Sæsonen er i gang med de første pokalkampe og som sædvanligt så kniber det med at få resultaterne frem. Der er rust i systemerne og det skal ligesom fjernes ligesom de forudgående sæsoner. Pokalkampe har ligesom ikke det højeste prioritet.

Men lørdag så det første overraskelse idet de forsvarende mestre fra Herning er allerede ude af turnering slået af Esbjerg der er rykket ned i 1.division. Hernings gærdeside var ikke i form med kun I. Saumy (37) og Michael Pedersen (26) som gjorde væsen af sig. Peer Jensen tog kun et gærde men med 15 points lagde pres på holdet mens J.Turin og G Singh tog ellers 6 gærder. Herning endte bare på 134 points. Det viste sig ikke at være en stor opgave for Esbjerg holdet med Jacob Rubrin i god form med 4 seksere ud af 46 points. Esbjerg mistede kun 4 gærder i at passere Herning og skal hjemme møde Ålborg på torsdag.

Med den hårde vinter lige overstået og denne tidlig start kan man ikke forventer perfekte forhold. Tværtimod var banerne ikke egnet til cricket og sorte sightscreens og hvid bolde var ligesom udenfor kontekst på en pløjemark af en bane i Solvangsparken.

Her Glostrup på vej til at overtrumfe AB`s indledende 143 i pokalkampen, hvor Glostrup mistede 5 gærder

De fejrede tidligt påske i Svanholm med de to Shah-brødre Hamid (tv.) 56.n.o. og Zishan (66) flankerende Saad Ahmed, der tog et hattrick blandt sine 4 gærder for 15 mod Ishøj, der besvarede Svanholms indledende 248 for 5 med 132 (P. Kumar 32)

Svanholms Zishan Shah kaster til Q. Uzzaman (22), der hakkede et par enorme seksere ud

Albertslund kom videre i turnering med en forventet sejr over Køge. Et kig på scorecard afslører at Albertslund kun scorede 2 seksere i deres 190, men det var mere end nok da Køge var ude for 75. Hussan tog 4 gærder for 21 mens Shakeel tog 3

Gærdespillet kom i højsædet i Husum, hvor der blev i alt scoret 519 points, hvilke overskyggede de andre kampe. Husum indledte med 281 hvor Gerrit Müller dominerede med 125 med 15 4’er og en enkelt sekser. Det siges at Husum får mere glæde af Gerrit i år da hans foldboldkarriere syntes forbi. Udover Gerrit fik han støtte af Lars F Boldt med 44. Skanderborgs svar blev domineret af Mahmood brødrene der begge scorede over 70, men da de var væk var der ikke meget i de andre spillere så Skanderborg sluttede på 238 all out.

I Fredericia var dagens helt Koldings Martin Pedersen der med sine 87 points var hjørnestenen i Koldings halvleg på 193 for 9. Farmand Pedersen derimod gjorde mere væsen af sig som kaster med 3 for 21 da Fredericia var ude for 109. V Sharma var bedst for hjemmeholdet med 36.

Søndag så KB møde Nørrebro hjemme i en kamp hvor gærdespillet havde det svært. Det så ud til at KB ikke ville postere mange points med 6 gærder nede for 57 men R Tabassum kom holdet til hjælp med 35 der løftede KB til 143 på de 40 overs. KB startede godt i marken med at have 3 Nørrebro gærder nede for 33 men Saad Hafeez og en vis AN Ahmed med 31 sørgede for at Nørrebro kom forbi KBs total tril trods for H Khans sene 3 gærder.

RESULTATER

Torsdagens kampe ser nu således ud:

Svanholm v Albertslund
Glostrup v Nørrebro
Husum v Kolding
Esbjerg v Ålborg