DSC_0155 (2)

Det er svært at sige om denne CPH-West medarbejder nyder dette ???

CPH WEST-Uddannelsescenter cricketmekka for en dag

CPH West-Uddannelsescenters personale – lærere og administrationsmedarbejdere- afholdt i samarbejde med den lokale cricketklub Ishøj en instruktionsdag på Ishøjs dejlige cricketbane. Hvem ved? Det kan måske ende med at CPH West på sigt vil tage cricket på programmet på gymnasiets idrætslinje.

Uddannelsescentret havde arrangeret dagen i samarbejde med deres miljømedarbejder Asmat Ullah, som i øvrigt har startet cricketklubben i Ishøj og været formand siden starten i 1975. Asmat Ullah havde kontaktet den tidligere landstræner og mangeårige anfører for Svanholm fra de gode gamle dage, Jørgen Jønsson for at komme og instruere de mange lærere og medarbejdere, der var mødt op.

DSC_0221 (2)

Miljømedarbejder Asmat Ullah med den af ham udsatte pokal til vinderholdet. Pensionist Jønsson underholder i lige så god form som i gamle dage. Dog siges det, at kastearmen ikke er helt på toppen længere

Jørgen Jønsson fortalte levende om hvordan cricket blev introduceret i Danmark omkring 1865, hvor engelske jernbaneingeniører gradvist, som de fik anlagt jernbanerne i landet, fik skabt cricketklubber i byerne ved den nyanlagte bane – først jernbanen på tværs af Sjælland og Fyn ( København – Fredericia) og hurtigt efter på den jyske længdebane. Efterfølgende blev de ca. 50 fremmødte indviet i de tekniske detaljer i spillet, hvorefter der blev udtaget to hold, der skulle udkæmpe en cricketkamp, hvor Asmat Ullah havde udsat en pokal til vinderne. Deltagerne udviste stort engagement og fandt spillet både spændende og fascinerende.

Dette tiltag gav samtidig Ishøj Cricketklubs formand Asmat Ullah og Jørgen Jønsson lejlighed til at introducere cricketspillet for en større kreds på CPH West-Uddannelsescenter, hvor ca. 1400 elever lige er gået på sommerferie.

”Det var en herlig dag, hvor jeg med stor glæde kunne hjælpe Asmat Ullah, som har lavet et kæmpe stykke arbejde med at promovere cricketspillet i Ishøj. Det må være en stolt og tilfreds Asmat, der nu kan sende sit 1. hold på sommerferie som en flot nummer to i den danske elitedivision” fortalte Jønsson, som også underholdt deltagerne om Asmat Ullahs evne som inspirator og træner for ungdommen, hvor hans klub har vundet 9 danske ungdomsmesterskaber.

SN

DSC_0233 (3)

Vinderholdet.