Hardy Sørensen i godt selskab ved en ladsholdsfest

Hardy Sørensen i godt selskab ved en landsholdsfest

Hardy Sørensen vandt 15 danske mesterskaber med AaB

Hardy Sørensen, datidens elegante vestrehånds gærdespiller, der stort set kunne spille gærdet rundt, fylder 70 år den 21.april.  

Hardy blev medlem i AaB som syv-årig, var både en meget dygtig fodboldspiller-spillede venstre wing og centerforward, scorede et hav af mål som junior og yngling og var ovenikøbet på udvalgt JBU-hold, samt en glimrende håndboldmålmand om vinteren i Aalborg Håndboldklub, hvor han nærmest agerede plankeværk.

Hardy pyntede kolossalt på det daværende suveræne mesterhold AaB, der i tiden 1961 til 1974 vandt det danske mesterskab 14 år i træk denne periode, og var ubesejrede indtil 1967. Undertegnede husker det enlige nederlag den dag i dag. Det var nemlig os i Svanholm, der slog AaB i Aalborg i 1967, efter deres 6 årige periode som ubesejret. Jeg husker lige så tydeligt, at vi året efter fik en kæmpe lektion af AaB, som scorede 403 for kun 3 gærder og hvor Hardy maltrakterede vores bowling og scorede 181 inden han blev dømt ben for. Han var i hele perioden en af den legendariske cricket-holdleder Flemming Sørensens 3-4 ”esser”, som Flemming tit og ofte udtalte. De 3 andre var Carsten Morild, Henrik Mortensen og Bjarne Lund Petersen. Hardy var en rigtig gentleman, både på og uden for banen, og ofte var han manden der i de hektiske topkampe måtte dysse nogle af hans temperamentsfulde medspillere lidt ned.

Den største præstation Hardy lavede på landsholdsplan i hans ”kun” 19 landskampe – den gang spillede man kun et par landskampe om året- var da han i 1972 på en strålende solskinsdag på ABs anlæg næsten ene mand ved gærdet, sørgede for dansk crickets første landsholdssejr, og så over arvefjenden Holland. Hardy scorede 92 not out i en halvleg hvor det danske hold scorede 251 points og efterfølgende vandt kampen med 10 stående gærder. Han scorede 811 points i sine 19 landskampe med et gennemsnit på 28,0. Hans gamle ven og medspiller i mange år, multitalentet Bjarne Lund Petersen, siger om den første danske sekser, som Hardy scorede på Lords Cricketground, med et smil på læben, ”han var heldig at pitchen var placeret på en yderpitch, således at selv en parade gik ud til seks”.

 Hardy lavede et hav af flotte halvlege i de 16 år han spillede på topplan. Selv om han lavede et lille ”comeback” med et par kampe i 1978, sluttede han officielt sin fornemme karriere lidt for tidligt, efter min mening, i 1976 32 år gammel. Faktisk en gærdespillers bedste alder. Han står stadigvæk som en af dansk crickets allerstørste gærdespillere gennem tiderne. Formåede at score 9844 points med et gennemsnit på 31,4. Stort tillykke med de 70 not out fra en gammel modstander og masser af cricketfans der husker dit livlige åbningsspil.

Jørgen Jønsson