Elitedivsionen

Nyoprykkerne AB slog til igen. Denne gang mod KB, der tabte med hele 98 points – og det er da en sjat.
Måden AB vandt på kan undre. Klubbens gærdespil i 1. division var decideret præget af tju-bang cricket, men her var det disciplinen, der skaffede gevinst. Disciplinen udvistes af Khuram Khawaja, der i en søvndyssende, men sejrsgivende halvleg på 47 not out bare stod der, mens de andre faldt – han holdt sammen på halvlegen, mens markholdet KB sørgede for at AB`s tavle hele tiden løb med gennemsnitligt mere end en ekstra pr. over. I alt 56 ekstra leverede KB, heraf 40 udenom. Med til historien hører, at KB`s pitch holdt helt umanerligt lavt. Dommerne og spillerne overvejede inden kampstart om den overhovedet var spilbar, da pitchen var våd og delvist dækket med et tyndt lag mudder. KB plejer normalt at sørge for, at pitchen holdes tildækket, men tildækningen var åbenbart fjernet og der var spillet fodbold hen over den – og om natten havde det regnet, så pitchen og banen våd.
Det betød, at bolden knap nåede op over ankelhøjde og dommerne måtte give 4 ben for. Det er klart at når bolden ikke rejser sig og kastningen ikke er præcis, så kommer endnu flere ekstra end en tør dag.
Hvad Khawaja gjorde for AB ved gærdet, gjorde Asim Haider for holdet i marken. 6 gærder for 16 snuppede han. Og han direkte kastede KB`erne ud med sine inswingere. Da han havde leveret sine 10 overe var 7 KB`ere ude for 22 og selvom Farouq Shezad (31) og Rizwan Tabassum (25) fik pyntet var det en tabt sag for KB, der var ude for 85
Dommerne oplyste, at KB`s pitch ville blive indberettet. KB er dog nok selv lige så ærgerlig over situationen og fik med de mange prygl selv en reminder om tildækning i fremtiden.

Ifølge Nørrebro var pitchen på Kløvermarken til gengæld udmærket, tung men rimelig. Esbjerg havde virkelig lært sig, at det totalt udisciplinerede gærdespil, holdet har udvist i de første to kampe er vejen til afgrunden – og spillede her en rimelig halvleg, som holdet kan bygge videre på.
Nørrebro startede med 186 – Esbjerg ude for 161. Begge på omkring 48 overe. Nørrebro var uden Aftab Ahmed – i Nørrebros velmagtsdage kendt som “Kongen af Nørrebro”. I hans sted indtog Faizal Saddique en kronprinserolle, idet han lavede 51 og tog 4 gærder for 25. Esbjerg kan glæde sig over, at en af de nye unge Kasper Rubin tog 3 gærder og at Henrik Øre og Jesper Hansen kom igang ved gærdet.

1. division

Skanderborgs hold mod Svanholm II var af den slags, der ikke burde være i denne række. Brødrene Hedegård, Søren Kirk, Rizwan Mahmood m.fl. hører til højere oppe og bemærkeligvis var der en Mogens Dahl, som var lusket ind i hold opstillingen, og det er ærgeligt, at det har udviklet sig sådan, at de spiller her.


Fejlvurdering af Hassan Rashid da bolden lige tog off pinden fra Morten Hedegaard

Hvis disse spillere også spiller udekampene – og det er jo altid der hønen ligger begravet – og det, der kostede Skanderborg nedrykningen i fjor – vil de bade sig igennem turneringen.
Skanderborgs bane var meget tung og pitchen var også tung med enkelte lave bolde så Svanholm II gjorde pæn modstand, men havde også ex fine folk som Jan Overgård (41), Allan From og Søren Henriksen til at pynte på det.


Amjad Kanwars eneste bold – kastet ud af Thomas Bratbøl der derved havde chancen for et hattrick på film men prisen på øllerne var nok for store.

Søren Henriksen var jo mirakuløs blevet helbredt fra strabadserne dagen før, men i dag var han ikke så synlig som Skanderborgs Morten Hedegaard. Men som altid selv på et godt andethold mod et 1. hold, vil det være kastningen, der ikke holder, men så længe Thomas Nielsen og Sair Anjum holdt den gående var Skanderborg i problemer. Men da det var ovre med dem tog Skanderborg sig af retterne. Morten Hedegård, der havde en pragtfuld dag, var i spidsen og det var ikke svært for jyderne at overtrumfe.


Rizwan Mahmood kastet ud af Thomas Nielsen

Videoer:
1. Shafqat Riaz grebet ud

2. Jan Overgaard endeligt
3. Alan From

4 Sahadat Riaz trapped lbw
5 Taha Ahmed well caught
6 Amjad Kumar bowled first ball
7 Saiar Anjun run out
8 Thomas Bratbøl Nielsen out first ball
9 Rizwan Mahmood bowled
10 Morten Zilmer lbw
11 Morten Hedegaard run out

AB havde en stor dag, idet 2. holdet også vandt – over Køge.
Ingen af holdene formåede tilnærmelsesvis at udnytte deres overe. Køge ude for 97 (Ole Olsen 36) og AB 98 for 8. Man noterede sig et Køge-hold, der var mere eller mindre et Sjælland og Lolland Falster United. Flemmning Søndergård repræsenterede Lolland Falster, der engang havde en hel lille turnering for sig selv med Nakskov, Maribo og Nykøbing Falster som deltagere. Nicolai Christensen repræsenterede Slagelse og Ole Olsen Ringsted og så var der da bl.a. andet af hjemmefødninge fra Køge Dennis Sejr, der tog 5 gærder for 32 i en af sine sjældne optrædener.

Resultaterne

Elitedivsionen

KB – AB (0-2). AB vandt med 98 points.
AB 183 (Khuram Khawaja 47x, Hammad Khan 3/24, Farouq Mahmood 3/28).
KB 85 (Farouq Shezad 31, Rizwan Tabassum 25, Asim Haider 6/16)

Nørrebro – Esbjerg (2-0). Nørrebro vandt med 25 points.
Nørrebro 186 (Faisal Siddique 51, Asad javed 45, Javed Taugir 25, Kasper Rubin 3/31, Jesper Hansen 3/29).
Esbjerg 161 (Henrik Øre 35, Jesper Hansen 28, Faisal Siddique 4/25)

1. division

Skanderborg – Svanholm II (2-0). Skanderborg vandt med 6 gærder.
Svanholm 136 (Jan Overgård 41, Shafqat Riaz 28, Søren Henriksen 24, Morten Hedegård 5/10, Thomas Bratbøll 2/28).
Skanderborg 137/4 (Morten Hedegård 54, Søren Kirk 49x, Thomas Nielsen 2/28).

AB II – Køge (2-0). AB II vandt med 2 gærder.
Køge 97 (Ole Olsen 36, Shafqat Mahmood 4/21).
AB 98/8 (Dennis Sejr 5/32)