I sidste uge skrev vores korrespondent at Darren Murphy var for længe med 89 bolde om at score sine 22 points. Det havde man åbenbart læst i Skanderborg for i dagens kampe mod KB måtte Darren tage tiltakke med at være nr. 9 og kom ind med få bolde tilbage og oven i købet måtte blive løbet ud på den sidste bold.


Skanderborgs Anders Bülow frisk til sagen med i 4 tidlig i halvlegen

Det våde formiddagsvejr og en bygeudsigt gjorde at kampen fra starten blev skåret ned til 40 overs. Det viste sig ikke at være nødvendigt idet vejret om eftermiddagen blev til sol med blæst, hvilket gav en fordel til Skanderborg i marken. Skanderborg valgt at gå til gærdet og fik en god start med Anders Bülow i god form. Thomas Nielsen blev grebet i mid off og blev erstattet af en velspillende Andy Lambert der hurtigt fik scoringstempoet sat i vejret med sit slagrepertoire. KB fik partnerskabet brudt ved 90 men det betød at Rizwan kom til gærdet og fortsatte i samme spor. Først efter Lambert blev grebet i point og Rizwan forsøgte at sende bolden ud af banen fik KB sat mere præg på halvlegen med Yasir Iqbal med 3 gærder da Skanderborg kastede forsigtigheden overstyr.

Med 190 på tavlen efter 50 overs havde KB en god opgave foran sig. Det var Naeem Mughal som satte skub i KB’s start med at gå efter Skanderborgs kastning. Skanderborg manglede i dagens kamp Kumran Mahmood og det betød at det var svært at få kastning til at gå op på 5 kastere. Andy Lambert satte en dæmper på KB’s udfoldelser med sine præcise svingbolde og han ville havde fået et gærde hvis Murphy i 2 slip kunne holde en regulære chance. Men Skanderborg kunne heldigvis holde de fleste af chancerne, da KB blev tvunget til at gå luftvejen for at holde scoringstempoet. Hele 3 greb fik Lars Thorsen i long on, mens Anders Bulow tog et godt greb på leggrænsen. Da KB’s hoved spillere som Iqbal og Farooq hurtigt blev grebet ud, gik gassen af ballonen indtil Hammad Khan slog 4 firer i træk på Anders Bulows bekostning. Men det kneb KB’erne at kunne blive inde længe nok i forsøget på at holde scoringstempoet. Lidt spænding blev da da KB manglede 20 med 2 overs igen, men opgaven var for stort og Skanderborg løb med sejren til sidst.

 

I Esbjerg blev man vidne til en sand one-man show hvor Aftab Ahmed dominerede Glostrups indsats både med bat og bold. Først scorede han en ubesejrede century da han holdt sammen på Glostrups gærdeside efter at holdet var blevet sendt til gærdet. Derefter fortsatte han dominansen med bolden i hånden da han fjernede det halve af Esbjerg holdet for sølle 35 points. Den bedrift kunne Esbjerg ikke overleve i jagten på Glostrups indledende 222. Esbjergs gærdeside bygger meget på en god åbning af Henrik Øre og Craig Knight, men i dag var Craig ikke med hos Esbjerg og Henrik øre og hans partner Claus Hansen blev begge hurtigt fjerne af Aftab. Kun Kasper Rubin med 29 viste nogen modstand. Esbjerg brugte ellers 8 kastere i Glostrups halvleg og kun Martin Pedersen havde succes med 3 for 37.

[nggallery id=6 template=caption]

1. division

Køge var på besøg i Fredericia og valgte at gå først til gærdet. Køge fik ellers en god start hvor anfører Bahadori dominerede. Med 79 på tavlen efter 2 gærdefald så det ellers godt ud men så blev Jan Østergård introduceret i kasteangrebet og på 97 fik han 2 hurtige gærder og på 106 greb han Bahadori for 66. Derfeter faldt Køges halvleg sammen og de var ude for 144. Jan Østergård kunne fryde sit navn med 5 gærde for 28. Opgaven viste sig ikke at være det store problem for Fredericia. Sasitharan, Qudar og Salim Mondozay lavede alle over 30 og bar holdet hjem til en sejr på 6 gærder.

Trods tilstedeværelse af to landsholdsspillere i Hamid Shah og Jim Moniz kunne Svanholm II ikke for alvor true Ishøj i den eneste kamp i københavnsområdet lørdag. Banen i Ishøj var langhåret og tung efter megen fredagsregn og manglende slåning og pitchen helt uden liv. Kastede man line og length skulle gærdespillerne nærmest grave bolden op og slowbowlerne fik ind i mellem ligefrem bolden til at trille. Ishøj vandt lodtræningen og sendte Svanholm i den våde outfield. I Adnan Elahi havde Ishøj manden under disse omstændigheder. Han er komplet upåvirket af, at det måske går lidt langsomt og carried sit bat i en halvleg på 55 på 152 bolde ud af den samlede score på 156 for 8. Næsthøjest Ekstra med 34.

Ishøjs Adnan Elahi akkumulerer points mod Svanhom II

Svanholm fandt aldrig løsningen på, hvordan man akkumulerer en score under disse omstændigher, mest absurd eksemplificeret ved Sahadat Riaz, der som åbner brugte 73 bolde for at lave 17. Ishøjs spinner A. Chauhan nød godt af det langsomme og sommetider ikke eksisterende opspring og tog 4 gærder for 21. Til sidst regnede det igen heftigt for nu at fortælle at denne elendige sommer også ville spolere Sct.Hans bålene, men da havde Ishøj gevinsten næsten i hus. Man kom igang igen og Svanholms sidstegærde Shafqat Riaz (26x) og Basit Javed (29x) hævede fra 86 til slutotalen 144/9 – altså 12 for lidt.