Svanholm-sejr efter 7 års tørke

 

 

Nørrebros Nabi Ghulam med sin man of the match præmie for 121 i en 10 overes kamp med 16 seksere


 

10/10 turneringen på Svanholm Park blev for syvende år i træk arrangeret af brødrene Shafqat og Sibqat Riaz, der også spillede med. Sidstnævnte bor meget bekvemt 50 meter fra banen, men spiller i Nørrebro. De to arrangører frygtede dette års turnering, fordi meteorologerne havde lovet regn, regn og atter regn. Men ikke en dråbe faldt der, selvom der ikke så langt væk som i Køge faldt masser af den slags.

Efter sidste øjebliks afbud fra Glostrup var der ni hold tilbage, der lørdag spillede i to puljer uden dog, at der var tid nok til at alle kunne møde alle.

Fra pulje A gik Nørrebro, Ishøj og Svanholm II videre til søndagsens spil, mens Odense og Køge blev dårligst placeret. Fra pulje B var det Svanholm I, Albertslund og Taastrup, der gik videre, mens Hvidovre kunne holde fri søndag.

Søndag formiddag bød på kvalifikationskampe til finalestævnet, der var sat til at have 3 deltagere. Det mest bemærkelsesværdige var en fantastisk opvisning i køllesving fra et af dansk crickets fortabte talenter, Nørrebros Nabil Ghulam. Mod et Svanholm II-hold, hvis kasteangreb bestod af kasterne fra klubbens 1. divisionshold præsterede Ghulam i 10 overes kampen at score 121 not out ud af Nørrebros total på 187 for 3 gærder. Ghulam lavede 16 seksere, Aftab Ahmed vel en 9 stykker, så der blev næsten scoret en sekser på hver anden bold. Utroligt, at der kun blev en bold væk i det omliggende buskads under dette orgie. Ghulam blev ikke droppet førend i næstsidste over. Man kan jo ikke droppe bolde, der sejler mange meter ud over grænsen. Aftab Ahmed pådrog sig iøvrigt nørrebro-anførerens noget påtagne vrede, idet anføreren havde bedt Aftab om at overlade sekserne til Ghulam.

Man må håbe, at Ishøjs Virk ved, hvad han gør, da han forgæves prøver at få Svanholm Waqasali Yasin på højkant efter en klumset forsøg på ikke at blive løbet ud. Det lykkedes ikke og Yasin måtte hjælpes fra banen. Det var dog ikke alvorligt

Så gik det mere normalt til, da Svanholm I slog Taastrup og Ishøj sendte Albertslund hjem til frokosten. Taastrup var vel egentlig det hold, der pressede de senere vindere mest, men da det begyndte at blive spændende med Svanholm bagud i scoringstempo “dryppede” Taastrup nogle forfærdeligt nemme gribere. Men holdet har absolut en del kvalitet.

Finalerunden med Svanholm I, Ishøj og Nørrebro gav i de første kampe to nederlag til Nørrebro. Sidste kamp mellem Ishøj og Svanholm var således en egentlig finale. Nørrebro bestod mest af klubbens 2. hold med Aftab Ahmed som gæstestjerne, mens Ishøj mindede meget om klubbens 1. hold. Svanholm I havde fire 1. holdsspillere iblandet 2. og 3. holdsfolk.

 

Opad og out. Saad Ahmed får nok et gærde på en skier fra en ishøj-gærdespiller

 

Finalen blev en noget bleg affære, idet Ishøj var alle out for 45 på 8 overe. Faktisk noget af en præstation at miste så mange gærder på så få overe. Stort set alle slog på tværs og ud i næverne på svanholm-markspillerne, der greb alt – også de svære. Særligt var Saad Ahmed fejlfri med 4 greb. Shakil Ahmed blev finalens “man of the match” ved at tage 3 gærder for 8 med noget, man-kan betegne som friendly offspin hentet frem fra glemmekassen.Svanholm passerede for tabet af et par gærder og vandt derved 10/10 turneringen for første gang i de 7 år, den er afviklet.

 

Over and out. Svanholms Rashid gribes i finalen i en dyb gulley

 

Griberen knuger sig til bolden

Under præmieoverrækkelsen – og der var mange præmier – afslørede arrangørerne at de havde tænkt sig, at familiegøre konceptet næste år med spisning og aktiviteter for børnene, således at stævnet også kunne et propagandastævne for de yngste, som Shafqat Riaz sagde, at der måtte skaffes nogle flere af, hvis der skal være en ordentlig fremtid for spillet.

 

Vinderne: bagest fra venstre: Hassan Rashid, Khizar Javaid, Waqasali Yasin, Zishan Shah (anf), Bobby Malik, Bilal Khan, Shakil Ahmed. Midterste række: Saif Ahmed, Asad Khan og Saad Ahmed. Liggende Shafqat Riaz (keeper). Desuden deltog Allan Maigård

 

Det må uden konkurrence være det seniorstævne i Danmark, hvor der uddeles flest præmier. Mens DCF til sin pokalfinale og 20/20 finale overrækker en fedtet lille vandrepokal og en man of the match-præmie var der her henved 60 præmier, som arrangør Shafqat Riaz her er i gang med at begrunde og overrække