Og Husum anstrenger sig ikke
på serviceområdet

En beundringsværdig halvleg af Esbjergs Jacob Rubin kronedes ikke med det ultimative – nemlig en esbjerg-sejr over Skanderborg i opgøret mellem de to nyoprykkere i elitedivsionen på Esbjergs bane. Jacob Rubin kom ind, da det allerede så sort ud for Esbjerg med 4 gærder ude for 54 i holdets søgen efter Skanderborgs indledende total på 221 for 9.
Med 18 overe kastet på det tidspunkt fik Rubin veteranen Peer Jensen – battende nr. 6 – som makker.
Jensen og Rubin hævede til 131 på 34 overe, mens Skanderborgs frustrationer begyndte at kunne mere end anes.
Men hurtigløb – hverken på skøjter eller på en pitch – er ikke længere Peer Jensens speciale – og han blev løbet ud som den 5 fældede – og selvom Rubin endte med sin formentlig fineste halvleg i bedre kredse – 87 not out ud af Esbjergs 187 kunne han ikke sejle skuden i havn alene,
Under Skanderborgs halvleg på 221 oplevede man et esbjerg-kasteresultatet, der var ude af kontekst med hvad der ellers foregik. Skanderborgs top battede bredt og scorede frit fra leveren, men den fra Fredericia importerede esbjerg-kaster U Javed endte alligevel med 6 for 36 på 9 overe. Mindes ikke et sådant resultat i hans fredericia-dage.


Rizwan Mahmood var topscorer i Skanderborgs første elitedivisionssejr

Husum er nu den eneste klub i de to øverste rækker, der ikke kan finde ud af at få live score systemet sat i anvendelse. Det kan klubben ikke være bekendt. Der er mange flere end nogen måske tror, der følger med – selv på den anden side af jordkloden er der ifølge turneringslederen kunder – men Husum leger ikke med.

Så vi har via en mobiltelefon til Hernings bus hentet nogle tal hjem.
Ikke tal, der fortæller om ophidsende eskapader i Husum – det skulle da lige være Gerrit Müllers ben for exit, der ifølge Herning godt kunne tåle en indberetning eller to.

Han blev nok sur, fordi han havde det så hyggeligt og var oppe på 59, førend en eller anden dommer stak fingeren i vejret, fordi nogle herningspillere råbte lidt efter at have ramt ham på skinnerne.
Ja tænk – det kan man komme ud for – altså på mere end en måde.
Müllers exit medførte en husum score på 147, hvilket naturligvis aldrig kan være nok mod Herning med det kasteangreb, Husum besidder. Brødrene Carsten og Michael Pedersen nåede op på scorer på og lidt over de 40 – og så havde Herning passeret for 4 gærder.

1. divsion

I denne række var vejrforholdene – næsten hele dagen – virkelig elendige på Svanholm Park og vejrudsigten var fra morgenen med udsigt til regn. Ikke desto mindre insisterede Koldings anfører på 50 overe – og dommerne lod sig forføre af ham, selvom de burde have sagt, at han kunne rende og hoppe – det har de mulighed for.

Koldings nye australske træner Luke Bateman frøs i markturen, men fik sig spillet varm ved gærdet

Nu kunne man se begge hold lidt i temperatur, der føltes som frost og i en stiv kuling og med små- eller mere regn i vel halvdelen af begge holds halvleg. Hvor meger sjov er der ved det for nogen hr. kolding-anfører – en lungebetændelse eller forkølelse for et antal spillere skulle være særdeles sandsynlig. Cricket skulle dog gerne være en fornøjelse – og ikke en lidelse.

Svanholm indledte med 221/9 i 50 langsomme og væmmeligt kolde overe med drengespilleren Mads Henriksen som lyspunktet med 53, mens Koldings spillende træner fra Tasmanien L Bateman – det er da et godt cricketnavn – unbder markturen prøvede at søge ly ved klubhuset og tænkte åbenlyst på, hvad i alverden han gjorde i dette land kaldet Danmark.
Da Mads Henriksen (2/22 på 10) havde vist fjendtlighed og fået et par kolding-folk ud blev der gjort plads til Bateman (84 not out) og selvom Svanholm havde indledte med 300 havde han formentlig også lavet dem.
Kolding passerede for 4

 

Søren Nissen