De omrejsende “artister” er nu næsten på plads

Så er de fleste af de traditionen tro omrejsende jyske stjerneartister udi cricketspillet på plads for 2009.

Det minder lidt om knivkasteren, der det ene år optræder for Cirkus Arli og det næste år for Cirkus Charlie. Man kunne selvfølgelig også have skrevet Cirkus Arena og Cirkus Benneweis, men når man tager landsholdets optræden i Sydafrika ved B-VM i betragtning bør vi nok holde os til de mere ydmyge, jordnære arenaer.

I betragtning af, at Carsten Pedersen var topscorer med 46 for Herning i årets åbningskamp i elitedivisionen hjemme mod Esbjerg må den skarpsindige have lov til at fastslå, at Carsten i år er flyttet klub fra Skanderborg til Herning.

Herning passerede Esbjergs 162 for seks gærder. Ifølge vor informant lykkedes det via Esbjergs Peer Jensens endog særdeles energiske fremfærd at få kastedommerens not out afgørelse mod Carsten Pedersen ændret, så legdommer Tim Jensen dømte ham ud. Læseren må selv prøve at finde ud af, hvordan det har kunnet lade sig gøre.

Carsten Pedersen var vigtig for Herning, der i sine pokalkampe har battet usikkert. Han lavede 46 og havde sin vigtige andel i sejren.

Esbjerg gjorde det pænt med Jacob Rubin fortsættende den gode stime fra pokalkampene med 47.

Vi indledte med at skrive, at de sædvanlige fra den omrejsende flok var på plads. Det er lidt af en tilsnigelse. For hverken Lars eller Morten Hedegård har optrådt endnu. Den første, fordi han har et brud i armen, den anden antagelig fordi han har lagt op. Den tredje tilbageværende af de sædvanlige fra den omrejsende flok Lejf Slebsager har annonceret sin tilbagetrækning. Men manden er jo yngre end Thony Hadersland så lad os nu se, når en eller anden klub kommer i bekneb.

Herning – Esbjerg (2-0). Herning vandt med 4 gærder.
Esbjerg 162 (Jacob Rubin 47, Claus Hansen 39, Troels Thøgersen 4/35).
Herning 163/6 (Carsten Pedersen 46, Mogens Christiansen 29, Jacob Larsen 28, Junaid Nagra 2/14). STATISTIKSKEMA

Ålborg kom godt fra start.

Ålborg, der jo egentlig skulle være rykket ud sidste år, men blev reddet af flere grunde, kom godt fra start ude mod Kolding med en gevinst på 5 stående gærder. Holdet førende gærdespiller Jeyanthan Jeevaratnam var i hopla med 47 og Ålborg passerede Kolding 142 for 5 gærder.

Kolding har udskiftet sidste to års træner Peter Earl med dennes åbningskastemakker i Sydneyklubben Winston Hill. Den nye australske træner hedder Ian Davidson og noteredes for 3 gærder og 21 points.

Det blive måske ikke så nemt i år, sagde Peder Pedersen fra Kolding. Sidste år fik vi måske nogle sejre, fordi modstanderne sagde – Det er bare Kolding. Men vi viste i fjor, at vi kan være med, så vi får nok ikke gevinster på den konto i år