Amjad kaster til Hamid I strålende sol I Sussex

Amjad kaster til Hamid I strålende sol I Sussex


Spinner-specialist Tom Huggins I action med analysekamera

Spinner-specialist Tom Huggins I action med analysekameraJeremy og Nigel - med active spillere I baggrunden

Jeremy og Nigel – med active spillere I baggrunden

Jeremy BraySom bekendt ligger Elitedivisionen stille i kommende weekend, som længe har været afsat til den sidste samling for landsholdet inden den endelige udtagelse af de 14 spillere, som medio juni drager til Singapore og skal forsøge at spille Danmark tilbage i World Cricket League Division 3.

Siden starten af året har en trup på ca 20 spillere været yderst aktive. 2 weekendsamlinger i januar/marts lagde en god baggrund for “fællesskabet” i truppen – og krav til fysisk form for fortsat deltagelse på holdet blev ridset op og alle testet i flere omgange.

Af indlysende praktiske grunde har hovedparten af de ugentlige træningssamlinger været afholdt i både øst og vest. Indendørs blev det til ca 10-12 gange hvert sted – og udendørs har hovedparten af truppen udover diverse klubtræning også været til fællessamlinger eller one-one en eller to gange ugentligt siden påsken.

Ansvaret for forberedelserne  gennem vinteren har primært ligget hos Morten Hedegaard og Frederik Klokker.  Fra april trådte så vores nye landstræner, Jeremy Bray, for alvor ind i billedet og har mere og mere overtaget styringen af holdet og dets forberedelser. Jeremy er nu fast bosat i Danmark indtil turen til Singapore – og har dermed 100% overblik og overordnet ansvaret for holdets udvikling. Amjad Khan er også tilknyttet holdet igen, som alt i alt i følge Elite-Senior chef Peer Jensen ender med at være bedst muligt rustet til Division-4 i Singapore (hvor åbningskampen er d. 21. Juni mod værterne Singapore).

En udvalgt gruppe på 13 spillere drog i morges til Sussex, hvor hele Bededagsferien står på cricket-forberedelser.  Landstræneren og Elite-S ønsker at se spillerne i action på græs inden det endelige hold udtages på mandag.

I eftermiddag er der 3½ timers session på den pragtfulde Sussex- Akademibane i Blackstone.  Der er blændende solskin fra en skyfri himmel og ca 20 graders varme. En virkelig kontrast til de sidste ugers regn og blæst i Danmark. Og så kan der trænes/spilles på perfekte græspitche og en bane, som bare er hurtig! Vi er virkelig langt fra de forhold, vi pt har i Danmark – og det kan mærkes på spillerne, som sprudler i solen.

 

For at optimere dagens træning var der til gavn for spin-bowlerne tilkaldt assistance  fra spin-bowler-coach Tom Huggins, som deltog i hele træningen og tog sig kærligt af vores spinnere. Desuden deltog Nigel Pyne  som ekstra assistent i dagens trænerteam. Så der blev virkelig taget hånd om spillerne.

 

Lørdag og søndag spilles 2 x 50-overs “test-kampe” mod Guernsey, hvor spillerne individuelt  får muligheden for at overbevise landstræneren og Elite-S, om de er klar til udtagelse eller ej.  Ikke meget er denne gang givet på forhånd – flere af de “etablerede” spillere er ikke med på denne weekendtur – og der er jo ikke plads til alle i sidste ende. Et godt spørgsmål skal i hvert fald afklares: Vil Amjad Khan være i stand til at bowle sig tilbage på det danske landshold efter hans afstikker til England?