Ungdomsleder Glenn Hedevang holder klubben åbent langt inde i juli
Ungdomsleder Glenn Hedevang holder klubben åben i juli

Juli er jo lig skoleferie, og i dansk cricket betyder det at mange klubber holder pause med kampe og træning. Herning CC har gang i klubaktiviteterne henover sommeren, og deres ungdom er meget cricket aktive i juli.

Unge skal fastholdes i cricketklubberne. Derfor vil Herning aktivt gå ind i Masterklub programmet 2015 (læs her). I efteråret vil de samme med Skanderborg og Fredericia i vest danne fælles indsats på bl.a. at tilbyde deres ungdom mere end cricket.

Oliver Damgaard Hald startede i Herning til cricket, da han var 4½ år, fordi hans storebror spillede. Og i den her sommer spiller han uden tid til ferie med familien. Året 2015 betyder at Oliver spiller på U17 landsholdet for Danmark. Og i dag, onsdag d. 15.juli, må han svede med sine holdkammerater fra alle steder i Danmark. Kampen kan du læse om andetsteds, og her vil vi høre om, hvordan Oliver og hans venner i Herning Cricket Club har mange gode oplevelser med cricket.

U17landshold.OliverH.LarsHedegaard
Sejrsfoto mod Guernsey 15.juli med Oliver Hald,
bagerst nr 2 fra venstre, efter Lars Hedegaard også fra klubben i Herning

Klubaktiviteterne i Herning fortsætter på ungdomstræning hele denne uge. Der er ikke mange steder i Danmark at klubtrænerne holder gang i deres unge i mere end halvdelen af juli, næsten 3 uger inde feriepausen. Hjemme er Oliver dog ikke meget, for han har hele ferien sat af til landholdscricket. Han glæder sig dog til at komme hjem til klubbens sommerfest: ”Sommerfesten i år bliver fed, for vi holder cowboy-tema”. Det er denne slags aktiviteter at de unge vil have flere af, mener Oliver som skal i 9.klasse efter sommeren. Han fortsætter: ”Festen er også et højdepunkt for klubben for elitespillere mødes med ungdom, og der kommer også gæster som ikke spiller, men er der fast til kampene.”

Men er der ikke noget som Oliver savner i sin ferie, når han bruger al sin tid på cricket? Til det siger han: ”Jeg vil gerne på ferie, altså med familie eller andre venner”.

OliverHaldDamgaard

Også sommeren 2014 brugte Oliver meget tid på banen. Aktiv ferie, yes!

Hvad mener Oliver andre klubber burde gøre for at følge give deres ungdom mere tid i klubben i skoleferien? Han kommer hurtigt til at sige, at mere træning vil være nemt. Men retter sig selv, og fremhæver, ikke kun træning som man plejer. Og slutter Oliver: ”En ide kunne være at lave overnatning med mere tid til social samvær og kammeratskab med film og play station.”

Skrevet af T Ren Kronby, 16.juli
(Masterklub – vi deler klubudvikling)