Nørrebro har opskriften for de danske svømmepiger ved OL på, hvordan man får succes

 

Glostrup er uden den spillende træner Scott O’Brian formentlig resten af året. Han har visumproblemer og er nu i England.

Det er et slag for Glostrup, der i forvejen ikke har den store bredde, selvom holdet fortsat er et tophold. Holdets kasteangreb havde det i hvert fald svært mod Nørrebro, hvor Aftab Ahmed (60) og Saad Hafeez (65 not out) blomstrede. Under disse omstændigheder må et kasteresultat fra Glostrups Aftab Ahmed på 5 for 41 betegnes som særdeles flot. Rent faktisk tog han 5/7 af de gærder Nørrebro mistede for at lave imponerende 237.

Den samme herre red stort set også alene, da det gjaldt pointscoring. Glostrup ude for 136, hvoraf Ahmed lavede de 62 og faldt som 8. gærde, da han nærmest på fænomenal vis blev løbet ud. Ene mand holdt han sammen på halvlegen. Glostrup bød på come backs af Michael Jeppesen og Rasmus Kofoed – der oprindelig kom fra Ålborg. Kofoed var i øvrigt næstbedst med 22. Nørrebro havde overtalt Nabi Ghulam – manden der lavede et century i en tiovers kamp for nylig – til at optræde. Her mere afdæmpet med 18 på 47 bolde.

Nørrebros Rashid Ali konkluderede: Vi kan vinde, både når vi ikke træner – og når vi ikke spiser (forklaring til den undrende – det er ramadan). Det næste bliver vel, at de hævder, at de kan vinde, selvom de ikke trækker vejret.

Svanholm bragte sig to sejre foran nærmeste konkurrent ved at vinde en hårdt tilkæmpet problemfyldt sejr over Herning hjemme.

 

Det er bedre at ramme ved siden af Anjum end slet ikke at ramme

 

Med sin subtile udnyttelse af variation i fart og sving fjernede Hernings Jacob Larsen Svanholms top (4/24 på 10). 5 svanholmere var ude for 42, 7 for 96. Men herefter tillod Herning svanholmerne at spille tip and run cricket. Det var nærmest noget med 5-6 enere pr over, hvor Hernings markspillere var trukket tilbage og aldrig nåede ind. Hamid Shah præsterede 50 efter længere tids pointstørke (uden et eneste grænseslag på 100 modtagne bolde, skønt banen var hurtig). Niendemanden Said Anjum 40, blot med et enkelt grænseslag. Så Svanholm beviste nok engang sin bredde på gærdesiden og endte med 174. Landsholdscomebackeren Lejf Slebsager så ud til at pådrage sig noget, der kunne være en fibersprængning, men mente dog selv, at det måske ikke var så slemt. Det var dog nok til, at han måtte melde fra til kampen dagen efter. Da Mads Nyeng også kom til skade med skulderen var det et handicappet herning.-hold i marken, selvom regnskabsføreren blev kaldt til undsætning

 

tip and run cricket

 

Michael Pedersen drivede selv i begyndelsen af Hernings halvleg og blev elegant grebet ud fremover, og så skulle de få resterende herningensere, der kan præstere, alle gøre det, hvis Herning skulle true. Troels Thøgersen følte ansvaret hvile på sine skuldre og spillede en for ham usædvanlig omsorgsfuld halvleg (43 på 100 bolde) og han havde en lang rimelig produktiv gærdestand med Carsten Pedersen (37 på 82 bolde – et tempo, der altså ikke holder vand i Malaysia, hvor man må formode, at modstanderne ikke kaster dårligere end Svanholm). De var begge ude lige over de hundrede og da var der gået lidt over 30 overe. Tempoet var altså godt nok, hvis de var blevet derinde, men når de overlader hurtigscoringen til de lidt mindre bemidlede, så går det ikke. Bobby Chawla 3/24

 

Det var en af dem, der krævede god dommerfantasi at afvise

 

Nyprykkerne Esbjerg har lavet et af de kvantespring, men ellers næsten aldrig ser. Oprykkerne plejer at ligge og rode i bunden, men ikke Esbjerg, der nu er på turneringens andenplads – ganske vist for flere kampe end de nærmeste, men alligevel.

Esbjerg har en styrke, så holdet ikke længere kommer i problemer mod et hold som Husum. Esbjerg indledte med 214/6 (Kasper Rubin 69, Henrik Øre 53) og fjernede Husum for 134 (Hauke Müller omkring det halve century). Man hørte – da vi havde ham i telefonen – at holdkammerateri baggrunden kaldte Peer Jensen for halebowler, bare fordi han fjernede Husums nedre halvdel og tog 5 for 20. Det kan kun beskrives som den rene misundelse.

Herning ville gerne have haft Sair Anjum løbet ud, da Cody Butler tager bolden og bryder gærdet. Billedet beviser ikke, at dommeren havde uret, da han afviste

 

 

 

Hernings Cody Butler lægger ikke skjul på sin utilfredshed