Kunst og Cricket hædret Kunst og Cricket i Mikkelberg hædret med stor pris


Kunst og Cricket på Mikkelberg hædret med stor pris

Fornem pris til Mikkelberg-center for kunst og cricket

Husum Cricketklub var fornemt repræsenteret, da klubben ved Jörg Krüger og Mikkelberg-center for cricket og nordisk kunst, i sidste uge da Slesvigsk Samfunds Fonds hyldede kunst og cricket i form af det danske Generalkonsulat i Flensborg, som uddelte en pris på 10.000 Euro (ca. 75.000 danske kroner), til Mikkelberg-center for cricket og nordisk kunst. Prisen er for det arbejde der bliver udført på Mikkelberg, hvor formanden for fonden Andreas Nicolaisen udtalte ” Cricket og kunst er en dejlig og måske usædvanlig blanding som opstod da ægteparret Buhl faldt pladask for den gamle mølle ude på vestkysten, sagde formanden og nævnte en række kendte kunstnere, der gennem årene havde fundet vej til Mikkelberg.

På banen udenfor kunstcentret bliver der spillet ”gentleman-cricket”, og de danske klubber og spillere kender derfor Sydslesvig. Næstformanden for Mikkelbeg-centret Steen Schröder, udtalte i sin takketale” På den flotte cricketbane, bliver cricketspillet styret på et højt internationalt niveau af den meget dygtige elitesportsmand Jörg Krüger, som leder, anfører og træner. Men Mikkelberg står på en skillevej, og hvor donationen falder på et tørt sted. Vi klatter ikke pengene væk, sagde næstformanden i sin takketale, og nævnte at bestyrelsen gør sig mange tanker om, hvilken retning Mikkelberg skal tage, for at tiltrække flere besøgende end de gør nu.

Selv om Jörg Kryger har stor andel i hædringen er han en beskeden mand, der stikker sit åsyn frem i anden række

Selv om Jörg Krüger har stor andel i denne hædring er han en beskeden mand, der stikker sit åsyn frem i anden række

”Vi kan ikke fremover leve med, som det er nu, og jeg tror det vil lykkedes for os”, sagde Steen Schöder, inden Henry Buhls søn Georg, benyttede lejligheden til at hilse fra sin far og sige tak.

Alt dette mens Husums beskedne og meget vigtige alt mulig-mand Jörg Krüger stod i baggrunden og lyttede andægtig.

 Jørgen Jønsson