Unge Wahab Hashmi godt eksempel på udviklingen i Odense CC

Unge Wahab Hashmi godt eksempel på udviklingen i Odense CC

 

Odense Cricket Club er en klub i vækst

Der er vist ikke mange der ved, at Odense Cricketklub officielt blev stiftet i 1887. I 1889, hvor medlemstallet var vokset betydeligt – med Kricket, Fodbold og Tennis- blev klubbens navn omdøbt til Odense Boldklub, og i 1893 fik klubben sit eget område i Munke Mose. 100 år efter blev Odense Cricketklub genetableret, hvor de to årsklubber B.1909, B1913 efter års snak enedes om, at der skal gang i ungdoms cricket på Fyn, og foreningens første formand blev den gamle Ekstrablad-sportjournalist Ole Pedersen. Men egentlig gang i ungdomsarbejdet- Jan Hansen har prøvet nogle år- er der rent faktisk først kommet gang i indenfor de sidste par år, hvor Odense CC har dannet et par ungdomshold sammen med Herning, Kolding og Esbjerg. Så nu mangler vi at se, om den nye initiativrige formand Abdul Wahab, som også slår sine folder i DCF-ungdomregi-også formår at få ”rene” ungdomshold i gang?

Nye ungdomspillere i Odense var med i miniput-DM i Frederricia

Nye ungdomspillere i Odense var med i miniput-DM i Fredericia

Formand Abdul Wahab siger ” Går vi 3-4 år tilbage var Odense CC ikke så kendt som i dag, hvor vi nu i vores nye organisation debuterede med ungdomspillere ved inde-DM i 2012, og selv om vi ikke fik registreret et fuldtalligt hold i 2013, hvor vi måtte låne spillere fra Kerteminde, men vi har senere fået tilgang af yngre spillere, og har nu besluttet, at vi selv skal pleje og udvikle de spillere vi har, og så på sigt  tilmelde hold i ungdomsrækkerne, således at vores unge spillere bliver ordentlig integreret i klubben. Vi har haft lidt uro fra en gruppe af udenlandske studerende-jeg har trods alt ikke været formand meget mere end et par år-men nu har vi vasket tavlen ren, hvilket har resulteret i, at vores bestyrelse har vedtaget, at dem, der ikke vil være med til at udvikle klubben, og ej heller vil betale kontingent, så kan og vil vi ikke have dem i foreningen” siger Abdul Wahab.

Både i 2014 og 2015 har klubben været med til at nå finalekampe, uden ar vinde, men et lysende eksempel på, at der arbejdes hårdt med ungdommen, er den unge keeper Wahab Hashmi, der i denne sæson har keepet og battet godt på U.17.landsholdet, han er da også blevet belønnet med en plads blandt de 24 udtaget spillere i A.landshold-truppen.

Hvem ved? Det er måske Odenses nye topbowler

Hvem ved? Det er måske Odenses nye topbowler

”Vi har i klubben talt meget om, at det skal være sjovt for vores helt unge at spille i klubben, og har i sinde at lave nogle sociale tiltag samt træning og kampe, hvor netop det sociale er i højsædet” slutter Abdul Wahab.

Det bliver spændende at følge Odense og klubbens initiativrige formand i fremtiden, hvor man har vedtaget en langsigtet plan, som skal gøre Odense til det ”cricket-mekka”, som det var for 25 år siden, hvor skribenten, som landstræner, endnu husker en vundet og velspillet landskamp mod Canada i overværelse af 400 tilskuere i en flot stemning og på et vidunderligt hyggeligt Odense Cricketstadion.

Jørgen Jønsson