taktikken. Vort gærdespil fortsætter med at blive bedre og vi fortsætter med at arbejde med visse sider af spillet gennem hele ugen”.

SCORECARD