U.19-Vest havde forstærkning af de to ældre Ishøj-spillere Monty og Menhab, som havde en gærdestand på 167-på billedet bowler Mads Henriksen til M. Singh

U.19-Vest havde forstærkning af de to ældre Ishøj-spillere Monty og Menhab, Singh som havde en gærdestand på 167-på billedet bowler Mads Henriksen til Menhab. Singh

Stævnet hvor U-.19- U.17-U.15-og nogle lidt ældre denne gang skulle iagttages

I gamle dage var der altid landsdel-stævne for de unge spillere i den første ferieuge for skoleelverne.

I dag hedder det Øst-Vest-kampe, hvor det for det meste er U.19-U.17-og U.15.spillere, og hvor deltagerne under skarp bevågenhed fra de respektive holds trænere, helst skulle vise deres evner frem. I år havde man valgt at tage nogle lidt ældre spillere, der ikke kan deltage på de nævnte ungdomslandshold med i stævnet, formentlig fordi landstræner Jeremy Bray var til stede i de to dage.

Der blev selvfølgelig til tider vist god cricket, og man fik lejlighed til at se vores talentmasse, hvor langt spillerne egentlig er fremme i deres udvikling. I disse tider, hvor diskussionen går på de forskellige og mange gange tunge og højvoksne græsbaner, hvor det er svært at få de unge til at spille ordentlig cricket, fordi det mange gange er lidt svært at argumentere for det lodrette bat og den individuelle spillestil, hvor det som et hovedtræk handler om, at spille struktureret og for det meste langs jorden. Dette er ubestrideligt en nødvendighed, når vi dyster mod bedre modstandere i udlandet.

Uden at gå for langt ind i de 4 kampe, der blev afviklet i godt vejr de to dage på Svanholm Park, kan vi dog fortælle, at Vest-holdet vandt de 3 af kampene. Retfærdighedsvis skal det dog understreges, at de to gode Ishøjspillere – Monty og Menhab Singh, som er en del ældre end de flest af deltagerne, var med til at forstærke Vest-holdet som sejrede på førstedagen. På førstedagen vandt U.19-Vest med 1 gærde- Østholdet scorede 191 for 9, Anique Uddin og Mati Malik scorede begge 32, medens de to Svanholmspillere A.U. Rehman (21) og A. Shah (17) begge not-out lavede en 9.gærdestand på 40 points. Bedste Vest-kaster var Magnus Kristensen, Esbjerg med 4 gærder for 27. Vest-holdet svarede igen med 192 for 9 med P. Atif som bedste med 52. Saad Ahmed og Mads Henriksen tog begge 2 gærder for Øst-holdet for 15 og 17.

I den anden kamp mellem de to U.19.hold vandt Østholdet med 31 points- Øst-holdet scorede 298 for alle, Anique Uddin 66, Saad Ahmed 60, og den ikke uefne KBer F. Durrani 34. Bedste Vestbowler var Jannick Wiese fra Husum med 4 gærder for 65 points.

Vestholdet så længe ud til at kunne overtrumfe denne score, men endte med 267 for 9 med det to Ishøjspillere som de toneangivende med en gærdestand på 167 Monty Singh (73 og Mehtab Singh (64). De 3 Svanholmere Mads Henriksen, Saif Ahmed, og Saud Munir tog alle 2 gærder for 41, 45, og 48 points.

I de to U.15-kampe var der 195 ekstra ud af de scorede 605 points!

U.15-vest vandt begge kampe. I den første vandt jyderne med 1 stående gærde – Øst-holdet 138 for 10 og vest passerede med det ene gærde i behold. Det var meget sparsomt med øst-holdets score S. Naim (21) og Jonas Henriksen (18) var de meste scorende. A. Mahmood med 3 gærder for 18 og den talentfulde Herningspiller Daniel Kølbæk med 2 for 14 var de bedste Vest-Bowlere. Vest scorede 139 for 9 med en godt spillende Daniel Kølbæk som scorede 50 og A. Saumy 23, Jonas Henriksen, Svanholm blev noteret for fornemme 6 gærder for kun 21 points, men det var ikke nok til en Øst-sejr. I den anden kamp, var der klasseforskel, hvor Vest scorede 245 for alle Athin Saumy Herning lavede 61 og Oliver Damgaard scorede 74 som topscorer. Ali Hassan, KB var bedste Øst-bowler med 4 for 38.

U.15-Øst får omsider et gærde, en ben for af den ene dommer

U.15-Øst får omsider et gærde, en ben for af den ene dommer

  • Østholdet formåede kun at score 81, og der var ingen af spillerne der scorede over 9 points.

Skal man tale om hvor vigtig et sådant stævne er, er der selvfølgelig normalt slet ingen tvivl om, at dette arrangement er et vigtigt led i ungdomselitearbejdet, men ved denne lejlighed er der grund til at dvæle lidt ved, om det er optimalt at afholde et sådan stævne, når der fastes hos de fleste af vores medlemmer af anden etnisk baggrund? Dette ikke fastslået for at blande sig i de forskellige religioner, men efter at have overværet stævnet i to dage, kan det konstateres, at mange af spillerne hang gevaldigt med skuldre og arme af bare træthed. Det er klart, at når man skal faste i måske 20 timer, er det næsten umuligt, at præstere. Uden at vide hvor mange der fastede, var det tydeligt at se, at det var med til at gøre denne begivenhed lidt flad, fordi man ikke som træner eller tilskuer helt er i stand til at vurdere hvor stor betydning denne faste har rent spillemæssigt. Ingen tvivl om, at den har betydning, når man kender de fleste af disse udøvere der deltog. Der er masser af talent, lad mig blot nævne nogle af dem i flæng. Vi starter med de lidt ældre, Saad Ahmed og de to Singh-spillere fra Ishøj, hvis de bliver spilleberettiget, brødrene Mads og Jonas Henriksen, Saud Munir, Saif Ahmed alle fra Svanholm, Anique Uddin og A. Naim fra AB, Herningspillerne Oliver og Nikolej Damgaard, Daniel Kølbæk, og A. Saumy. Jannick Wiese Husum, og jeg kunne nævne mange flere, og har sikkert glemt en del.

Jørgen Jønsson