der skal nok slås nogle koldbøtter i dansk ungdoms cricket

Der skal nok slås nogle koldbøtter i dansk ungdoms cricket

 

 Rasmus Kofoed viser måske cricketfolket vejen

For lidt over 12 år siden havde undertegnede et par gange om ugen sin gang som ungdomstræner for Glostrup CC, hvor Hvissinge-Hallen var, og stadig er, indendørsmekka for den cricketinteresserede ungdom i kommunen. At det stadig holder, skyldes ikke mindst cricket-ildsjælen Rasmus Kofod, som nu herser med de helt unge cricketspillere i Glostrup. Det var første gang, siden jeg selv var i den udfordrende situation for 12 år siden, hvor man skulle prøve at bygge en ungdomsafdeling op på ny, at jeg genså hallen .  Nu er det så Rasmus Kofoed, der skal gennem denne form for ”mand domsprøve”, som bestemt ikke er nemt i dansk cricket pt. Mine associationer kom til fuldt flor i dagens oplevelse. Jeg kom for at se, om de små lilleputter i Svanholm, som jeg arbejder lidt med i det daglige, ”gebærder” sig som en gammel Coach nu engang håber på.  Men det var naturligvis også spændende hvordan en ligesindede (Kofoed), trods alle odds imod sig, klarede opgaven.

Jeg var godt klar over, at Rasmus Kofoeds tropper nok ikke kunne besejre det talentfulde Svanholmhold, men det spændende var, hvordan sammensætningen af spillet og organisationen var i kampenes forløb. Jeg blev positiv overrasket. Nok var Glostrups nye lilleputhold ikke i stand til at vinde over Svanholm, men hele afviklingen og den entusiasme, som spillerne og ikke mindst træner Kofoed havde, opmuntrede mig denne lørdag eftermiddag, som jeg naturligvis havde foretrukket frem for at sidde foran ”fjerneren” og se lørdagsbold.

Glostrups hold og engagement, viser meget godt, situationen i dansk cricket lige nu. Der var tale om et, skal vi kalde det et ”internationalt” hold, med en passende blanding af flere nationaliteter, der først og fremmest kunne forene sig som et hold i en dejlig sportsgren, hvor nationaliteterne ikke gjorde nogen forskel.

Jeg så spillere fra østlande (polen fx), i øvrigt var en af dem meget talentfuld – han havde et fantastisk greb og scorede nogle points, som man kun kan gøre, hvis man har et fantastisk boldøje, uden helt at have fået teknikken på plads. Jeg så andre generationer og danskere, der i forening udviste entusiasme og havde stor tillid til træner Kofoed, som på en gang både virkede bestemt og vellidt blandt denne, kan man vist godt tillade sig at kalde en ”brogede” flok – nøjagtig som da jeg trænede Glostrups unge for 13 år siden- meget interesserede unge mennesker, der nød at spille cricket, og som var faldet for spillet- dette som jo er en af de vigtigste ting i dansk ungdomscricket.

Jeg manglede bare en ting. Da jeg kom hjem og skulle fundere over denne positive oplevelse – jeg fik naturligvis en snak med Rasmus, og vi udvekslede nogle ord omkring det, at kunne gøre ungdomspillerne bedre- at man uheldigvis, i mange klubber ikke havde en medtræner, således at man kunne arbejde mere med teknikken hos den enkelte. Her forstod jeg, at Rasmus stod ”mutters” alene! og her har vi nok et problem i dansk cricket – det er jo svært at finde kvalificerede ungdomstrænere. En af grundene er efter min bedste overbevisning dette, at man ikke sørger for at satse nogle ”kroner” eller kald det kræfter, på at anskaffe de rigtige ”ildsjæle”- vi kan hive nok så mange gode udenlandske træner/spiller-kapaciteter op, men hvis vi ikke prøver at finde/lave ”ildsjæle”- og de skal være herboende hele året- jeg er godt klar over, at de fleste ”ildsjæle” er “medfødte”, men de skal findes og feteres, og det glemmer klubberne ofte i bestræbelserne på at få en der kan forstærke deres 1. hold.

Jeg gik for sjovt skyld ind på Glostrups hjemmeside for at finde noget om deres nye ungdomsafdeling og deres træner Kofoed for at læse noget om deres arbejde med de unge, men fandt ikke noget – det kan godt være, jeg ikke har orienteret mig godt nok, så får jeg det nok at vide.

 

Jørgen Jønsson