Det nuværende kvinde-landshold

Det nuværende kvinde-landshold

Kvinde-landsholdet forbereder sig til stor opgave

Den første kvindelandskamp i cricket blev spillet i 1983 mod Holland hvor vi tabte med 5 stående gærder.

Senere i 90erne deltog vi ved VM – i 1993 i England hvor det danske hold vakte stor interesse i de engelske medier, fordi man på disse kanter ikke troede at danske kvinder spillede cricket. Men nok også fordi pigerne så godt ud. Vi vandt i øvrigt over Holland, hvor landstræner Erik Juul var den ansvarlige.

Ved næste VM i 1997 var vi i Indien, hvor vi vandt over Pakistan.

Her ca. 30 år efter har damerne fået noget af et ”comeback”, hvor vi håber på bedre forståelse for det de laver, hvor alle vi mænd tidligere nærmest-uden at sige det højt- sagde ”vi har ikke noget mod kvinde-cricket, bare de passer det selv”.

Kigger man på damecricket i dag, får man et indtryk af, at de 30 år har gjort en forskel i takt med ligeberettigelsesbegrebets hastige fremmarch.

Noget andet er, at kvindecricket i dag er blevet noget af et varemærke for vores internationale forbund ICC, som fuld på højde med herrerne, mener at udviklingsarbejdet med kvindecricket er et meget vigtigt tiltag i deres udviklingsprogrammer, og derfor også støtter det økonomisk.

Der gøres meget netop nu med hensyn til at videreudvikle pige/kvinde-cricket i Danmark.

Ildsjælen Peter Østergaard fra Fredericia, som lige er blevet valgt ind i bestyrelsen, er således også Coach for kvindelandsholdet sammen med en anden ildsjæl Rasmus Kofod fra Glostrup. Begge er også ansvarlige for videreudviklingen af spillet for pigerne.

På breddesiden har der i årets løb været afholdt nogle regionale samlinger, og flere spillere har allerede vist god fremgang og forståelse og udvist store forbedringer rent teknisk.

Peter Østergaard fortæller, at Damelandsholdet i den kommende tid står over for nogle spændende opgaver.

Holdet skal sidst i juni spille et par opvarmningskampe i Rotterdam i Holland mod landsholdene fra Holland og Belgien.

I tiden 6-9. august skal landsholdet spille med i den uofficielle EM-division 2. hvor vi er i pulje med Tyskland, Ungarn og Gibraltar. Stævnet afvikles på Berlins gamle olympiske Stadion.

Følgende 13 spillere er udtaget til ovennævnte opgaver:

 

Eva Christensen Aalborg  (anfører), Shansetha Thanikaithasan Horsens, Kamila Boesen, Nyk. Mors, Line Østergaard, Fredericia, Camilla Østergaard, Fredericia, Anne Østergaard, Fredericia, Luise Christensen, Fredericia, Charlotte Pallesen, Esbjerg, Katherine Brock, Esbjerg, Vanessa Flensborg, Esbjerg, Juliet Christensen, Svanholm, Mette Rasmussen, Køge, og Line Leisner, Glostrup.

Landsholdet slapper af i Rom sidste år

Landsholdet slapper af i Rom sidste år

Der er altså tale om en hel ”Morild”- invasion i form af Østergaard-familien på dette landshold.     Vi må håbe, at den enlige ”hane” i kurven træner-Peter formår at få styr på alle de ”æg/bolde”, der bliver lagt af familiens piger”.

Da undertegnedes kendskab til de fleste kvindelige landsholdsspillere er ikke eksisterende, må jeg nøjes med at nikke genkendende til de to helt unge Shansetha Thanikaithasan fra Horsens, som er en fremragende pacebowler, og den meget energiske allrounder fra Køge Mette Rasmussen. På ”Vandrøret” har jeg fornemmet, at begge Østergaard-søskende Line og Anne har arvet noget af faderens slagkraft ved gærdet.

Jørgen Jønsson