DCF`s entusiatiske breddeleder Mickey Lund har taget initiativet til den første festival for U-11 hold med DCF som arrangør. Den løb af stablen i mandags d. 9. juli og der spilles fire dage.

Turneringen har deltagelse af to hold fra Schweiz – miniputbyhold fra Zürich og Basel – og fem danske hold fra Svanholm, KB, AB, Køge og et kombineret hold. Holdene spiller hver dag to kampe (2 x 20 overs). Der spilles, modsat hvad man plejer i dansk cricket i denne aldersgruppe, med hård bold, idet det var hvad holdene fra Schweiz ønskede.
Udenom tæller som en bold og dommerne er instrueret om kun at dømme ben for, hvis det minder om at stille sig foran gærdet med fortsæt. På denne måde kan kampene afvikles med neutrale dommere, hvor de deltagende klubber stiller deres drenge-og juniorspillere til rådighed og det går fint og når bare de udstyres med hvide kitler ligner de også en officiel myndighed.

Der anvendes tre baner. På billederne ses kampene mandag på Svanholm Park og tirsdag på Glostrup. Desuden har Ishøj stillet bane til rådighed. Det fremgpår af det tredie billede af gæsterne, at de optræde i flot hvidt tøj med hatte i nationalfarven.
Det er ret imponerende, at arrangementet lader sig gøre mit i sommerferien, hvor der er så mange ferierende. Mange flere danske hold havde gerne villet være med, men sommerferietid er næsten umulig – og tid udenfor sommerferien haves ikke. Hidtil har de to hold fra Schweiz været bedre end de danske hold, men måske kan fødselsattesterne hos deres dominatorer heller ikke helt tåle en kritisk gennemgang.
Men hvad gør det. Gæsterne bærer præg af, at der virkelig er arbejdet med instruktionen af dem – og de ledsages af flere forældre end der er spillere, men det kan vel heller ikke undre, da et normalt familieliv forudsætter to af slagsen til en !!!! Men hvad er normalt nu om stunder. Turneringen fortsætter som skrevet til og med torsdag, hvor der er finaler på Svanholm Park.