foto (40) -Det er måske ikke alle de stærke Morild-mænd, dert står bag hele denne cricket-familie, men snarere Peers ældste søster(tv), der fylder 100 år i dag

 

Hjørrings tidligere anfører og gærdespiller Peer Morild er død

Den hårdtslående lefthander vandt 4 danmarksmesterskaber for Hjørring

Så måtte den yngste af de 4 Morild-brødre – Peer også forlade sit gærde i en alder af 87 år, lige som bror Jørgen der døde for et par år siden også 87 år, og storebror Axel, Christian som også kom på landsholdet, og den gode legspinner Karl Morild som kom til KB, var alle stort set født med et bat og bold i hånden.

Peer Morild har været med i alle Hjørrings 4 danske mesterskaber i DCFs æra i 1955-57 og i 1959.

 Peer var udpræget offensiv gærdespiller, der i 40erne og 50erne måske var puttet lidt langt ned i gærdeordenen på grund af de mange gærdestjerner klubben havde på dette tidspunkt.

Peer var også en dygtig markspiller og når der var brug for det, en god keeper. På et tidspunkt var han ved siden af cricketspillet en meget solid og effektiv centerhalf på Hjørrings 3. divisionshold i fodbold. Det var dengang man godt kunne forene fodbold og cricket fordi fodboldsæsonen ikke var så lang og krævende som nu. Peer var i besiddelse af den berømte vendelbolune/humor!

Peer Morild nr. 3 fra venstre bagerst på Hjørrings første DM-vinderhold i 1955

Peer Morild nr. 3 fra venstre bagerst på Hjørrings første DM-vinderhold i 1955

En lille anekdote, som Peer og undertegnede senere havde det lidt sjovt med. I 1977 skulle vi i Svanholm op og spille en vigtig kamp mod Hjørring, det var i tiden hvor Ole Mortensen var kommet frem med sin frygtede fastbowling, som åbenbart allerede var kommet vendelboerne for øre. I den forbindelse gik der rygter om, af gode grunde kan Peer ikke bekræfte disse, at han aftenen i forvejen Svanholms besøg, havde ladet vandslangerne pøse på pitchen hele natten op til næste dags kamp, med det resultat, at vi i Svanholm måtte tage tilbage til København uden at have modtaget eller kastet en bold. Den omkamp kan vi altid tage Peer, når alle er fuldtallig.

Æret være Peer Morilds minde

Jørgen Jønsson