Anden dagen af Royal Nordic Cup begyndte tidlig for all hold med kampe fra 9.30. På bane 1 mødtes Danmark med Sverige i den sidste runde kamp mens på bane 2 spillede Norge mod Finland.

Danskerne vandt lodtrækningen mod Sverige og valgte at gå til gærdet først. Danskerne kom hurtigt i problemer med 3 gærder nede for 20 og det skyldtes mere dårligt gærdespil end fremragende kastning. Men Hamid Shah og Kamran Mahmood fik skik på den danske halvleg og løftede den op til 90 før Hamid faldt. Den danske scoringshastighed havde været lavt men med hjælp fra Aftab Ahmed der slog 31 på 18 bolde. Det betød at Danmark endte på 151 for 8 på de 20 overs. Men Aftab var ikke færdig i den kamp. Hans kastning fjernede 5 svenske gærdespillere således at svenskerne var 6 gærder nede for 41 og derved var kampen reelt afgjort. SVenskerne var ude for 66. I den anden kamp ryddede Norge finnerne for 56 og passerede for tabet af 4. Den sejr betød at finalen blev mellem Danmark og Norge mens Sverige og Finland spillede om 3 pladsen.


Fra Danmark-Sverige….Ålborgs svenske spiller Chr.Thorup løbes ud af Martin Pedersen

SCORECARD DANMARK – SVERIGE
SCORECARD NORGE-FINLAND

Finalen mellem Norge og Danmark havde lighedspunkter med deres første møde i går lørdag. Der blev ikke scoret mange points da kasteangrebene var mere præcis og varieret, kampen var intens samt at slutningen blev spændende. Modsat i går vandt Danmark lodtrækningen og valgte at gå til gærdet først. Igen kom danskerne under pres da Norges kastning var præcis og svært at spille. Både Sharzad og Kamran faldt hurtigt og det var Hamid Shah der blev krumtappen i halvlegen.


Hamid Shah slår til 6

Scoringshastigheden var langsomt men med bidrag fra Jacob Larsen nåede danskerne op på 107.


I Hussain blev overrasket af en Chawla triller

Det var ikke meget at forsvare men da Sair Anjum hurtigt tog den første gærde var entusiasmen og viljen til sejr tydeligt til stede. Og med to hurtige gærder fra Anjums side var danskerne godt på vej og lagde stor pres på nordmændene. Kun keeper og åbner F Quresi holdt sammen på holdet da Martin Pedersen og Bobby Chawla gjorde indhug på den norske gærdeside. Da Quershi gik ved 65 endte det med at anførerne Sharhzad gjorde modtand og fik nordmænde tættere på, så der opstod alligevel spænding om de kunne gøre det alligevel. Men de var ved at løbe tør for overs så det gav chanc erne til sidste og dem blev ikke tabt. Sharzad blev grebet på grænsen af Basit Javed og kampen var forbi.


F Quresi løbet ud af direkte indstik fra Aftab Ahmed

På den anden bane gjorde Sverige proces med Finland, der nåede 128 for 8 i deres 20 overs og dem paserede Sverige for tabet af to gærder i den 17. over

SCORECARD FINALEN DANMARK-NORGE

SCORECARD 3-4 PLADSEN SVERIGE – FINLAND


Fra RNC finalen hvor Rizwan Mahmoods tværslag ikke gav pote

Pokalen samt præmier for 2-3 og 4 pladsen blev udelt af DCFs formand Thomas Kentorp, der takkede både dommerne samt klubben Svanholm for den gode arrangement.

Med turneringssejren har landsholdet fået et udmærket udgangspunkt for næste uges EM turnering i Jersey hvor modstanden er sværere. Som billedet viser fejler motivation ikke noget.