Med blå himmel og solskin kom der gang i årets nordiske mesterskab i T20 på Svanholm Park hvor om formiddagen Danmark mødte Finland på bane 1 mens Norge spillede mod Sverige på bane 2.

Det danske hold var uden Troels Thøgersen fra Herning der har måttet trække sig pga. en skade. Hvorvidt det betyder også han ikke med til ICC-Europe 1 divisions turnering på Jersey afgøres på mandag. I stedet for Troels indgik Martin Pedersen fra Kolding i truppen. I kampen mod Finland vandt danskerne lodtrækningen og valgte og gå til gærdet. Danskerne fik en glimerne start med Kamran Mahmmod i højsædet indtil han blev grebet ud. Vi kan godt slå fast at den finske kasteangreb ikke var den værste og finnerne organisering i marken kunne være langt bedre og det gav danskerne fik et par liv. Sharzad Ahmed (52) og Hamid Shah (53*) bidrog med gode halvlege hvor danskerne producerede et løb for hver bold plus grænseslag. Det blev ialt 172 points for tabet af bare to gærder på de tilladte 20 overs.


K Mahmood c Zakiullah Kamal b M Bhandari

Det danske markspil var langt bedre organiseret og det blev til 2 løbet ud. De finske spillere kunne ikke finde sig til rette og gærderne faldt jævnligt. De fandt især Sair Anjum svær at spille sammen med Basit Javed og det gav bl.a. keeper Theo Cupido et par greb. Finnerne var slået med 8 gærder nede for 44 men de sneg sig op til sidst og var ude for 73. Alt i alt et godt dansk indsats.

SCORECARD DANMARK-FINLAND
SCORECARD NORGE-SVERIGE

På den anden bane gik Norge til gærdet først og til trods for at deres åbningsgærde røg på første bold og de havde 3 gærder nede for 12, endte de på hele 193 for 8 (husk bane 2 er mindre). Sverige gik ned og var ude på 10 overs for 59.


W Qureshi løbet ud af Basit Javed

Om eftermiddagen mødte danskerne så Norge, der vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet. Der var betydelig mere kød på de norske gærdespillere, idet de havde det nemmere at spille de danske kastere. Det danske markspil fladt lidt i kadance i forhold til formiddagen og der blev smidt et par chancer. Det var begyndt at blæse mere og det betød at det var svært at placere sig til de luftige bolde. Men danskerne holdt nordmændene nede rent scoringsmæssigt og gærderne faldt. Highlightet var den sidste over hvor nordmændene var tvunget til at satse og vi fik det sjældent syn af en hatrick af løbet ud. De to stod Sair for på sin egen kastning mens det sidste var keeperen Theo. Det negative var at anføreren Bobby chawla måtte udgå af markturen da han forsøgte at gribe en returbold på egen kastning, der flåede en finger op. Han kom dog tilbage som gærdespiller.


S Hayatt b H Shah – lidt held/uheld skal der til med en triller

Den norske kastningen var også en klasse bedre end fra formiddagen og de kunne svinge med bolden og det gav problemer. Begge åbningsgærder var hurtigt ude og efter at Hamid Shah var væk for 17 og Kasper Rubin fik en upsillelig bold var danskerne under pres. Scoringshastigheden var bagud men Rizwan Mahmood (45*) sammen med først Jacob Larsen (11) og derefter Bobby Chawla (16*) fik gradvis indhentet det forsømte. Med 4 overs igen manglede danskerne 30 points. Der var spænding i luften men danskerne løb godt mellem gærderne. Med den sidst over manglede man 10 points og nordmænende måtte bruge en ny kaster og forløsningen kom da Rizwan slog en herre-sekser over midwicket på endnu en kort bold. Sejren blev på 4 stående gærder. Med denne sejr er danskerne kommet ind i en god stimen og viser at de kan også vinde under pres.


Den forløsende 6’er fra Rizwan Mahmood som gjorde at kun 2 points mere var nødvendig i den sidste over mod Norge

På den anden bane fik Sverige oprejsning med en stor sejr over Finland. Svenskerne indledte med 176 for 7 og Finland var ude for 98.

SCORECARD DANMARK-NORGE
SCORECARD FINLAND-SVERIGE (new)

I morgen starter danskerne mod Sverige mens Norge møder Finland. Det ser ud til en finale mellem Danmark og Norge.

BILLEDER DANMARK-NORGE