Lilleputcentury

Førstedagen på junjor- og lilleput-DM bød måske på den moralske finale i juniorrækken, nemlig Svanholm-Skanderborg, en nem sejr for Ishøj over Herning/Husums juniorer, et century i lilleputrækken og sejr til Svanholm og Horsens.

Først til juniorrækken. Det burde jo ikke kunne være den moralske finale, når stævnet er ordnet, så holdene mødes 1 fra øst nr. 2 fra vest osv., men sådan blev det alligevel, fordi Skanderborg har fået alle sine juniorkampe udsat, da de er faldet sammen med 1. holdskampene.

For at finde ud af, hvem der skulle være jysk vinder blev det bestemt, at det skulle afgøres ved kastekonkurrence 1/2 time før stævnet gik igang.

Første 20 bolde (10 kast til hver) endte med resultatet 1-1, men i omkampen ramte Herning/Husum en enkelt gang – uden at Skanderborg ramte.


Ihyas Saumy rammer for Herning/Husum, der dermed vinder kastekonkurrencen

Det var nok lidt synd for stævnet, for Herning med sine 4 dygtige spillere fra diverse U-landshold forekom stærkere end deres jyske rivaler.

Skanderborg spillede da også en kamp mod de københavnske vindere, der kunne være gået begge veje. Rimelig kastning og markspil og ikke overbevisende gærdespil prægede kampen. Pitchen var ikke nem, og banen tung trods kortklippet. Svanholms indledende 92 på 30 overe forekom ikke nok, da Skanderborg-formanden Per Rasmussens søn Chris Rasmussen (23) og Shujant Ali fik rettet op på en vaklende start, hvor alle esserne kom ud. De hævede som syvendegærde fra 46 til 73, inden Hamid Shah med 3 gærder ryddede op, så Skanderborv var ude for 81 eller 11 for lidt.

Ishøj var en for stor mundfuld for Herning/Husum, der ikke havde kastning til at holde modstanderne nede. Det blev 210/7 mod 126/8.

Lilleput

I lilleputsemifinalerne blev et af de første centuries i lilleputrækken i mange år scoret. I de ordinære kampe er der pointsbegrænsning på gærdespillere, så det er kun i finalerne, der er mulighed for at nå de tre cifre. For at score 100 i en lilleputkamp på 32 overe, skal man både være god og stor. Mads Henriksen opfylder begge krav. Han er søn af den mangeårige landsholdsspiller og ex-prof og DCF-bestyrelsesmedlem Søren Henriksen og svigter aldrig en træning – og træner så frivilligt selv. Så de 126, han scorede mod Husum faldt på et fortjent sted. Sammen med Said Alam scorede han samtlige de 224 Svanholm fik – Husum fik altså ikke et eneste gærde.


Med dette stød nåede Mads Henriksen de 100 i lilleputsemfinalen mod Husum

I den anden kamp imponerede Horsens med et godt kuld, der især i markspil og kastning forekom gode. Gærdespillet, hvor kun Lavanish Prem rigtig kom til orde, imponerede knapt så meget mod et Ishøj-hold, hvor den eneste “dominator” ikke dominerede.

Resultaterne

Juniorer

Semifinaler på Svanholm Park

Ishøj 210/7 (Zaheer Akhtar 56x, Basit Javed 50) over Herning/Husum 126/8 (Ihjas Saumy 38).

Svanholm 92 ( Zishan Yaqoob 17, Qais Saltani 4/20) over Skanderborg 81 (Chris Rasmussen 23, Hamid Shah 3/19)

Lilleputter

Semifinaler i Solvangsparken

Svanholm 224/0 (Mads Henriksen 126x, Said Alam 43x) over Husum 48.

Horsens 118(Lavanish Prem 34, Qasim 4/27) over Ishøj 35 (Dinesh Suresh 3/2)

Det ligner en klokkeklar ben for og de syntes dommer Kentorp også. Nawesh Wiejeratne kaster,Qais Santine batter

Dommerne John Porter og Thomas Kentorp afbryder Svanholms jubelscene med nogle dæmpende formaninger


Skanderborgs Kamran Mahmood slår på tværs fra en bold fra Saif Yaqoob, der ikke kommer så meget op, som han havde forventet og betaler prisen


Svanholms Sonnich Thacker bowlet af Qais Saltani


Svanholms Imran Ahmed – kastet af Skanderborgs A. Amjad


Mads Henriksen (126x) og Said Alam (43x) – åbningstand på 224 i lilleputsemifinalen mod Husum