To kampe afgjort på sidste bold af sidste gærdet

Det har da været helt ubegribeligt, så forkerte vejrudsigterne har været op til denne weekend. Der blev lovet regn, så alle søndagskampene blev skåret ned til 40 eller 42 overe – og der faldt stort set ikke en dråbe hverken lørdag eller søndag – der faldt lidt om natten og det var det..

Så i det følgende – når vi gennemgår – er der tale om forkortede kampe
To af kampene i københavnsområdet blev afgjort på sidste bold.

På Kløvermarken, hvor Herning indledte med beskedne 106. Bedste gærdespiller Jeevaratnam 18, Saad Hafeez 4/23.
Michael Pedersen med 4/17 fik skabt hul i Nørrebros gærdeside – så stort hul at sidstemanden blev løbet ud på sidste bold. da der fortsat manglede et point i at nå de 106.

PÅ AB – hvortil KB havde flyttet sin hjemmekamp – bar Omar Hayat (41) AB`s
gærdeside, der producerede 155.
Der skulle en formand, nemlig KB`s John Møller – til at sikre en KB-gevinst. På sidste bold skulle han med makkeren – 11. gærdet – score en
toer for at KB kunne tage gevinsten. Møller hamrede en firer forbi
coverpoint.

Ellers må man konstatere, at med tre runder spillet er der kun to ubesejrede hold, nemlig Glostrup og Svanholm og et hold uden points, nemlig Nørrebro, så det tyder på en jævnbyrdig sæson.

Et uskarpt fieldende svanholm-hold og en stresset gærdeside kunne ellers godt have kostet Svanholm status som ubesejret hjemme mod Husum.. Både Kleissl (37) og Gerrit Müller (43) fik diverse liv og Renald Buus (34x)drejede gaflen rundt i svanholmerne til sidst, så det blev en pæn husumscore på 166/ 7. Noget af et frremskridt fra dagen før.


Husums Lars Flemming Boldt lægger ikke sjul på sin glæde, da Blumenau snuppede Hamid Shah i slippen på en bold, han skulle have holdt sig fra

Flere af svanholmerne kunne ikke hold battet væk fra høje bolde i offsiden og 5 fra hjemmeholdet var ude for 61 (Boldt 3/31). Svanholms 5. mand ude for 92, men James Moniz (57x) og Bobby Chawla (30x) sørgede for en svanholm-gevinst før pokalfinalen i Husum mellem de to hold Store Bededag, hvor der startes kl. 13.00.


James Moniz på vej til de 57 mod Husum

For Store Bededag er ikke en fridag i Tyskland som I Danmark, hvor man i ældre tider samlede alle de mange bededage (fridage) , der i ældre tider
var beregnet til at bruge til at bede i – i én samlet Store Bededag,
hvor man kunne få overstået alt det bederi. Nu om stunder beder man ikke så meget – det gælder i hvert fald ikke dem dagen var beregnet på – og kan spille pokalfinale i stedet.


Bobby Chawla sweeper på vej til sin sejrsgivende 6 gærdestand for Svanholm

1. division – Esbjergs anden tætte gevinst

Esbjerg får åbenbart ikke den meget lette dans i divisionen, som de to første kampe mod Ålborg kunne tyde på. Lørdag måtte vestjyderne ofree 8 gærder mod Køge for at passere og i dag var der samme antal tab mod Albertslund, men denne gang nødvendigt for at passere Albertslunds indledende rosværdige 191.

Esbjerg mistede sit 8. gærde, da holdet havde 171 og fortsat skulle score 6 points pr. over. Det lykkedes især takket være Ivan Christiansen (33x), men forinden havde Chr. Brock-Nielsen lagt grundmuren med 73. Albertslunds bedste var Saad Ratore med 38