Det danske U17-hold spillede i dag deres 2 gruppe kamp mod Guernsey hvor vinderen ville på søndag spille om 3 pladsen mod Holland mens taberen skulle spille om bundpladsen mod Jersey. kamp kom tidligere i gang en d planlagt i et forsøg på at undgå det regn der ville komme ifølge oversigten. Kun et kvarter blev tabt så det lykkedes til fulde.

Det tunge vejr om morgen gjorde at danskerne, der vandt lodtrækningen, valgte at gå i marken, en taktik der så ud til at lykkedes da Guernsey have 3 mand nede for 32. Guernseys anfører Thompson sammen med Clark og derefter Hindle løftede holdet forbi 100. Ravenscroft blev godt grebet af Chodari i midwicket og Hindle kastet ud af Ihjas Saumy men Guernseys hakle med David Hooper (47) og Peatfields hurtige 17 fik Guernsey over 200 og de endte på 232 for 8 efter 50 overs.

Ved gærdet fik danskerne en ønske start, da anfører Ahmed og Hamid Shah benyttede sig af Guernseys unøjagtig kastning, men efter de første 15 over fandt øboerne igen rytmen. Det kneb danskerne at skubbe de gode bolde og straffe de færre dårlige bolde. Efter Hamid Shah gik for 35 ved 77 begyndte det at gå skævt. Selv om danskerne havde kun mistet 2 gærder for 100 var scoringshastigheden for lav grundet god kastning. Og da Guernsey satte deres spinnere på gik det næsten i stå og det lagde presset på danskerne. Det måtte briste og flere gærdespillere farede unødvendigt ned af pitchen, hvilket gav to stokninger. Danskerne formåede ikke at spille på ene og toere for at holde hastigheden. Kolllapset var åbenbart efter at Christian Peck gik ved 147 da de sidste 6 gærder faldt for kun 14 points. Det forklarer at Danmark tabte med 71 points. Tabsmarginet er ikke udtryk for at Guernsey dominerede. Tværtimod var danskerne konkurrencedygtigt lang hen i kampen men den manglende bredde på gærdesiden afgjorde sagen

Danmark v Guernsey – Guernsey vandt med 71 points.

Guernsey 232-8 (50 overs, T Ravenscroft 55, I Saumy 9-1-46-2,S Ahmed 6-1-27-2 )
Denmark 161 (42.3 overs, H Shah 35, Christian Peck 22, T Ravenscroft 8-0-31-4)