Det danske landshold sprang tilbage fra et stort nederlag til Irland til en sejr over Italien men det holdt lidt hårdt. Som det blev udtrykt udenfor banen “Danskerne sørger for at tilskuerne ikke går hjem før tiden” og det, der blev hentydet til, var et pludseligt tab af gærder inden for sejrens rækkevidde som gav lidt spænding. Men takket være fremragende gærdespil af Rizwan Mahmood blev sejren dog spillet hjem.


Jakob Larsen får Fernando fanget ben for

Dagens kamp blev spillet på Les Quennevais banen som ligger lige op mod Jerseys lufthavn så der var i løbet af dagen en jævn strøm af fly der tog af sted fra øen. Pitchen var lidt blød men spillede pænt gennem dagen. Italien vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Hamid Shah, Martin Pedersen og Omar Hyatt var spillerne der sad over i dagens kamp. Åbningskasterne David Borchersen og Henrik Hansen fik godt fat i starten hvor begge svingede bolden men havde ikke heldet til at lave et gennembrud. Anføreren lavede et godt træk ved at introducere Jacob Larsen tidligt i angrebet for han fik straks gevinst. Italienerne kunne ikke lide Jacobs kastestil og havde store problemer med ham hvor han fangede Fernando ben for. I den anden ende kom Bahshir Shah til og han fik straks den anden åbner grebet. Jacob fangede Perera ben for hurtig efter og Italien var 56 for 4. Det lykkedes Italien at genopbygge langsomt med Jayasena og Raso mens danskerne brugte deres spin kastere. Jacob sluttede sine 10 overs med det fremragende resultat 3 gærder for 15. Så lavede Michael det geniale træk med at bruge Troels Thøgersen i et par overs og han fik straks Jayasena grebet. Så kom Munasinghe til og gav Italiens score en indsprøjtning før David Borchersen fik ham grebet. Så faldt et par hurtige gærder takket være David og Bobby Chawla, men det lykkedes Italiens hale at pynte på scoren takket være et par drop i marken før overne løb ud. Italien sluttede på 173 for 9.


Det tætteste på en løbet-ud.

Det vigtigste for danskerne ved gærdet var at få en god start. I forhold til tidligere så det rimelig godt ud. Zishan Shah og Frederik så ud til at bide sig fast men Zishan forsøgte at drive en bold og ramte ikke. Så var danskerne 24 for 1 men Michael Pedersen undtagelsesvis blev ikke hængende. Han forsøgte at hooke en kort bold men lykkedes kun at lobbe den mod mid-on, der tog et godt greb. med to gærde nede for 27 lå der pludseligt et pres på Rizwan men han og Frederik fik bygget en gærdestand op på 77 points og viste godt cricket. Danskerne var ovenpå men Italien havde et modtræk og introducerede Munasinghe i kasteangrebet. Han brød igennem og kastede Frederik bag om benene idet han som mediumkaster smed en maskeret skruebold. Han gjorde nøjagtig det samme mod Carsten Pedersen og snørede ham med en leg-skruer. Så vidt vides er det første gang at begge brødre er gået for et æg i samme halvleg, i hver fald i en landskamp. Rizwan fik følgeskab af Troels Thøgersen, der benyttede sig af at plukke Italiens leg-skruer Giradi for et par seksere. Men Munasinghe fik også Troels med 148 på tavlen og da Henrik Hansen blev straks kastet ud begyndte det at vakle med seks gærder ned for 149. Jacob Larsen kom til og straks slog en firer men blev derefter med 162 på tavlen grebet ud. Rizwan tog så meget af Munasinghes kastning som muligt og lagde ham ned. Bobby Chawla var dog ikke at slå ud og sammen med Rizwan fik de spillet sejren hjem.


Munasinghe kaster Henrik Hansen ud

Træner Simon Talbot var yderst tilfreds efter dagens gærdepræstation. “Endelig har Rizwan fået vist sit potentiale som den gode gærdespiller som han er. Jeg er imponeret over Jacob Larsens kastning, hans personligt bedste og hvordan de andre kastere fik italienerne presset.”

For at undgå sidste pladsen og nedrykning til 2. division (efter de nuværende regler – de er blevet ændret før) skal danskerne vinde over hollænderne som også kun har vundet en kamp. Efter de sidste meldinger er hollænderne reduceret til kun at være 11 spillere, da minimum to er blevet kaldt hjem til det rigtige landshold der spiller mod Bangladesh.


Efter kampen blev Rizwan udnævnt til “man of the Match” og fik overrakt en glaspokal

SCORECARD

BILLEDSERIE