Af Jørgen Jønsson

DSC_0122

Jeremy Bray, ny landstræner med håb for fremtiden

 

 

Jeremy Bray, tidligere Irsk landsholdspiller midlertidig ansvarlig

Han er høj muskelbred virker meget sympatisk og vidende om alle cricketspillets mysterier.

Den 40årige tidligere åbningsgærdespiller Jeremy Bray, som er født i Australien og naturligt har sin cricketlærdom derfra, blev som meget ung spiller nationaliseret til det irske landshold og spillede over 70 internationale kampe for landet.

For det meste som åbningsgærde, hvor hans karrieres tørre tal viser et gennemsnit på over 40,0 i førsteklasses cricket for det irske landshold, hvor han scorede over 2000 points. Jeremy var en offensiv lefthander der ikke var bleg for at angribe modstanderes bowler fra starten af.

Jeremy bor stadigvæk med sin familie i Irland, men satser på en større trænerkarriere, og meget gerne I Danmark, hvis hans engagement op til World Cup i Singapore bliver en succes. Han har været landstræner i Danmark i et par måneder, og aftalen med DCF går foreløbig til og med World Cup i Singapore.

DSC_0134

 

Hvad mener du om dansk cricket i forhold til Irland?

”Jeg er glædelig overrasket over standarden, rent teknisk er I lige så gode, om ikke bedre, end Irland. Men den store forskel er det antal kampe der bliver spillet. I Irland spiller de bedste spillere 50 kampe om året, hvor I måske spiller det halve”.

Er faciliteterne i dansk cricket gode nok?

”De er overraskede gode. Især er jeres indendørsfaciliteter perfekte. Svanholm Park helt i top, men også i Skanderborg, Viborg, Husum, Herning for at nævne nogle, har bedre indendørs forhold end vi har i Irland. Dog er der for mange baner i Danmark, hvor græsset, især i infielden, er for langt, når der spilles kampe. Jeg kender godt problemet med myndighederne, men skal de unge lære at spille rigtig cricket, er det en nødvendighed med tætklippede baner”.

Nu har du arbejdet med både senior-og ungdomseliten, hvad har du set?

”Jeg har set og arbejdet med mange talenter allerede. Lad mig i flæng nævne unge seniorspillere som Shehzad Ahmed Glostrup, Mads Henriksen, og Zameer Khan fra Svanholm, samt Kamran Mahmood fra Skanderborg, og på ungdomssiden har jeg lagt mærke til spillere som Annique Uddin AB, Jonas Henriksen, Svanholm og Oliver Damgaard og Nicolaj Jørgensen fra Herning for at pege på nogle”

Hvor stor betydning har vores to tidligere professionelle for holdet?

”Både Amjad Khan og Frederik Klokker har en enorm betydning for holdet og mig i vores ”Teambuilding-arbejde”. Jeg bruger begge, med deres kendskab til både spillere og viden om dansk cricket, samt deres internationale erfaring i et samarbejde som assistenttrænere”

Hvis dansk cricket rykker en division op, vil du så gerne fortsætte?

”Meget gerne hvis DCFs bestyrelse mener jeg er den rigtige. Jeg mener materialet i dansk cricket er til stede, og hvis man peger på mig i fremtiden vil jeg naturligvis, hvis betingelserne er til stede, gerne prøve lykken over et lidt længere stræk. Jeg er blevet modtaget meget positivt med åbne arme, og der er mit indtryk, at spillernes attitude og lydhørhed over for mig og mine ideer er blevet modtaget med et åbent sind” slutter Jeremy Bray.

Jørgen Jønsson

 

DSC_0136

Bray instruerer nogle DCF-drenge