19-05-2007 – 13:15 Af Frederik Klokker
Kilde Kunsport

Så var det endelig tid til at komme i gang igen.
Jeg har spillet en hel del for Derbyshire i den sidste måneds tid og det er gået så godt, at de vil have mig til at spille det meste af sæsonen. Da jeg spillede den første tre dages kamp for dem keepede jeg rigtig godt, og jeg var faktisk selv rigtig tilfreds med min indsats. Det må så lige siges, at det ikke så tit, for jeg har det med af være ultrakritisk med min egen indsats, og det går da også lidt ud over mit spil engang imellem.

Jeg lavede ikke det helt store ved gærdet, hvilket var lidt skuffende, for jeg havde to rigtig store chancer for af lave nogle gode scores. Her i de sidste par år har det været sådan i cricket at en keeper næsten skal være lige så god som en gærdespiller for at have nogle chancer for at få en kontrakt. Men der var engang, hvor de slet ikke blev betragtet som gærdespiller og man regnede slet ikke af få nogen point fra dem, men de tider er langt forbi. Vi endte med at tabe kampen, så det var noget skuffende.

Om fredagen fik jeg at vide, at jeg skulle spille en tre dages kamp for førsteholdet mod Cambridge ugen efter. Det bliver regnet for en first class kamp, så det var min debut for Derbyshire. En first class kamp er enten en tre eller fire dags kamp og det er kun førsteholdene, der kan spille dem. Jeg er nu den anden danske spiller som har spillet en first class kamp for Derbyshire. Den første var Ole Mortensen, som spillede for dem i over ti år, så der er nogen rimelige stor sko at fylde, hvis jeg engang skulle få en kontrakt med dem.

Vi vandt lodtrækningen og gik til gærdet på en rigtig flad pitch, som ville blive rigtig god at batte på. Jeg battede 7, så jeg regnede slet ikke med af komme ind til gærdet, for vi havde en rigtig stærke gærdeside. Det så også sådan ud, indtil lige efter tea, hvor der gik et par hurtige gærder. Jeg formåede at batte det sidste af dagen og jeg endte med at være 65 not out. Men der var kun et problem. Jeg var ved af løbe ud af medspillere, for der var kun tre tilbage. I løbet af dagen var der en anden debutant, der havde lavet hundrede, så det ville være godt, hvis jeg også kunne få det gjort.

Næste dag startede rigtig skidt, der gik to hurtige gærder og jeg manglede stadig 20 point for de hundrede. Nummer 11 kom ind, og han er ikke kendt for sit gærdespil, men han gjorde det han skulle og jeg fik mit hundrede. Det var rigtig dejligt at se alt det hårde arbejde – som jeg gjorde i Adelaide – var det hele værd. Med den hundrede blev jeg den første dansker til at lave et I en first class kamp og den 11th på debut for Derbyshire. Men siden at den anden debutant også havde lavet hundrede, så blev vi de to første debutanter nogensinde til at lave hundrede i samme first class kamp i England. Så det var ikke det værste af være med til.

Selve kampen blev en draw. Vi styrede næsten hele kampen, men vi kunne ikke få de sidste gærder, så det var noget af en skam. Cricket kan nogle gange være lidt svært at forstå, for det er ikke altid der er en vinder eller en taber. Man kan nemlig spille en draw, det er hvis det man ikke kan bowle det andet hold ud i sidste innings. Jeg ved godt, atdet lyder noget mærkeligt, at man kan spille i tre eller fire dage og så ikke af få noget resultat, men det er bare en af de charmer, der er ved cricket.

Jeg nåde også at spille et par kampe for Danmark. I den sidste weekend i april, skulle vi spille to kampe imod det stærkeste klubhold i Holland. Det var første gang, at vi var samlet. Og det var rigtig godt at være blandt alle drengene igen. Vi tabte begge kampe, som var noget af en nedtur. Vi spillede slet ikke op til vores optimale, og jeg var rigtig skuffet over begge kampe. Vi skulle have vundet den første, men den anden var vi slet ikke med i spillet. Jeg er stadig rigtig optimistisk med holdet og hvordan sommeren kommer til at gå. Især når vi først får den danske turnering i gang, og alle drengene har fået spillet lidt, så er jeg sikker på, at vi kan nå de mål, som vi har sat os for at nå.

Det er selvfølgelig altid rigtig godt at spille med landsholdet og alle de ting, der hører med til det. Men når jeg ikke er hjemme i det meste af året, så er det nu dejligt nok lige af få snakket lidt dansk og få snakket lidt med et par af drengene. Min far er træner, så det er også ekstra specielt af se ham, når det nu ikke er så tit af jeg ser ham. Inden af jeg tog til Holland fik jeg besøg af mine to søstre og niece.

Det var første gang, at de har været herovre, og det var bare en rigtig dejlig weekend. De var her i fire dage, hvor det stod på rundvisning omkring Warwickshire og en lille tur til London så det var helt perfekt. Jeg ser ikke familien så meget, som jeg har lyst til. Men det er ikke det nemmeste, når jeg har så travlt om sommeren. Hvis I har nogen spørgsmål eller der er noget, som I ikke forstår – så er I mere end velkomne til at skrive.