Torsdag d. 23.juli spiller udvalgte danske talenter mod Tysklands landhold. Det bliver til flere kampe mod forskellige hold, som tyskerne sætter sammen for at udnytte træningskampene bedst muligt på den gode bane hos Husum CC.

Det danske hold er sammensat af DCF’s eliteudvalg med både ungdom, og seniorer. Trænerteamet Morten og Lars Hedegaard har lagt slagplanen med klubspillere, som ikke kan få plads på senior-landsholdet lige i øjeblikket. Under normale omstændigheder får spillerne denne torsdag ikke alle chance for at spille internationale kampe.

Landsholdsbosser fra Herning, Morten Hedegaard og  Jeremy Bray kigger Twenty20-cricket

Landsholdsbosser fra Herning, Morten Hedegaard og Jeremy Bray kigger Twenty20-cricket

Morten Hedegaard assisterer landstræner Jeremy Bray med at holde øje med spillere i hele Danmark. Det er vigtigt at der konstant følges med i udviklingsarbejdet. Derfor taler DCF med flere tidligere landsholdsspillere om, hvilke spiller som skal prøves af. Hedegaard og Bray har glæde af at kunne bruge frivillige eksperters øjne og øre til at styrke bredden omkring elite-udviklingen.

Ungdommen i Region Vest udfordres
Spillerne denne torsdag tæller mange junior-spillere som ikke møder hinanden i ungdomscricket. De spiller næsten alle på seniorniveau hjemme i klubberne, og derfor giver de to kampdage i Husum dem unikke chancer for at spille med nye holdkammerater på egen alder.

”Det er tydeligt at se at disse unge spillere ikke er vant til at komme under pres, som de gør mod Tyskland i dag”, siger Morten Hedegaard. ”Det er vigtigt med disse kampe for vores vest-spillere har ikke mulighed for at træne og spille kampe, da junior-rækken er lukket ned i 2015.” Flere af de adspurgte spillere under 20 år på dagen har i lang tid kun trænet med i senior-træningen.

Dagens danske hold indeholder blandt andet Koldings unge Rasmus Kirkmand, Skanderborgs Marcus Knapp, og Odenses Osman G Hanifi og T Kamran. Og nogle få ungdomstalenter fra Storkøbenhavn har taget imod udfordringen at rejse helt til Nord-tyskland for at kæmpe mod meget seriøse tyske modstandere. De unge griber chancen for at blive presset af ukendte modstandere, og en-to af ungdomsspillerne prøver også Husums værtskab og bane for første gang.

 

Skrevet af T Ren Kronby, 24.juli 2015