Herning tog til Husum uden 3 af de sædvanlige, Mogens Christiansen, Sonny Nielsen og den spillende træner og landsholdets anfører Michael Pedersen, der havde foretrukket at tage til London med kæresten. Han er nok mere bange for kæresten end Folmer. Det kunne meget nemt have kostet Herning en gevinst.

Husums Flemming Wiese kastes ud

Husum indledte med 193 på 37 overe på den lynhurtige bane, hvilket betød grænseslag hvis bolden kom igennem infeld markspillerne. Herning gav debut til drengespilleren Mads Nyeng, der om lørdagen var med til at vinde Glostrups drengestævne. Han fik 3 gærder for 44 – herimellem to af Husums bedre. Han kastede 5 gode bolde pr over og så en dårlig – 28 points blev nemlig scoret på seks slag herunder 2 sekser. Når han får styr på den dårlige bold bliver han en god venstre håndsspinner. Gerrit Müller var bedst hos Husum med 54 mens Hauge støttede med 33..

Bolden bryder om et 1/100 sekund gærdet og Hauge Müller dømmes løbet ud.

Herning startede som de plejer med Troels Thøgersen i jagt på grænseslag. I dag var banen perfekt til formålet, men det var Troels ikke. Ingen af de bedste hos Herning fik rigtig bed i gærdespillet før de var væk. Kun Jacob Larsen gjorde sig bemærket med 30. Herning tabte gærder samtidig med at de holdt et højt scoringstempo. Da Morten Hedegård kom ind spillede han ikke som han plejer med at være aggressivt. Tværtimod var Herning tvungen til at spille på det simple og gå efter enerne og venter på Husum kastede en udenom. Husum kastede 26 af slagsen samt en del fejlbolde. I alt kom der 42 ekstra, der faktisk blev topscorer.

Mads Nyeng får sit første gærde i Elitedivision ved at gribe Finn Klejsl ud efter lidt jongløren

Da Nicolas Hald blev kastet ud var 8 Herning gærder ude for 158 og Husum lugtede blod. Men først skulle de have bugt med Morten Hedegård. Det fik de ikke. Først hjalp Kristian Johnsen ham op til en score på 185 inden han blev grebet ud, og mens Herning tænkte på om Michael Pedersen nu også nød opholdet i London så meget, at det var værd at ofre en mulighed for at være med i toppen, entrerede Mads Nyeng banen. Han startede overraskende med at score en 2’er men stod fast. Han blev også ramt på benet og hele Husum appellerede for ben-for. Bagfra så det særdeles interessant ud, men dommer Lars Hedegaard sagde not out og Mads overlede. Morten kunne derfor slå det vindende grænseslag og slutte med 39*. og Herning vandt med et gærde med masser af overe i behold.

Herning kommer nu i problemer med 8 nede for 158 da Nicolas Hald kastes ud af Hauge Muller

FLERE BILLEDER

Zishan Shah scorede century med 127

Svanholms Zishan Shah gav sin eneste chance ved 99 mod AB, men den blev ikke holdt, og så fortsatte han til sit første century i elitedivsionen med 128 not out ud af Svanholms 275/4. Sammenmed broderen Hamid (48x) havde han en fjerdegærdestand på omkring 180. AB`s åbningskaster A. Kiiyani fik den ikke ubetingede fornøjelse, at kaste den sidste over. Den kostede 31 points.
Det var for meget for AB, der var ude for 140 på 38 overe.

Nørrebros Aftab Ahmed havde som en konsekvens af holdets sørgelige gærdeindsats de seneste kampe besluttet at åbne mod Glostrup. Men det hjalp nu ikke så meget. Nørrebro var ude for 104 – trods en fordobling af scoren i Esbjerg. I fraværet af Davisd Borchersen fik Aftab Ahmed succes med kastningen igen og endte med 5 for 32. Glostrup passerede for 2 gærder på 16 overe (Shezad Ahmed 44).

1. division

KB II fik sin første gevinst. Det gik ud over Hvidovre, der ikke kunne klare at have fire ferierende. KB II havde også glæde af l. holdsspilleren Parween Kumar, der toppede scoringen med 61 ud af 191. Hvidovre ude for 114.

Kolding fortsatte de gode takter med en sejr over Køge ude. Kolding 168 (Andrew Amos 39) – Køge 92