Nordmændenes gode organisation i marken blev en afgørende faktor

Efter at have slået Sverige i formiddagens indledende kamp, hvor Sverige scorede 114 for alle, Bashir Shah 4 gærder for 24, Danmark passerede for 5 gærder Troels Thøgersen 30 og Zishan Shah 27, gjaldt det Norge i eftermiddagens finale.


En af tilskuerne til Danmark-Norge – iøvrigt en CBS-spiller var nygift. Her ses han forfra

Norge battede først, og efter gårdsdagens aggressive spil, startede nordmændene noget mere behersket i finalen.
Taktikken med at starte med slowbowleren Bashir Shah sammen med David Borchersen viste sig at være en god ide, og selv om det danske hold havde 3-4 drop i marken lykkedes det at holde scoringstempoet rimeligt nede. Det norske hold sluttede med 144 for 9 gærder på de 20 overs.
Henrik Saxe fik efter sine mareridts overs i går mod nordmændene revanche i dag. I dag bowlede han væsentlig bedre og farligere, og tog 5 gærder for kun 17 points.

Det danske hold åbnede med Zishan Shah og Troels Thøgersen, og fik faktisk en udmærket start på halvlegen, hvor de to spillere havde en runrate på 7-8 pr. overs.
Troels Thøgersen (34 runs) der er født til dette Twenty 20-spil forsatte sit gode og offensive spil fra dagen før, og Zishan Shah lavede 25. Så langt, så godt. Efter de 10 første overs havde vi 78, men så røg der nogle gærder på midten samtidig med at vi ikke formåede at lave grænseslag efterfølgende.
Vi må erkende, når de norske gærdespillere i de to kampe angreb vores kastning, var der mere kraft og saft over deres spil end vores.
Det kostede nok sejren i finalen, at vores midtergærder ikke var i stand til at lave det nødvendige grænse slag i de sidste 7-8 overs, hvor det danske hold skulle score over 10 points pr. over.
Oven i købet skulle vi de sidste par overs lave 15 points pr. over, og hvis vi ikke havde fået de ekstra 6 points for langsomt afvikling fra nordmændenes side , var denne kamp ikke blevet spændende.
I den sidste over skulle Bobby Chawla og Rizwan Mohammad score 15 for en sejr, det lykkedes kun at lave 10, og Norges sejr blev på 4 points.

Når man efterfølgende skal vurdere forskellen på det norske og danske hold, kan man i dagens finale konstatere, at den norske markopstilling stod bedre til deres kastning, og når vores gærdespillere skulle forcere, ramte vi for det meste deres markpositioner.

Det var nogle glade nordmænd, der fejrede den nordiske sejr med forståelige jubelscener og hvor der blev svinget med det norske flag inde på banen hvor deres supporters bestormede de norske spillere.

DCFs formand Thomas Kentorp hyldede de nordiske mestre Norge og overrakte den norske anfører vinderpokalen og efterfølgende uddelte han ros til alle de 4 nordiske lande for et godt stævne.

Et sådant stævne, hvor man prøver at få mere gang i det nordiske cricketsamarbejde bør efter min bedste overbevisning være støtteværdigt hos vores internationale forbund ICC.

I kampen om 3-4-pladsen vandt Sverige over Finland.

Jørgen Jønsson


De fire deltagerhold ved det første nordiske mesterskab. Danmark til venstre, derefter Sverige, Norge OG Finland


De norske vindere