Nørrebro nu tophold i elitedivsionen – omsider KB-sejr i de karantæneramtes kamp – out ” handled ball”

 

Nørrebro er nu tophold i elitedivsionen efter ubesejrede Svanholm, men derefter det eneste hold med kun et nederlag.

Det skete efter en uhyre inciterende hjemmesejr på Kløvermarken over Herning i en kamp, hvor vinden blæste over den nøgne Kløvermark og hvor enhver med sin hud kær havde forsynet den med mængder af solcreme og hvor Herning mistede sit sidste gærde i sidste over, da holdet manglede to points.

Og Nørrebros opskrift på at blive et tophold: Lad være med at være i nærheden af noget, der hedder træning.

Ja for Nørrebros næsten -topscorer i denne kamp Z. Mukhtar (42) kan opskriften endda udvides til: Hold dig fra cricket i to år. Mukhtar har ikke rørt en cricketbold siden han med Hvidovre rykkede ud af 1. division.

Da han kom ind som niendegærde havde Nørrebro 89. Da han gik, havde han hævet sammen med Irfan Khan (32) til 165 – og det endte med en nørrebrototal på 173.

Lige så pinefuldt det var at se Herning dagen før ikke være i stand til at få en glostrup-hale af længde ud, lige så forfærdeligt må det have været for Michael Pedersen at se hans afløsningsbowlere kæmpe forgæves mod dette par. Men uden at have set kampen og kende evt. forklaringer virker det som om den gode Michael underbowler den vellykkede Mahendraja.

Altså- Hernings target 173. Saumy, Michael Pedersen, Thøgersen, Butler og Hedevang ude for 70 Carsten Pedersen stod der endnu. Nørrebros Faisal Siddique havde den tværgående vind med sig til sine inswingere og gjorde det igen lyst blandt gærdespillerne med 4/32 på 10. Carsten Pedersen (80) bowlet og så var Herning 7/151. Morten Hedegård (4) slog på tværs, da situationen var kriminel – håber at han som landstæner ved, at man ikke kommer langt med det stød.Da sidste over gik i gang skulle Hernings to uprøvede kort Hald og N Damgård score 7 for at vinde mod den tidligere omtalte Mukhthar, der trods manglende cricket i to år, smed den ned i Damgård Jørgensens gærde på fjerdesidste bold, da Herning manglede to.

KB manglede i Husum Yassir Iqbal og Hamad Khan og Husum Gerrit Müller – så vidt vides af samme grund – og det kunne så gå lige op.

Men pludselig oppede KB`s øvrige gærdespillere sig og endte med 264 for 8 mod divisionens svageste kasteangreb. Åbneren A. Aslam endelig succes (55) og ditto til M. Farouqh (68) og N. Mughal (56). Husum ude for 142, mens M. Farouqh tog 6/40 og en anden KBèr ved navn T. Thanga (3/19) fik sig indskrevet i denne spalte.

L. Dubey

Out ”handled the ball”

Det er sandelig ikke hver dag en dommer får brug for at afgive kendelsen ”handled ball”. Referenten kan ikke huske, at det er sket før i DCF`s historie – men det er det nu nok, for referenten er senil og ikke husker så godt.

Men i hvert fald var det særdeles usædvanligt, da dommer Ole Olsen måtte sende Odenses åbner L. Dubey ud, fordi Dubey i 1. divisionskampen med hånden fejede bolden væk, da den var på vej i nærheden af gærdet mod Albertslund.

Dommerne – og Albertslund – mente at Dubey bevist fejede bold væk fra gærdet for at forhindre den i at rammet det. Dubey mente at den ramte hånden ved et uheld, men det gør sportsfolk som oftest, når domme går dem imod. Inderen Dubey er vistnok en af de få på det ellers af pakistanske spillere dominerede odense-hold med mulighed for en større score, så det må være lidt ærgerligt at komme ud på den måde, især da bolden efter albertslund-keeperen Mursal Butts mening ikke havde ramt gærdet alligevel. Det er i øvrigt ligegyldigt efter lovene – det er jo ikke håndbold, der spilles.

Albertslund spillede efter holdets normale gærdefart en særdeles rolig halvleg og brugte de fleste af de tilladte overe til 134 med den sidste halvdel af gærdesiden producerende omkring 2/3 af pointsene.

Odense har ikke rigtig vænnet sig til den bedre kastning i 1. division og var ude for 83.

Køge har ikke fået deres live scoring system i gang. Det må da være en opgave for den nye formand Jan Rasmussen – under forgængeren Preben Felt virkede det -men AB præsterede 229 (Faizan Ahmed 57) og Køge var ude for 137 (Shaheed Quazizda 67 på 53 bolde, Atta Ullah 5/19).

Ishøj var tilbage i vandt stil i sin 1. divisionstilværelse. Der knaldes ud til højre og venstre – meget op i luften – det kan være hip som hap, hvordan gærdeordenen er, for man kan aldrig vide, hvem, der er oplagt/heldig på dagen. I Fredericia var det 10. gærdet A. Chauhan (24) og 11. manden M. Irfan (39), der hævede en meget normal halvleg på 176/9 til de for Fredericia uopnåelige 251. Fredericia ude for 74 – A. Virk 4/20. Hvis Ishøj fortsætter på den maner vinder de formentlig rækken og ender sidst i elitedivsionen i 2013 – man kan bare ikke spille på den måde i bedre kredse.

Søren Nissen