"Bagmændene" for det succesfulde MCC-besøg siger pænt farvel og forhåbentlig på gensyn

“Bagmændene” for det succesfulde MCC-besøg – Nissen, Manager Patel, DCFs formand Umair Butt, DCFs sekretær Ole Roland og MCCs anfører siger pænt farvel og forhåbentlig på gensyn

Englænderne vandt med 64 points over det lokale 1.divisionshold

De sympatiske englændere fra MCC sluttede deres turne i Danmark af med at vinde en klar sejr over Glostrup, som i dagens anledning var forstærket med Frederik Klokker, der i flere år spillede for MCC-ungdoms-udviklingshold. I den forbindelse var der et par af os gamle cricket-fanatikere, da Johan Luther dømte Frederik Klokker ben for ret tidligt i Glostrups halvleg, der husker den over 60årige lidt slidte anekdote, da Oxford Universitet besøgte Danmark i en kamp mod ABs gamle guldhold, hvor det nystiftede DCFs formand og stifter Kurt Nielsen stod dommer, ligesom Johan Luther i dag, og hvor Oxfords nyudnævnte engelske testspiller Colin Cowdrey gik fejl af en bold nede i bunden af gærdet, som lignede en klar ben for, som den gode bowler Carl Larsen da også prompte appellerede på-Carl Larsen fik ikke medhold i sin appel, og da hans over var bowlet færdig, spurgte han høflig Dommer Kurt Nielsen hvorfor han afviste så sikker en ben for? Svaret fra dommer Kurt Nielsen kom lige så prompte ” ved de hvad hr. Larsen, folk er ikke kommet for at se dem bowle, men derimod Cowdrey batte”!

MCCs topscorer Dixon slår Johnstone til grænseslg

MCCs topscorer Dixon slår Johnstone til grænseslg

 I dag i Solvangsparken var der også en af de ældre tilskuere der mente, at hr. Luther skulle have brugt samme formulering og afvisning til den engelske bowler, med de samme ord ”ved de hvad hr. Cousins, folk er i dag ikke kommet for at se Dem bowle, men derimod Klokker batte”- spøg til side, hvis dommer Luther havde gjort som så, var han nok blevet anklaget for at være uhøflig over for gæsterne.

De to unge gærdespiller Dixon og Smith får forjente klapsalver på vej ud

De to unge gærdespiller Dixon og Smith får forjente klapsalver på vej ud

MCC startede ved gærdet på denne meget kolde og våde sommerdag, hvor der var aftalt en Twenty20-kamp. Efter de første 6 overs havde MCC 4 ude for 46 points. Efterfølgende faldt Glostrups bowlere lidt sammen, da den lille kvikke Ros Dixon kom ind og fik scoret 68 not out på 50 bolde. MCC mistede ikke flere gærder og lavede 156 for 4 på de 20 overs. Henrik Saxe viste nærmest sin ”gamle” landsholdkastning og tog 3 gærder for 30.

Jævnfør den før omtalte anekdote, hvor gæstespilleren Frederik Klokker efter et par hurtige grænseslag blev dømt ben for, skete der, bortset fra et par behjertede gærdeindsatser fra Paul Johnstone, Henrik Saxe og Rasmus Nielsen, ikke ret meget i Glostrups halvleg, i de 17 overs man var ved gærdet. Den noget kølige venskabkamp havde formentlig en varmere 3 halvleg over grillen. Glostrup scorede 92 for alle.

Henrik Saxe bliver bowlet ud

Henrik Saxe bliver bowlet ud

Alt i alt har MCCs besøg været et godt tiltag, der udmærket kan gentages som en årligt tradition, hvis det kan lade sig gøre.

Jørgen Jønsson