Pokalfinalen

Da man i dag ankom til Svanholms bane så kigger man automatisk på bane 1 som er grusbanen. Jeg forventede at finalen skulle spilles der og banen var kridtet op og klar, men så lagde jeg mærke til at flagene til grænserne var trukket ind. Det kan ikke passe og ganske vist da jeg kiggede mod græspitchen var denne gjort klar. Man havde fundet på den gode ide at Herning fyldte en bus med seniorspillere, ungdomsspillere og tilskuere, således at der samtidig med finalen blev spillet en ungdomskamp.


Hernings N. Hald kastet ud af Th. Hansen

Så den første finalekamp på græs blev spillet i fint vejr. Herning vandt lodtrækningen og fik det svære valg, men valgte at gå til gærdet. Herning fik ikke det bedste start da Th. Thøgersen forsøgte at drive for tidligt på Rohit Kanaya og blev fint grebet i slip af Søren Vestergaard. Kort derefter kunne Michael Termansen ikke holde et cut på en kort bold fra Thomas Hansen nede og blev grebet af TH. Vestergaard. Mogens Christiansen kom ind og sammen med Michael Pedersen begyndte de på en genopbygningsarbejde, Men det første kasterskift med Rocky Chawla gav gevinst for Svanholm da Michael lobbede en bold lige ud til mid-off og Søren Vestergaard. Herning var nu 34 for 3, men Jacob Larsen overtog Michaels rolle og Mogens og Jacob fik styr på tingende og var ovenpå med totalen over hundrede.

Mogens luntede en ener og pludselig var der et smæld fra bag skinnebenet – en fibersprængning. Mogens kunne ikke just fortsætte og måtte gå ud og blev båret det sidste stykke af Glen Larsen.

Jacob måtte holde skibet kørende med en ny partner N. Hald og det gik for en tid indtil Th. Hansen kom på igen og fjernede Hald og snart efter K. Johnsen. Mogens kom tilbage med en løber men det blev en antiklimaks da han hurtigt efter blev kastet ud af Max Overgaard. Jacob løb hurtigt tørt for partnere med 2 løbet ud og Jacob stod 41 not out og Herning en total på 134, næsten halvdelen af hvad de scorede sidste år.

Herning forsøgte at sætte pres på Svanholm fra starten af men fik først et gennembrud efter 20 points med at løbe Rohi Kanaya ud. Dernæst overtog Svanholms australske keeper Hevey og Søren Vestergaard kontrollen indtil Michael pedersen med sin spin fik Vestergaard kastet ud. Hevey fulgte kort efter men det rokkede ikke båden, idet Th. Hansen og Max Overgaard spillede sejren hjem.


Hernings K. Johnsen kastet ud af Th. Hansen

På trods af 8 danske mesterskaber i de sidste 10 år har Svanholm ikke vundet Dansk Cricket-Forbunds pokalturnering i denne periode. DCF formand Thomas Kentorp takkede Svanholm for deres sejr i dag, idet forbundet undgik en ny pokal da Herning ville havde vundet den til ejendom, hvis de havde vundet.

Pokalfinale: Svanholm over Herning med 8 gærder.
Herning 134 (Jacob Larsen 41, Mogens Christiasen 40, Thomas Hansen 3/17, Max Overgård 2/24).
Svanholm 136/2 Chris Hewey 47, Søren Vestergård 29)

1. division

KB havde bredden

Det første clash mellem de to formodede tophold i 1. division KB og Albertslund blev ikke nær så jævnbyrdigt som forventet. KB havde bredde og Albertslund havde det ikke. Så kort kunne man beskrive udfoldelserne, men lidt detailler skal vi da have.
Først og fremmest – den næten totale mangel på udenom – 11 fordelt ligeligt på de to hold. Det er man ikke forvæent med i denne række.
Dernæste KB`s Sajjad Anwars 5/17, da han ryddede op i Albertslunds anden halvdel. Og endelig Yassir Iqbals 73 efter at han først på grund af sygdom i hjemmet kunne melde sig klar aftenen før.
KB`s 205 så ikke ud af ret meget, da Albertslund startede som lyn og torden og havde 90/2 efter 20 overe. Men lykken varer sjældent evigt og totalen endte på 136, hvor den fra AB indvandrede Nasser Malik scorede 48.
Og minsandten om Albertslund ikke havde de på samme måde i marken. Deres højdepunkt af lykke indtraf, da KB havde 4 ude for 50, men Kb havde altså bredden.

“Ny” Østergård topscorer

Denne spaltes skribent fik igen af samme mønt, da han fik Steen Østergård i tale efter Fredericias kamp mod oprykkerne fra Ålborg.
– Vi fejede gulv med dem, råbte han – og man kunne næsten mærke, at han havde ventet ved telefonen for at kunne give igen af samme mønt, fordi vi skrev i sidste uge, at Kolding fejede gulv med hans hold Fredericia.

“Mands minde” rækker ikke altd langt, men i det “mands minde”, vi her på redaktionen besidder, husker vi ikke at Frredericia har ryddet et hold for 70. Til gengæld husker vi, at Ålborg er blevet ryddet for den størrelse – og det der er mindre.
Martin Eskildsen tog 4 for 21, da Ålborg var ude for 70.
En herre ved navn Peter Thomas Østergård var topscorer med 25, da Fredericia lavede 71/4. Kendere af Fredericia vil undre sig over, at der pludselig har sneget sig en ny voksen Østergård ind på holdet. Det er imidlertid sket på den snedige måde, at den gode Peter, der tidligere hed Christensen, har giftet sig med Kurt Østergårds datter og har taget konens navn !!!!!.
På den måde kan Østergård-familien ganske vist med mindre pæne og mindre ægte trick fortsat præge holdlisten. De giver aldrig op de Østergård`er.

Resultaterne:

KB – Albertslund (2-0).
KB 205 (Yassir Iqbal 73, Waqas Akhtar 41, Mohammed Farouqh 3/36).
Albertslund 136 (Nasser Malik 48, Sajjad Anwar 5/17).

Fredericia – Ålborg (2-0). Fredercia vandt med 6 gærder.
Ålborg 70 (Martin Eskildsen 4/21).
Fredericia 71/4 (Martin Eskildsen 4/21)