Landsholdsweekendsamling

D. 28. og 29. marts samledes det danske cricket landshold til sin 2. weekend dette år. Fokuspunkterne for denne weekend var åbenhed, ærlighed, hårdt arbejde og det at være sammen. Spillere og trænere mødtes kl 13 lørdag middag til en kort snak om forløbet frem til turen til Singapore.

Kl 13.30 tog holdets fysiske  fysioterapeut Christina over og tæskede holdet igennem 2 timers hårde fitness tests med cricket specifikke øvelser inkorporeret. Sprintes, suicides og en 5 km løbetur var nogle af de ting der indgik, som testede spillerne både mentalt og fysisk. Forbedringer fra første weekendsamling var tydelige, og holdet som helhed viste at de er ekstremt fokuserede og fast besluttet på at løse de kommende opgaver.

Hvis fotoet føles lidt uskarpt, er det måske fordi spillerne bevæger sig for hurtigt....?

Hvis fotoet føles lidt uskarpt, er det måske fordi spillerne bevæger sig for hurtigt….?

Kl 15.30 var den hårde fitness overstået og turen gik herefter til Svanholm Cricket Klub for en kort effektiv marktræningssession i det dejlige danske vejr. Der var fokus på korte og lange griber samt diverse indstik øvelser, hvilket forløb fint i forhold til det var første gang udenfor. 

Kl 16.30 gik turen tilbage til Idrættens Hus, hvor en batting og bowling session fandt sted. For bowlerne handlede det om at ramme bestemte mål med Stock bolde, yorker og langsommere bolde. At kunne alt dette til perfektion er vigtigt frem mod turneringen i Singapore.

Gærdespillerne arbejdede med forskellige senarier, som de højst sandsynlig vil komme ud for under kampene i Singapore; sweeping, reverse sweeping og spillede mod spinnere, hvor det kun handlede om at slå til long on og off på både forreste og bagerste fod. Kaste maskinen blev indstillet til både at kaste out-swing og in-swing bowling. Især swing bowling tidligt på dagen i den varme luftfugtighed i Singapore er vigtig at mestre for både bowlere og gærdespillere.

Efter to meget effektive timer, hvor arbejdsmoralen hos spillerne var meget høj, var første halvdel af landsholdsweekenden overstået. Spillerne gik op på deres værelser for at slappe af og blive både fysisk og mentalt klar til dag nr. 2.

Dag nr. 2 startede med morgenmad kl 8 for spillerne på Idrættens Hus i Brøndby. Drengene var ved godt mod, men var en smule trætte efter den hårde træning dagen før.

Kl 9 tog Christina over og fik drengene igennem en anstrengende opvarmning, som varede 45 minutter. Spillerne var igennem kettle bell løft, kast med tunge medicin bolde, sjipning og hop over hække og bænke, marktræning samt kaste/gribe-øvelser.

Attituden og arbejdsmoralen hos spillerne var fantastisk under hele den hårde 45 minutters opvarmning. Efter opvarmningen fulgte en intens net session hvor bowlerne blev bedt om at bruge de færdigheder de havde trænet dagen før overfor offensive gærdespillere. For at bibeholde den høje intensitet fra morgenen blev både bowlere og gærdespillere sat til at løbe mellem og under hver bowlede bold. Endnu engang reagerede spillere uden tøven og indsigelser, og alle gik ind og gjorde deres bedste under den timelange øvelse.

De sidste 90 minutter af weekendens program var op til spillernes eget valg om at arbejde på de ting de følte de trængte til. Endnu engang brugte alle spillerne tiden fornuftigt. For at afslutte weekendens samling gennemgik truppen weekendens forløb, samt de ting der kræves af spillerne de næste 2,5 måned frem mod Singapore.

Koncentration og sikkerhed i top.

Koncentration og sikkerhed i top.

 Landsholdet går en spændende, men hård tid i møde.